Ertrag und Sicherheit: Výnos a solidní nejistota podruhé

Aleš Tůma | rubrika: Když se řekne | 2. 12. 2013 | 658 komentářů
Před více než dvěma lety jsme psali o praktikách finančních poradců firmy Ertrag & Sicherheit. Změnilo se od té doby něco? Ano, změnilo. Přitvrdili.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

11. 8. 2016 20:37, Martin V.

Dobrý den,

Nedá mi to a musím reagovat na další nesmyslné lži, které tady šíří obhájce ES ze Slovenska.

Já jsem investoval do ICM v 6/2012, tedy před více jak čtyřmi roky! Po dvou letech jsem tento unikátní produkt raději opustil a to se ztrátou 20%.
Stačí se podívat do této diskuze, jaká se proti tomu strhla vlna nevole od oveček ES, kteří tvrdili, že jsem měl dodržet minimálně pětiletý horizont. Za poslední dva roky jsou všichni klienti ve ztrátách 40%-60%. To znamená, že bych po čtyřech letech měl na svém portfoliu celkovou ztrátu 52%-68%.
A jak by se zachoval můj poradce z ES? Pozval by mě do hotelu Hilton Praha (jako zval své klienty v ICM pan Vlastimil Novák) a nechal by mě podepsat přechod do nové banky Frick s tím, že je to to nejlepší řešení??? Tohle je poradenství za které klienti celkem na poplatcích zaplatili statisíce (handlingy, vstupní poplatky, průběžné poplatky v ICM ….)??!!

Sakra vždyť sama společnost ES nevydrží s jedním obchodním partnerem více jak 5let!!! Nechápu ty klienty, kteří pořád věří, že se to změní k lepšímu a že nyní už konečně bude mít ten jejich kamarád z ES pravdu a ten nový produkt konečně bude vydělávat.

Můžete mi vysvětlit, jak je možné, že po tak dlouhé době najednou zjistíte, že to ICM vlastně nedělá dobře a že ho úplně utnete a všechny klienty převedete zase někam jinam?

Samozřejmě za další poplatky, které mimochodem ani na první schůzce raději nezmiňujete. Mluvil jsem z účastníkem toho jednání v hotelu Hilton Praha a podle vyprávění jsou to stejné praktiky jako mají šmejdi na důchodcích. Vysvětlete mi prosím, jak si majitelé společnosti ES vybírají produktové partnery (Shedlin, EVVE nebo ICM)? To je jediným kritériem výše provize, kterou ta společnost ES nabídne?

A jak je možné, že si žádný ten ředitel s desítkami let zkušeností nezjistí, že to taky může být průser?

Pokud to shrnu, tak bych čistě matematicky nemohl být nyní v plusu ani kdybych produkt ICM měl 6let a tak dlouho ho ES na českém trhu ani nezprostředkovávala! Takže podle mého stavu portfolia má společnost ES za posledních pár let 3 velké problémy – Shedlin insolvence a žádné zázraky s výplatou se nekonají (30% v Číně snad neberete jako úspěch), EVVE v insolvenci a v ICM ztráty klientů přes 50%.

Evolution fondy jsou doporučené na minimálně pět let?

No tak to je při pohledu na výše zmíněné radost pro klienty, protože jim je spravuje ICM a s ním už ES nechce na určité bázi vůbec spolupracovat! Takže pokud to bude jako s jejich ICM koši, tak za pět let tu ten fond taky nemusí vůbec být v tom horším případě a nebo v tom lepším tu bude, ale bude ve ztrátě a všechny ovečky z ES budou svým klientům vysvětlovat, že teď je lepší přejít do jiných fondů (samozřejmě už potřetí se vstupním poplatkem)! Mám pravdu?
Při pohledu na poslední produktové omyly ES to vypadá pro klienty na klidné spaní a zářnou budoucnost.

Úplně jsi mě dostal tím, že jsi schopný napsat: „hádam si nemyslíš, že všetci klienti a ľudia sú blbý a nechajú sa manipulovať a z najlepších Franklinov pojdu do Evolution fondov, pretože im "to ich poradca" vnúti? To skúšaj na niekoho iného“ – tím jako chceš říct, že ten pokus od poradce ES je v pohodě a klient, který se nechá zmanipulovat je blbý?
Tak tohle je ten pohled poradce ES? Zkusím ho přesunout z nejlepších Franklinů za poplatek do Evolution fondu a pokud bude tak blbej, že do toho půjde, tak je to jeho chyba!

Úžasný popis etického kodexu společnosti! Palec hore kámo

Ještě mě napadá jedna perlička, které ale snad ani nevěřím!

Jestli bude ES používat platformu MOVENTUM, tak pak si musí někteří ředitelé asi pořádně propláchnout ústa, protože si moc dobře pamatuji, jak mi pan Vlastimil Novák ještě před dvěma roky říkal, že platforma Moventum je před krachem, že platforma mě sežere na poplatcích a že u nich mám přeci předplacený investování na přímo!!!
Snažil se mi vysvětlit, jak platforma okrádá klienty a jak oni jsou proti těmto praktikám a že by on sám nikdy nemohl nabízet jinou než podle něho přímou cestu!!!

Co bude dnes říkat klientům? To jsou všechny ty ovce v ES tak slepý, že nevidí, jak s nimi tihle zloději nad nimi „ojebávají“????

Přeci nemůžu během několika let tolikrát popřít to, co prezentuji a ještě dělat, že se vůbec nic neděje!!!!

Jak píše slovenská ovečka: Lidi nebuďte prosím blbí a nenechte sebou manipulovat.

Nás klientů ES už přišlo o peníze bohužel dost!!!!!!!

S pozdravem

Icm Martin V.
Icm.martinv@gmail.com

+154
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

16. 3. 2017 1:00, ...

:)
http://sdeleni.idnes.cz/phoenix-investor-kvalitni-a-profesionalni-investicni-poradenstvi-s-lidskym-pristupem-gt7-/zpr_sdeleni.aspx?c=A170228_092056_zpr_sdeleni_rest

-10
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 658 komentářů)

18. 12. 2013 0:54

http://www.investujeme.cz/proc-jsem-odesel-z-partners/#comlist
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 12. 2013 19:59 | Továrna na čokoládu

no pokud je považováno za vyřešenou komplikaci že nedostanu "garantovaný" výnos a moje investice bude vyplacena "výhledově" máte určitě pravdu
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 12. 2013 19:11 | Martin

Ad EVVE, díky za vysvětlení. Osobně k tomu nemám dostatečné informace, abych vyvodil nějaký závěr, takže se k tomu už nebudu vyjadřovat.
Co se týče poplatků, tak Vaše věta (O poplatcích klienta informují v sazebníku...) je moc hezký oxymóron, takže ji taky nebudu komentovat.
Za mě už jen jedna věc. Ten článek pana Tůmy přece reagoval na pomluvy a dezinformace šířené (některými) prodejci Ertragu, nikoli opačně. A nic proti fondům Franklin Templeton, nabízí minimálně tři fondy, které se mi hodně líbí. A potom taky mají několik fondů, do kterých bych nedal ani korunu. Ale A) v ČR je lze koupit mnohem levněji než u Ertragu a B) existují i jiné, minimálně stejně kvalitní fondy. Skládat portfolio jen z fondů FT není, diplomaticky řečeno, optimální. To je od poradenství hodně vzdálené.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 12. 2013 18:23 | S. B.

Produkty EVVE nedopadly špatně, pouze se vyskytly komplikace, které byly vyřešeny a klienty nijak nepoškodily. Uvádět interní informace společnosti, které jsou interní/důvěrné je mého názoru právně postižitelné. Nicméně to je Vaše věc. Ano klient má doklad o zaplacení handlingu. O Consequ jste debatovali zde Vy, takže proto jsem navázal. O poplatcích klienta informují v sazebníku, ale jejich výše není předem známa a proto není transparentní. Informace o směnném kurzu bych také nebagatelizoval, neboť na tom se dá také vydělávat. Oproti tomu My v EuS o veskerých poplatcích a jejich výši klienta informujeme.
Tím bych to uzavřel, protože zde je beztak primárním cílem pomlouvat, špinit a poukazovat negativně vytržením z kontextu apod. Ani mě ničím jiným si myslím už nemůžete překvapit, takže se loučím.
Každý ať si přebere jak dlouho je na světe Partners, Conseq atd. a oproti tomu EuS, Franklin Templeton atd. Jak už jsem jednou řekl, výsledky přehluší všechny argumenty.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 12. 2013 17:36 | Martin

Pane S.B., pouze krátce k logice Vašeho příspěvku, uvedu na příkladech:
EVVE už nenabízíte. Řekněme, že nějaký subjekt na trhu nabízí klientům produkt, který dopadne špatně (např. se zjistí, že to bylo letadlo). Tento subjekt produkt nabídl stovkám klientů a když to nevyšlo, bude se obhajovat takto: "Produkt už nenabízíme, za svá doporučení neneseme odpovědnost, jsme jen zprostředkovatelé". Jestli za tyto skvělé rady klient platí těch 55 tisíc, tak no comment.
Váš druhý odstavec by se dal shrnout do tří slov: "může, myslím, třeba". To jsou Vaše vlastní slova. Mě ovšem zajímají fakta. Až budete mít důkaz, že si konkurenční zprostředkovatelé (např. Váš evidentně oblíbený Conseq) účtují poplatky, o kterých klienta neinformují, neváhejte mi napsat. Jinak je to o ničem.
Co se týče měnového kurzu, tak mi ještě napište, že to děláte za kurz ČNB - střed, a stanete se mým oblíbencem. Pana Fialu hned hodím až na druhé místo :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 12. 2013 17:25

už někdo viděl ceník ES? A´t se to jako srovná :), Dostal někdo někdy doklad o zaplacení handlingu?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 12. 2013 16:47 | S. B.

Produkty společnosti EVVE už se klientům nenabízí, takže opět nechápu Vaše narážky. Pokud byste si chtěl o této společnosti zjistit více informací musel byste hledat patrně na německých serverech. Co se týče produktů ICM, tak to je něco co Vy nejste schopni klientovi nabídnout za takových podmínek jako EuS. Tato investice má sice svoje rizika, ale také vysokou renditu pro klienta a úspěšnost výběru emitentů a podkladových aktiv je více než uspokojivá.
Jinak Pane Fialo ohledně Management fee je to tak jak píše Martin, nicméně už Vám neřekne o dalších poplatcích které si může spol. Conseq účtovat a největší legrace je v tom, že nevíte ani jejich výši. Dále neuvádí na výpisu směnný kurz nebo jsem si alespoň na žádném výpisu nevšiml, ale asi je to zbytečná položka. :-) To si myslím bude v čase mnohem více než si účtuje EuS, i když třeba bude mít zrovna klient štestí a ušetří. Tedy nebudou se vůči němu uplatňovat hvězdičky a poznámečky ze smlouvy a sazebníku. Tomu v Partners asi říkáte přidaná hodnota, že? :-)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 12. 2013 16:42 | továrna na čokoládu

řekněme že jo...pokud si neberete 6% vstupní poplatek ...netvrdíte že je to garantované a konzervativní, pokud víte, že budete platit vedení cca 5 účtů a nevadí Vám možnost vlastnit bezcenné akcie, tak je to v pohodě. Pokud vím, tak někteří spokojení klienti.... přes 50% ztráta to myslím úplně netušili
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 12. 2013 15:17 | Martin

Pane Fialo, ne každému se podaří mě rozesmát, Vy jste ale speciální případ :-D Píšete o strašném manažerském poplatku 1,6 % ročně, který si údajně účtuje ošklivý Conseq, ale on je to zatím manažerský poplatek samotného fondu Templeton BRIC. A ano, platíte ho i Vy. Jedině že byste byl blízký přítel manařera fondu, Marka Mobia, který by Vám ho mohl z čistého přátelství odpustit :-)
A ještě k tomu jste dokázal, že Vám nic neříká finanční matematika...ten manažerský poplatek se totiž strhává postupně, z objemu celého portfolia, v průběhu celého roku. Je to tedy 1,6 % z průměrné hodnoty fondu. Váš způsob výpočtu je tedy úsměvný a nebo žalostný (záleží na tom, jestli jste klient, nebo prodejce Ertragu).
Je totiž úplně jedno, jestli si fond Templeton BRIC (ISIN LU0229945570) koupíte přes Ertrag, nebo Conseq, Citibank, nebo třeba UniCredit. Ten fond bude mít stále stejný manažerský poplatek, v tomto případě 1,6 % a roční náklady (TER) kolem 2,5 %. Co se může lišit (a taky se liší dost zásadně, jak vidíme), jsou vstupní poplatky (nebo ážia, chcete-li).
Ale nevadí, pane Fialo, pište dál, každý Váš další příspěvek je lepší než ten předchozí :-)
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 12. 2013 14:56

Že by se exkluzivně začínala vařit voda? Přímo a bez zkrytých poplatků?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 12. 2013 14:20 | autor článku

Nicméně ta investice v ICM není až tak pozoruhodná, jsou to celkem běžné strukturované produkty (konkrétně tzv. reverzní konvertibly) emitované některou bankou. Něco málo se dá nají na webu. Že podkladové akcie jsou většinou dost volatilní a při proražení určité bariéry klient nese ztrátu v plné výši, to už je jiná diskuze:D
Ale EVVE skutečně podle těch kusých informací vypadá jako schweinerei prvotřídního kalibru. V určitých znacích to připomíná to zlaté letadlo, co nějak loni zkrachovalo v Polsku:)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 12. 2013 13:49 | autor článku

Myslím že kolegy na adrese redakce@penize.cz redakce by tyto informace docela zajímaly :D
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 12. 2013 13:45 | továrna na čokoládu

přesně tak...tj. prodávali jsme to garantovaně a ono garantoval někdo, kdo teď tvrdí že to negarantoval... teď zase máme garantovanou investici v ICM 3-4,5% měsíčně, + další produkt "evolution" který není zapsaný pod ČNB ale už se veřejně prezentuje...věřím že dohled ČNB pomáhá a dohlíží :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 12. 2013 13:33 | autor článku

Smysl je asi ten, že jde o další úžasnou perlu z produkce Ertragu. "Garantovaná investice" do zlata s jakýmsi naprosto neznámým a neprůhledným subjektem, o kterém nejdou veřejně dohledat prakticky žádné informace kromě adresy v činžáku někde v Berlíně. Škoda jen, že článek už byl tak dlouhý, že se tam tahle perla nevešla:(
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 12. 2013 12:59 | S. B.

Tak si to kupte, ale nechápu smysl Vašeho příspěvku.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 12. 2013 12:28 | Továrna na čokoládu

Stačí mrknout na pár všeobecně dostupných informací... například exklusivní produkt .ISIN LU0198588120 - exklusivně prodávaný ES ...jedná se o dluhopisový fond s TER 3,62 tj. exklusivně drahý http://www.morningstar.hu
Dále na pár interních informací: Takto vypadá servis pro klienty :) Posláno na poradce začátkem listopadu o dalším super produktu... tj. provizi svoji chceme a kliente ty dělej jak umíš :) Zpráva o stavu EVVE Přes četné intervence s využitím pomoci právního zástupce neustupuje spolek (krátce "EVVE") od jejich nesprávného výkladu prohlášení o záruce a vyúčtování.
Stále je klientovi - navzdory školením a přednáškám přímo od spolku EVVE - vyplacen zpět dohromady jeho investovaný kapitál (včetně 2 x 5% přislíbené odměny).
Čeho jsme díky našim intervencím již dosáhli?
Pro obchodní partnery a ES jsme dosáhli toho, že spolek EVVE již více nereaguje na stížnosti klientů odpovědí, že došlo k špatnému poradenství ze strany poradce! Pro klienty jsme dosáhli toho, že jim bude vyplacen zpět při nejmenším jejich investovaný kapitál, a ne - jak tomu bylo před naší intervencí - pouze rozdíl mezi zveřejněnou prodejní cenou (nákupní cena klienta) v období zainvestování klienta a tehdejší odkupní cenou.
Klienti, kteří chtějí oponovat vůči tomuto postupu, mají pouze možnost domáhat se svých požadavků sami přímo u EVVE. Společnost ES jako zprostředkovatel není sama zákazníkem spolku EVVE, proto se nemůže aktivně podílet na vymáhání požadavků klientů v rámci vzorového procesu týkajícího se chybějících výplat, nedostatků smluv a právních nároků. Jako pouhý zprostředkovatel mezi EVVE a příslušným klientem to také nevidíme jako naši úlohu a nebudeme proto v tomto směru vykonávat další činnost.
Na základě našich intervencí a představení konkrétních skutečností nám spolek EVVE vypověděl dohodu o spolupráci. To znamená, že další informace od spolku EVVE nebudeme získávat plynule spíše velmi zřídka, ale i nadále zůstáváme v kontaktu.
Momentálně neobdržíme ani žádné další provize za probíhající spořící plány. Toto je však již od EVVE vymáháno.
S ohledem na současnou situaci na trhu (ve vztahu kurzu zlata před cca. dvěma lety) je možnost vyplacení investované částky stále nejdoporučovanější variantou. Spolek EVVE nás informoval o tom, že potřebuje na zaslání výplat více času, protože musí být vyplaceno velké množství drahých kovů.
Žádáme Vás, abyste klienty dostatečně informovali. Pro další dotazy jsme Vám k dispozici. Leopold K. CEO
Tak to si určitě chci koupit :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 12. 2013 11:24

A víte, že sodomie je trestný čin?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 12. 2013 10:58 | S.B.

Tak jste špatně hledal a opakovat se tu takovým jako Vy nebudu. Pokud to napsal ožralý šimpanz, tak bych ho moc chtěl do péče. Velmi chytré zvíře.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 12. 2013 3:50

Pardon. Co tu znamená ono "být zainteresován"? Jestli nás to zajímá? Nebo jestli tomu rozumíme? Ovšem i další vaše promluva je poloblouznivá a nesrozumitelná. Předpokládám, že myslíte tak, jak mluvíte. To znamená jako vožralej šimpanz. A to pak oopravdu nebolí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 12. 2013 2:16 | Mirek

Zase se nic nedovím. Jako u blbečků na dvorečku. Ach jo, je to marné, je to marné, je to marné. Jste jako barvotiskový reklamní letáček. Mluvíte, ale nic neřeknete. P.S. Ve Vašich příspěvcích je prdlajs.
+40
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ondřej Bartoš

podnikatel a investor, Credo Ventures

Petr Němec

právník a mediátor

Ondřej Bartoš
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů
×
Petr Němec
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services