Ertrag und Sicherheit: Výnos a solidní nejistota podruhé

Aleš Tůma | rubrika: Když se řekne | 2. 12. 2013 | 658 komentářů
Před více než dvěma lety jsme psali o praktikách finančních poradců firmy Ertrag & Sicherheit. Změnilo se od té doby něco? Ano, změnilo. Přitvrdili.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

11. 8. 2016 20:37, Martin V.

Dobrý den,

Nedá mi to a musím reagovat na další nesmyslné lži, které tady šíří obhájce ES ze Slovenska.

Já jsem investoval do ICM v 6/2012, tedy před více jak čtyřmi roky! Po dvou letech jsem tento unikátní produkt raději opustil a to se ztrátou 20%.
Stačí se podívat do této diskuze, jaká se proti tomu strhla vlna nevole od oveček ES, kteří tvrdili, že jsem měl dodržet minimálně pětiletý horizont. Za poslední dva roky jsou všichni klienti ve ztrátách 40%-60%. To znamená, že bych po čtyřech letech měl na svém portfoliu celkovou ztrátu 52%-68%.
A jak by se zachoval můj poradce z ES? Pozval by mě do hotelu Hilton Praha (jako zval své klienty v ICM pan Vlastimil Novák) a nechal by mě podepsat přechod do nové banky Frick s tím, že je to to nejlepší řešení??? Tohle je poradenství za které klienti celkem na poplatcích zaplatili statisíce (handlingy, vstupní poplatky, průběžné poplatky v ICM ….)??!!

Sakra vždyť sama společnost ES nevydrží s jedním obchodním partnerem více jak 5let!!! Nechápu ty klienty, kteří pořád věří, že se to změní k lepšímu a že nyní už konečně bude mít ten jejich kamarád z ES pravdu a ten nový produkt konečně bude vydělávat.

Můžete mi vysvětlit, jak je možné, že po tak dlouhé době najednou zjistíte, že to ICM vlastně nedělá dobře a že ho úplně utnete a všechny klienty převedete zase někam jinam?

Samozřejmě za další poplatky, které mimochodem ani na první schůzce raději nezmiňujete. Mluvil jsem z účastníkem toho jednání v hotelu Hilton Praha a podle vyprávění jsou to stejné praktiky jako mají šmejdi na důchodcích. Vysvětlete mi prosím, jak si majitelé společnosti ES vybírají produktové partnery (Shedlin, EVVE nebo ICM)? To je jediným kritériem výše provize, kterou ta společnost ES nabídne?

A jak je možné, že si žádný ten ředitel s desítkami let zkušeností nezjistí, že to taky může být průser?

Pokud to shrnu, tak bych čistě matematicky nemohl být nyní v plusu ani kdybych produkt ICM měl 6let a tak dlouho ho ES na českém trhu ani nezprostředkovávala! Takže podle mého stavu portfolia má společnost ES za posledních pár let 3 velké problémy – Shedlin insolvence a žádné zázraky s výplatou se nekonají (30% v Číně snad neberete jako úspěch), EVVE v insolvenci a v ICM ztráty klientů přes 50%.

Evolution fondy jsou doporučené na minimálně pět let?

No tak to je při pohledu na výše zmíněné radost pro klienty, protože jim je spravuje ICM a s ním už ES nechce na určité bázi vůbec spolupracovat! Takže pokud to bude jako s jejich ICM koši, tak za pět let tu ten fond taky nemusí vůbec být v tom horším případě a nebo v tom lepším tu bude, ale bude ve ztrátě a všechny ovečky z ES budou svým klientům vysvětlovat, že teď je lepší přejít do jiných fondů (samozřejmě už potřetí se vstupním poplatkem)! Mám pravdu?
Při pohledu na poslední produktové omyly ES to vypadá pro klienty na klidné spaní a zářnou budoucnost.

Úplně jsi mě dostal tím, že jsi schopný napsat: „hádam si nemyslíš, že všetci klienti a ľudia sú blbý a nechajú sa manipulovať a z najlepších Franklinov pojdu do Evolution fondov, pretože im "to ich poradca" vnúti? To skúšaj na niekoho iného“ – tím jako chceš říct, že ten pokus od poradce ES je v pohodě a klient, který se nechá zmanipulovat je blbý?
Tak tohle je ten pohled poradce ES? Zkusím ho přesunout z nejlepších Franklinů za poplatek do Evolution fondu a pokud bude tak blbej, že do toho půjde, tak je to jeho chyba!

Úžasný popis etického kodexu společnosti! Palec hore kámo

Ještě mě napadá jedna perlička, které ale snad ani nevěřím!

Jestli bude ES používat platformu MOVENTUM, tak pak si musí někteří ředitelé asi pořádně propláchnout ústa, protože si moc dobře pamatuji, jak mi pan Vlastimil Novák ještě před dvěma roky říkal, že platforma Moventum je před krachem, že platforma mě sežere na poplatcích a že u nich mám přeci předplacený investování na přímo!!!
Snažil se mi vysvětlit, jak platforma okrádá klienty a jak oni jsou proti těmto praktikám a že by on sám nikdy nemohl nabízet jinou než podle něho přímou cestu!!!

Co bude dnes říkat klientům? To jsou všechny ty ovce v ES tak slepý, že nevidí, jak s nimi tihle zloději nad nimi „ojebávají“????

Přeci nemůžu během několika let tolikrát popřít to, co prezentuji a ještě dělat, že se vůbec nic neděje!!!!

Jak píše slovenská ovečka: Lidi nebuďte prosím blbí a nenechte sebou manipulovat.

Nás klientů ES už přišlo o peníze bohužel dost!!!!!!!

S pozdravem

Icm Martin V.
Icm.martinv@gmail.com

+154
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

16. 3. 2017 1:00, ...

:)
http://sdeleni.idnes.cz/phoenix-investor-kvalitni-a-profesionalni-investicni-poradenstvi-s-lidskym-pristupem-gt7-/zpr_sdeleni.aspx?c=A170228_092056_zpr_sdeleni_rest

-10
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 658 komentářů)

27. 6. 2016 15:18 | ...

BLA BLA BLA....... .
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 6. 2016 13:09

celé ICM jsou 1 kancelář a v ní 4 blbci, proto také skončili, žádný on-line nikdy nebude, a ani to nikdy neplánovali!! klidně se jich zeptej, bude li ještě koho, to jen modří ptáci, vám nafukovali hlavy lživými bláboly..!! :-) je mi vás líto, chce to čas, než vám to dojde.., ale klidně zkuste další lichnštejnský zázrak, kam lákají zbytky klientů.. přeji hodně štěstí.. :-) ty obecné definice o fondech sem nemusíš kopírovat, tady s tím nikoho nenadchneš, stačí když se zaměříme na TER, jestli Ti to něco říká, ty BAMBULO.. :-)
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 6. 2016 9:01 | ...

Chudák si ty a poriadne korunovany, zaujímalo by nesmierne ma aku spolocnost zastupujes, taky zakomplexovaný koko jebnuty ako si ty.. . A co, ze sú to strešné fondy??? :)
(Fond fondů je investiční produkt sestavený z různých fondů - v podstatě podílový fond pro investiční fondy. Jsou často využívány investory, kteří mají menší finanční možnosti, omezenou schopnost diverzifikovat v aréně investičních fondů, nebo kteří nemají zkušenosti s touto třídou aktiv.
Jednotlivé investiční fondy se často zaměřují na konkrétní strategii či segmentu trhu, vázané návratností jednotlivých oblastí. Fondy fondů jsou naopak jakousi nádrží s penězi investorů, za něž jsou nakupovány jednotlivé fondy a tím pádem je investor držitel několika fondů s různými strategiemi a zaměřeními. Fond fondů poskytuje okamžitou diverzifikaci při rozdělení do jednotlivých podílových fondů a příležitost ke snížení rizika, které může vzniknout investováním u jediného správce fondu.
S Fondy fondů mohou investoři s omezeným kapitálem získat přístup k množství výnosů z různých fondů jedinou investicí, a dosahují okamžité dvojí diverzifikace. Je také více konzervativní a poskytuje větší stabilitu (tj. menší výkyvy) a přináší návratnost investice v širším rozsahu ohraničených odvětví a zaměření a taktéž nižší riziko, které vzniká při výběru jedné osoby jako správce fondu. Fond fondů poskytuje řadu profesionálních manažerů v jediné investici)
On-line přístup je otázka času od spoločnosti ICM, pretoze ich manazment Evolution fondy zostavoval - je to ich zostava.
Vlastnikmi podielovov napriamov urcite su - medzi investováním do Evolution nie je ziaden prostrednik. Depozitna banka pre investorom v Lichtejnstejnsku - likvidita 1 tyzden.
ICM je Asset spolocnost v Lichtejnstejnsku, Franklin svetova správcovská spolocnost - v tom je akurat rozdiel.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 6. 2016 0:38

.. bože co ty jsi za dementa...! jsou to všechno střešní fondy, takže caiac je tam na přímo, Ty jsi akorát v prdeli tve peníze da do dobrých fondu na přímo, ale TOBĚ dá hovno..! viz vysledky..!! dodnes Ti chudáci nemají ONLINE, a ani mít nemůžou, ty fondy je neznají, NIKDO je nezve na Valnou hromadu , jako u FT, nejsou podílníci , ani akcionáři, pouze OVCE na oškubání.. online zustal pouze těm,štastlivcům co se nenechali kvuli provizím, přejebat pod blahe pameti ICM,do evolutionů. už se neztrapnuj chudaku neinformovaný, než tu začneš blít, zjisti si fakta..!!!
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 6. 2016 22:35 | ...

Daj si predpisat silné dioptrie - doporuducujem MUDr. Stodulka http://www.gemini.cz/nas-tym/pracoviste-pruhonice/ - Klinika Gemini
Btw poriadne si nastuduj, ktore produkty zostali cez ES Investments s investovanim NAPRIAMO od 2500 EUR / 65 000 CZK, s prav. invetovanim od 50 EUR / 1000 CZK .
http://www.evolution-funds.com/cs/service/odbytovy-partner/
a, ktore mali v minulosti Franklin Templeton Investments, I.C.M.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 6. 2016 22:20 | ...

- Ako, ze nic nie je napriamo cez ES "NIKDY nic nemali okrem Franklinu? Zase vypisujes nezmysli a vypil si si? :)
- Nic ine na praci nemas len ohovarat / pomlouvat konkurence produkty? Chudak a looser
Investovanie do Rozvijajucich trhov Evolution Value Funds cez ICM napriamo s depozitom otvorenom v Lichtejnstajnsku my kto iny ponúkne v CR a SR???
Mali I.C.M www.i-c-m.li, aj keď spolupracu na Private Banking a Asset Management s nimi ES Investments konci.
www.evolution-funds.com
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 6. 2016 12:41 | ten, kdo ví..

oni nemají NIC na přímo a ani nikdy neměli, pouze do doby, než je na "přímo" opustil Franklin Templeton, od té doby jsou v prdeli a to hoodně hluboko.. pokud přejdou na nějakou platformu, což nutně nemusí být moventum,což by byla pro ně OBROVSKÁ ostuda, panč na tom participuje CIS, jeich odpadlíci a vzdají se svého již dnes NIJAK nevyargumentovatelného poplatku 55000,-, můžou to v omezené míře "přežít" jinak ani hovno.. :-)
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 6. 2016 8:45 | Konkurence

Oni už nedělají fondy a fondy fondů "na přímo"? :-) Neříkej mi, že by ES spolupracovalo s platformou... :-)
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 6. 2016 18:03 | dotazek

A co říkáte na nového partnera es moventum :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 6. 2016 20:02 | Dalibor

Citace - ten kdo ví...! / 12.05.2016 14:41

tak to mi řekněte jméno toho "poradce" co Vám tohle poradil..?!? pokud je to pravda, nezaslouží si nic jiného, než veřejnou popularitu.. :-)
Ten poradce ktery mne neupozornil na možna vysoka rizika je pan Tomáš Beseda
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 5. 2016 10:29

Ako to myslíš "my všetci v celej ČR aj Slovensku" sme klientom ES dávali hypo na instície?? Si spadol z jahody? :)
Nehádž ľudí - poradcov do jedného vreca - ak poradca klientovi zariaďuje hypo na investíciu a (z výnosov investície si platí istinu + úrok) musí to byť bonitnejší klient upozornení na riziká s tým spojené, aj keď všeobecne sa na investovanie úvery nikdy brať nemali a každopádne niečo s fixným výnosom napr. Evolution nad 2 mil. CZK predtým Franklin - portfólio zostavené z jeho fondov. Určite nie rizikovejšie produkty Shedlin, ICM
Pozri si leto 2015, keď trhy boli - 20% dole, keď si nevidel korekcie asi si slepý - prejdi si hlavné akciové indexy. Inak dividendové akcie sú fixné na nich sa vzťahuje ročné hospodárenie firiem a podľa toho sa odvíja dividenda, ktoré vyplatia napr. O2, ČEZ, KB, Microsoft a podobne. Nechápem Tvoj text čo tu splietaš za sprostosti, že si na dividendových akciách korekcie nevidel?
Ďalšia volovina - bez povolenia sa investičné zlato ponúkalo na trhu od EVVE??? Možeš mi vysvetliť odkedy zlato spadá pod reguláciu ČNB a NBS a obchodníci s drahými kovmi spadajú pod dohľad Národných bánk? To mi je obrovská novinka... .
Či sa Shedlin ponúkal bez povolenia alebo nie - je diskutabilné - v tej dobe ES podnikala na českom trhu normálne pod rakúskym IČOM a pod nemeckým obchodníkom Jung DMS.
Ja proti Evolution fondom nič nemám ani proti ICM ako doplnku - je to každého vec do čoho si investuje, ako si nastaví portfólio, každá investícia vo svete je riziková.
Ja mám ešte Franklin :), Evolution fondy si otvorím na sporenie ako doplnok.
Zlaté roky ma ES za sebou vďaka bohu??? :D :D no určite pre takých takých psychicky narušených zopár jedincov - pajácov, ako si ty, ktoré sa vydáva za viac osob v tejto diskusii, poškodených klientov ES...atď
Neviem ako Tebe sa páčilo ak by ostatné firmy na trhu stále rozmazávali Vašu firmu a produkty po weboch.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 5. 2016 16:55 | Konkurence

Chudáčku malej, zase musíš pouze urážet? Netuším podle čeho soudíš, že mi je pod 30, ale to je tvůj problém.
Můžeš mi vysvětlit, proč jste tedy klientům na tak rizikovou investici zařizovali hypoteční úvěry? :-( to se moc neslučuje s tím, co tady píšeš o podnikatelích a jasně deklarovaném riziku. :-D Prosím tě a jakéže to byly korekce, že to řachlo o 50% a více? Já žádnou takovou korekci na dividendových akciích neviděl, ty snad ano? :-) asi tam nebyly tak kvalitní akcie, jak jste lidem slibovali co?
EVVE a Shedlin bude stále na paškále, protože jste to v některém případě i bez povolení nabízeli na českém trhu pouze vy, tedy ES. Nikdo jiný a klienti díky vám prodělali značné prostředky! Přijdou ti produkty v insolvenci k smíchu? Klientům asi moc ne. Pokud takto vnímáš klienta, tak to pouze dokazuje ten pohled ES - obrat a dál už nic neřešit. Handling a provizi přeci zaplatil.
Jasně produktový partneři mají problémy a ES za nic nemůže. Po EVVE a Shedlinu si zvolilo ES jako partnera ICM a kde jsou klienti ICM? Ve ztrátách a nyní převáděni zase někam jinam. Teď už to bude doopravdy dobrý viď? :-) Zatím si moc pozor ES nedává, ale poplatkově jsou partneři pro ES určitě zajímavý :-) vyšší už si totiž nikdo nebere :-)
Depozity v Lichtu pro EVO za 55tis? Super a když nebudu chtít investovat v EVO tak je mi depozit k ničemu co? :-) Jo a taky dobrý vtip, že mám díky jednomu poplatku přístup k dalším produktům, kde zaplatím zase vstupní poplatky :-) Ty se mi fakt jen zdáš! Prostě co nejvíc vyždímat klienta. Super argument
Jděte už někam a přiznejte si, že jste už mimo hru. Dneska už normální lidi přemýšlí. Zlaté roky máte za sebou - díky bohu!
Měj se hezky a těším se na další úžasný komentář.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 5. 2016 14:41 | ten kdo ví...!

tak to mi řekněte jméno toho "poradce" co Vám tohle poradil..?!? pokud je to pravda, nezaslouží si nic jiného, než veřejnou popularitu.. :-)
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 5. 2016 10:10 | Dalibor

Ja jsem u této "super" společnosti dva roky.Zlakali mne na investici do podilového fondu Caiac Dynamic Fund,za dva roky jsem přišel o 240 000kč diky jejich super schopnostem zhodnotit lidem investice.A jejich poradce jen mlži.Za mne hodně nekorektni společnost.Budu tento fond rušit,budoucnost u něj neni žádna,možna jen takova jak přijit o další peníze.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 5. 2016 23:52 | ten kdo ví...!!!

ERtragédi už jsou prostě v prdeli z dechem, tečka..! to je asi tak všechno, konec představení..opona se zavírá..! můžeš třeba nesouhlasit, hodit se na záda a mrskat nožičkama, ale to je tak všechno co můžeš..!! nekorektní amatéři, za 55 kolíků, už prostě NEMAJÍ CO!!!! těm lidem nabídnout.. prostě NE!!
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 4. 2016 14:36 | ten kdo ví...!

jasně nazdárku, vidím že máš houno co na práci, když máš čas plkat po internetu.. mně to na rozdíl od Tebe živí, mám eshop. Klient jsem už 7 let, a bohužel jsem díky neschopným ptakům projebal navíc v Schedlinu 2x 6000EUR, hlavně že mněli provize zmrdečci.. do zlata už jsem naštěstí nešel, bo nebylo za co.. ano za Franklin jsem rád, ale to je tak všechno.
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 4. 2016 13:38 | Jano Trnka

Hus sa ozvala? Hej, hej zajdi si niekedy na obed :) ty saso jeden
http://www.potrefene-husy.cz/
V Prahe mavam niekedy skolenia tam mi chutilo...ty klient ES urcite nie si, 95% vsetkych tychto ohovorani a (pomluv ako sa u Vas v CR hovori), pisu vyhradne len poradci z konkurencnych firiem.
Jasne, ze podielove fondy nie su vsetko, ale pre mna a moju rodinu velmi dobre (na sukromnu rentu v starobe) mesacne / quartalne sporenia, kde si mozem kolko chcem EUR posielat mesacne 50, 100, 200, 500, 2000 EUR a nikto ma nenuti si nasilu investovat.
Tymto koncim...cau.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 5. 2016 23:25 | ES Slovakia

Ty si pablb, ze az z "toho placem" - urcite si 20 rocny max. 30 rocny cucak tazko zakomplexovany, viac Ti netypujem.
ICM je rizikovejsi produkt, vzdy aspon vzdyy kazdym kvalitnym poradcom prezentovany ako DOPLNOK. Je VYHRADNE riziko podnikatelov, ze su ho ochotny podstupit za cielom dosiahnutia vyssich vynosov. ICM dokaze robiť 2-4% mesacne ak trhy idu hore, ale bohuzial ak su na trhoch korekcie rachne im to...preto je tento produkt dlhodoba investicia.
EVVE a Shedlin tu uz stale omielate ako obohrana gramofonova platna...sa uz toho smejeme, pretoze nic ine na ES nemate? NUDIS MA... .
Kazda investicia nesie zo sebou riziko. Pozri sa kolko bank rachlo na svetovom trhu, (CR napr. IPB a Slovensko ani radsej nespominam) napr. Lehman Brothers v r.2008... . To su produktovy partneri, ktori bohuzial maju tieto problemy a vedenie ES si kazdopadne da velkeho majzla do buducna akych si vyberie.
Pan zo Slovenska pocital sporenie na 176 rokov, ale zabudol si spomenut jednu malickost - asi zamerne :) -
- on to POCITAL PRE SVOJU stvor / 4 clennu rodinu - manzelku a dve male deti ak som to teda spravne zachytil = 2100/4 = 525 EUR / 1 clen rodiny a co za to?
Depozit v Liechtensteine pre 2. generacie s dedicskym pravom pre jeho dve deti
Switch podielov medzi jednotlivy fondami zdarma, vybery zdarma 0% likvidita cca 2 tyzdne + poradenstvo ES uz zdarma
Moznost vyuzivat dalsie produkty, ktore ES sprostredkovava
Ano maju 5% vstupne poplatky - to je na kazdom investorovi nech si prejde produkty konkurencnych firiem napr. Conseq, Moventum, Partners - prepocita si vstupne, vystupne, manazerske poplatky, kvalitu produktov Vs Ertrag a ich Evolution stresne fondy
Pre mna Evolution stresne fondy su kvalitne, aj ked drahe, mam rad aj Pioneer, Franklin, Fidelity ci trebars BNP Paribu, ale preferujem ich vyhradne na sporenia.
Ertrag Sicherheit transparentne.info/ertrag-sich erheit/investicne-programy
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 5. 2016 10:47 | Konkurence

Tak jsme se zase o trochu posunuli dále. ES už s ICM nespolupracuje, protože jsou klienti ve značných ztrátách přesahující 50% za poslední necelé dva roky. Jo a propad koše o 90% a více, to je vážně úžasná profesionální práce. Palce nahoru pro tuto společnost a další skvělý produkt ES!
Dneska všechny klienty převádí do další zaručeně kvalitní banky, kde už bude vše super a úžasný :-)
V EVVE insolvenční správce prý neuznává klientům jejich nároky, protože je nemají většinou jak doložit :-)
Shedlin se stále nehodlá vzdát prostředků, které ještě v nějakých fondech zbyly. To je taky celkem nemilé...
Jenom jsem nikde neslyšel, že by ředitelé ES začali vyplácet klienty, jak tu pořád někdo sliboval :-(
Rodina Evolutionů se nám rozrostla o další dva fondy. :-) Jsem zvědavý jestli zase přelejou kapitál a noví klienti budou platit prvotní náklady, tak jako u prvních dvou exkluzivních fondů.
Prosím, kdy že se začne těm fondům dařit?? Nějak odhady proškolených poradců selhávají! :-)
No a nakonec tady pán ze Slovenska, který si rozpočítal handling na 176let? No tak to je bomba :-) a nezapomněl náhodou ještě přičíst náklady za vstupní poplatky? Pokud by průměrně na Slovensku investoval 176let 100,- EUR, tak mu ES ještě navíc nechá strhnout z každé investice 5,- EUR (5% vstupní poplatek EVO). To tedy dělá 5x12x176= 10.500,- EUR. A to se vyplatí :-) Jenom poznámka - vstupní poplatek si kdekoli můžete předplatit a neplatíte ho po dobu 176let :-) takže se pánovi těch 2.100,- EUR vyloženě v čase vyplatí :-D
Ještě nějaké úchvatné novinky nabídne tato profesionální společnost?
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 4. 2016 13:08

njn.. potrefená hus se ozvala.. tak jen tak mimochodem, nejsem poradce, pouze velmi finančně gramotný klient, bohužel až po tom co ho ojeli modří ptáci.. ano, nejsem chytrý první den, take se učím a dělám chyby, rozdíl mezi námi, je pouze v tom že já jsme OCHOTEN se učit.. a propo investování do PF take není všechno, jsou i jine věci kde je dobre diverzifikovat.. atd.. atd.. vaši modlu Vám neberu, kdo chce kam..
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jakub Vágner

rybář a podnikatel

Karel Komárek

podnikatel, KKCG

Jakub Vágner
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů
×
Karel Komárek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services