Ertrag und Sicherheit: Výnos a solidní nejistota podruhé

Aleš Tůma | rubrika: Když se řekne | 2. 12. 2013 | 658 komentářů
Před více než dvěma lety jsme psali o praktikách finančních poradců firmy Ertrag & Sicherheit. Změnilo se od té doby něco? Ano, změnilo. Přitvrdili.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

11. 8. 2016 20:37, Martin V.

Dobrý den,

Nedá mi to a musím reagovat na další nesmyslné lži, které tady šíří obhájce ES ze Slovenska.

Já jsem investoval do ICM v 6/2012, tedy před více jak čtyřmi roky! Po dvou letech jsem tento unikátní produkt raději opustil a to se ztrátou 20%.
Stačí se podívat do této diskuze, jaká se proti tomu strhla vlna nevole od oveček ES, kteří tvrdili, že jsem měl dodržet minimálně pětiletý horizont. Za poslední dva roky jsou všichni klienti ve ztrátách 40%-60%. To znamená, že bych po čtyřech letech měl na svém portfoliu celkovou ztrátu 52%-68%.
A jak by se zachoval můj poradce z ES? Pozval by mě do hotelu Hilton Praha (jako zval své klienty v ICM pan Vlastimil Novák) a nechal by mě podepsat přechod do nové banky Frick s tím, že je to to nejlepší řešení??? Tohle je poradenství za které klienti celkem na poplatcích zaplatili statisíce (handlingy, vstupní poplatky, průběžné poplatky v ICM ….)??!!

Sakra vždyť sama společnost ES nevydrží s jedním obchodním partnerem více jak 5let!!! Nechápu ty klienty, kteří pořád věří, že se to změní k lepšímu a že nyní už konečně bude mít ten jejich kamarád z ES pravdu a ten nový produkt konečně bude vydělávat.

Můžete mi vysvětlit, jak je možné, že po tak dlouhé době najednou zjistíte, že to ICM vlastně nedělá dobře a že ho úplně utnete a všechny klienty převedete zase někam jinam?

Samozřejmě za další poplatky, které mimochodem ani na první schůzce raději nezmiňujete. Mluvil jsem z účastníkem toho jednání v hotelu Hilton Praha a podle vyprávění jsou to stejné praktiky jako mají šmejdi na důchodcích. Vysvětlete mi prosím, jak si majitelé společnosti ES vybírají produktové partnery (Shedlin, EVVE nebo ICM)? To je jediným kritériem výše provize, kterou ta společnost ES nabídne?

A jak je možné, že si žádný ten ředitel s desítkami let zkušeností nezjistí, že to taky může být průser?

Pokud to shrnu, tak bych čistě matematicky nemohl být nyní v plusu ani kdybych produkt ICM měl 6let a tak dlouho ho ES na českém trhu ani nezprostředkovávala! Takže podle mého stavu portfolia má společnost ES za posledních pár let 3 velké problémy – Shedlin insolvence a žádné zázraky s výplatou se nekonají (30% v Číně snad neberete jako úspěch), EVVE v insolvenci a v ICM ztráty klientů přes 50%.

Evolution fondy jsou doporučené na minimálně pět let?

No tak to je při pohledu na výše zmíněné radost pro klienty, protože jim je spravuje ICM a s ním už ES nechce na určité bázi vůbec spolupracovat! Takže pokud to bude jako s jejich ICM koši, tak za pět let tu ten fond taky nemusí vůbec být v tom horším případě a nebo v tom lepším tu bude, ale bude ve ztrátě a všechny ovečky z ES budou svým klientům vysvětlovat, že teď je lepší přejít do jiných fondů (samozřejmě už potřetí se vstupním poplatkem)! Mám pravdu?
Při pohledu na poslední produktové omyly ES to vypadá pro klienty na klidné spaní a zářnou budoucnost.

Úplně jsi mě dostal tím, že jsi schopný napsat: „hádam si nemyslíš, že všetci klienti a ľudia sú blbý a nechajú sa manipulovať a z najlepších Franklinov pojdu do Evolution fondov, pretože im "to ich poradca" vnúti? To skúšaj na niekoho iného“ – tím jako chceš říct, že ten pokus od poradce ES je v pohodě a klient, který se nechá zmanipulovat je blbý?
Tak tohle je ten pohled poradce ES? Zkusím ho přesunout z nejlepších Franklinů za poplatek do Evolution fondu a pokud bude tak blbej, že do toho půjde, tak je to jeho chyba!

Úžasný popis etického kodexu společnosti! Palec hore kámo

Ještě mě napadá jedna perlička, které ale snad ani nevěřím!

Jestli bude ES používat platformu MOVENTUM, tak pak si musí někteří ředitelé asi pořádně propláchnout ústa, protože si moc dobře pamatuji, jak mi pan Vlastimil Novák ještě před dvěma roky říkal, že platforma Moventum je před krachem, že platforma mě sežere na poplatcích a že u nich mám přeci předplacený investování na přímo!!!
Snažil se mi vysvětlit, jak platforma okrádá klienty a jak oni jsou proti těmto praktikám a že by on sám nikdy nemohl nabízet jinou než podle něho přímou cestu!!!

Co bude dnes říkat klientům? To jsou všechny ty ovce v ES tak slepý, že nevidí, jak s nimi tihle zloději nad nimi „ojebávají“????

Přeci nemůžu během několika let tolikrát popřít to, co prezentuji a ještě dělat, že se vůbec nic neděje!!!!

Jak píše slovenská ovečka: Lidi nebuďte prosím blbí a nenechte sebou manipulovat.

Nás klientů ES už přišlo o peníze bohužel dost!!!!!!!

S pozdravem

Icm Martin V.
Icm.martinv@gmail.com

+154
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

16. 3. 2017 1:00, ...

:)
http://sdeleni.idnes.cz/phoenix-investor-kvalitni-a-profesionalni-investicni-poradenstvi-s-lidskym-pristupem-gt7-/zpr_sdeleni.aspx?c=A170228_092056_zpr_sdeleni_rest

-10
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 658 komentářů)

4. 2. 2016 22:12 | Jarty Gulak

Pomýlil som sa ok, ES Investments je poradenská spoločnosť.
Inak vážený pane prikladám odkaz na veľmi zaujímavý názor v komentároch pána Jána Retticha na TER - nákladovosť a poplatky v Evulotion Value Funds.
http://poradci-sobe.cz/investice/fondy-evolution-od-etrag-und-sicherheit-vynosy-ktere-svet-nevidel/
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 2. 2016 4:56 | ten, kdo ví

njn, tak to vítej do klubu, jsem též plný klient více než 5 let a hořce a trpce lituji, bohužel jsem mohl 55 tisíc ušetřit, i tak bych mněl fondu kolik chci, většina pohlavárů to neplatila.., přece nebudou sami sobě platit provizi že, stačilo byt vázaný, nebo kamoš s tím co to podepisuje, dělal jsem to 4 roky, takže komentáře si nech do Bohnic.. i když bych byl jen holý klient za 14000,- což bylo minimum aby mi to otevřeli, pak jsem si mohl otevřít SÁM kolik fondů jsem chtěl, FT, to vůbec nezajíma, co si ertrag řeší mezi sebou za provize, ho zajima je agio, to si strhne tak jako tak, to je celé a zbytek handlingu by z nikoho ES nedostalo..!!! nema totiž jak!! ani na zaklade čeho!! tak to prostě je a klidně se s toho poser.. taky jsi mohl ušetřit.. nebo dat radeji na charitu,,
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 2. 2016 21:40 | Jarty Gulak

To je Váš názor. Budúcnosť ukáže kto z nás mal pravdu.
Pekný večer
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 2. 2016 21:09 | ES klient

Jarty Gulak:
Takú štvavú kampaň som NIKDY nevidel proti žiadnej investičnej spoločnosti za celý moj život na trhu...už len preto tu, tak dlho oponujem z podstaty.
O NIČ iné sa nejedna LEN O KONKURENČNÝ boj na trhu, pretože Vám berú veľa klientov na Českom aj Slovenskom trhu
TAKŽE:
1.ES není žádná investiční společnost. To není žádná kampaň, je prostě žádná jiná společnsost nemá tolik nespokojených a nasraných klientů za posledních 5 let.
2.Spíše naopak, většina klientů přestala investovat a hledá způsoby jak svoje ztráty korigovat u jiných společností a cele ES hlavně přichází o své poradce, kteří už to pochopili, důkazem toho je že většina manažerů na vyšších pozicích neobhájili svoji stupně.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 2. 2016 17:11 | Jarty Gulak

Veľmi chápem www.es-investments.com
- že ich potrebujete pošpiniť, ohovoriť, rozoberať Evolution Value Fund a trepať tú sprostosti aké sú predražené, v mínusoch na ročnej bázi čoho sa neznalý klient vyľaká - miešať Handlig ES Investments so vstupnými poplatkami a ažiom podielových fondov "ako okrádajú klientov" - do toho ešte omielať EVVE a Shedlin Capital AG atď - už teraz sa začal dokonca rozoberať CAIAC :)
Takú štvavú kampaň som NIKDY nevidel proti žiadnej investičnej spoločnosti za celý moj život na trhu...už len preto tu, tak dlho oponujem z podstaty.
O NIČ iné sa nejedna LEN O KONKURENČNÝ boj na trhu, pretože Vám berú veľa klientov na Českom aj Slovenskom trhu.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 2. 2016 17:11 | :)

.SLOBODA a vlastná NEZÁVISLOSŤ je po mojom zdraví a mojej rodine pre mňa najdoležitejšia v živote
vravel Ján po tom čo ho trošku to zdravi dohnalo?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 2. 2016 17:02 | Jarty Gulak

- ja sa neoháňam výkonom za 1 mesiac, ale JEDNOTLIVÝMI OBDOBIAMI - napr. quartálmi, to by si musel vrátiť do Základnej školy a naučiť sa poriadne čítať čo píšem váženy pane !!!
(Evolution Classic Fund
Za 01 - 02 - 03/2015 = 9%
Od 04 do 09/2015 trhy rachli o -15% minulý rok 2015
Od 10 do 11/2015 to fondový manažéri z I.C.M. zdvihli o cca 7%
Evolution Dynamic Fund
http://www.evolution-funds.com/cs/evolution-value-funds-cz/dynamic-fund/
Od 01 do 04/2015 = 11,21%
Od 10 do 11/2015 = 7,5%)
a už vobec neviem o tom, že by si "VŠETCI" sťažovali :D :D si zjedol otrávené huby???
Písal som v príspevkoch predtým, že mám portfólio z 10 fondov Franklin Templeton Investments poskladané a mám 4 Pioneer fondy, otvorím si aj Evolution na prav. investovanie. Na jednorazovky ma fondy nezaujímajú.
Žiaden mimouš ani megaamatér nie som, ale plný klient ES Investments už veľa rokov. Navštív Bohnice - blázninec....určite vždy prijímajú :)
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 2. 2016 16:01 | :)

jestli ty nebudeš chudák co to jen nechce zaplatit :)
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 2. 2016 15:56

.. tak to je výsměch,bud si mimouš, nebo placeny megaamatér, rok 14 jsem uvedl, protože to jsem ještě počítal, rok 15 je -20%, ale to už tu víme všichni a Ty se budeš ohanět vykonem za 1měsíc..?!, bereš nejake léky?? sam to nemaš, opěvuješ FT, přitom o ten tu vubec nejde a sam delaš NFD nejspiš, nebo neco podobneho a JEDNOZNAČNE argumenty, ktere uvadím, tak tvrdíš, že o tom ty jako mluvit nechceš.., no bodejd, když je to pravda, CAIAC je prostě kurevsky předražený, oproti zbytku světa, takže klient bude vždy v prdeli za rok i za 10let a o to tady jde a to je jedine co je dulezite a oni to samozrejme MOC dobře ví a udajně pracuji na reorganizaci a zlevnění, poptej se nekoho z ředitelů, vsichni klienti si stěžuji, což je dlouhodobe neudržitelné, podle mne musíš byt schizofrenik.. to proste jinak není možne, to neni urážka, to je diagnoza.. hajiš to, co sam nemaš, mluvíš o nečem co uz 2roky je mimo dění, to o co vlastne jde, jakože nevidíš, a ve finále, delaš vlastne neco uplne jineho.. ty krávo - to je snad sen, hybryd hadra..
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 2. 2016 14:35 | Jarty Gulak

- v roku 2014 Evolution Value Funds začínali
Si amatér, pretože Evo fondy berieš "asi naschvál" len na ročnej bázi, aby sa ich ľudia zalekli. Sú doporučované s horizontom min. 5 rokov a viac.
Evolution Classic Fund
Za 01 - 02 - 03/2015 = 9%
Od 04 do 09/2015 trhy rachli o -15% minulý rok 2015
Od 10 do 11/2015 to fondový manažéri z I.C.M. zdvihli o cca 7%
Evolution Dynamic Fund
http://www.evolution-funds.com/cs/evolution-value-funds-cz/dynamic-fund/
Od 01 do 04/2015 = 11,21%
Od 10 do 11/2015 = 7,5%
Aj Franklin Templeton Investments ohovárali a surfoval som a natrafil som napríklad, že Templeton Growt Fund spravil za 60 rokov od 29.11.1954 cca 62,24% v priemere 12%...kdo by doňho celý život investoval je za vodou a užíva si slušnú súkromnú penziu z neho.
http://www.primeinvestice.cz/news/a60-let-vyroci-spusteni-fondu-templeton-growth-fund/
- či je CAIAC Management drahá ja neposudzujem, ale každá kvalitná spoločnosť si nechá zaplatiť za svoje služby
- aj ES Investments neposuzujem, že sa im vracia takmer celé ážio a za vyprodukovanú produkciu 2,5 mil. EUR dostávajú Beštand ako poďakovanie z I.C.M. . Som v inom obore, kde si tiež robím rentu / pasívny príjem.
Nebudem na niekoho drieť celý život ako otrok...SLOBODA a vlastná NEZÁVISLOSŤ je po mojom zdraví a mojej rodine pre mňa najdoležitejšia v živote
Neserióznych poradcov ES Investments, ktorí klientov nútia prevádzať fondy do Evolution Value Funds ja neposudzujem. Franklin Templeton Investments je pre mňa jedna z naj fondových spoločností sveta a VŽDY bude..., aj keď nie je jediná.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 2. 2016 12:47 | ten, kdo ví..

ZA ROK 2014 všechny podfondy v EVO Dinamic vydělali dohromady čisteho v pruměru 13% KLIeNTI EVO dostali za rok 2014 zhodnocení čistá 0 takže asi tolik k tomu..!! problem není ve fondech, ty jsou špičkové, problem je CAIAC management, což je KUREVSKY drahá partička, nehledě na to, že skoro celé AGIO, vraci zpět do struktury modrým ptákům + samozřejmě další doživotní objemové provize BESTAND, ktere jsou daleko vyšší než byli u FT, a pravě z toho důvodu modří ptáci pod lživími argumenty nutili klienty vyvádět peníze z FT a sypat je do Evolutionů !!
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 2. 2016 11:18 | Jarty Gulak

- Evolution Value Funds je bez rečí kvalitný produkt, pretože UŽ LEN skladbu podfondov zo svetových spoločností ako Franklin, HSBC, Aberdeen, Amundi, JP Morgan...atď mi veľmi ťažko niekto iný ponúkne na trhu ČR a SR
v r.2015 bol index S§P500 dole -0,5% a Dow Jones -2,26% všetko popadalo. Konkurencia daj na porovnanie Tvoje produkty, ktoré predávaš. Veľmi ma to zaujíma :)
- počúvaj ma konkurencia, taký smiešny PAJÁC počmáraný ako si ty ide do mňa "bušiť svoju pravdu, že klienti rachli v I.C.M. o - 50%" :D :D???
Napísať si výpisy I.C.M. na diskusiu poisťovackého serveru ťažko pochybujem, aby ich písal korektný klient I.C.M. - može to byť vymyslená konkurencia...atď, čo nevidím osobne na výpisoch I.C.M. tomu neverím. Jedná sa o produkt profesionálneho investovanie. Je doporučený cca na 10 rokov, nabudúce nech klient pozornejšie počúvajú na termínoch s riaditeľmi ES Investments, ktorí majú oprávnenie na I.C.M. jednať.
- Ja mám svoju pravdu, čo sa týka vlastnenie podielov Franklinu napriamo a ty svoju
Toto je nejaká novinka, tak si to preverím
http://www.cz-in.cz/cs/aktuality/potvrzeni-franklin-templeton-o-primem-zprostredkovani-fondu-nasi-spolecnosti/
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 2. 2016 18:03 | ten, kdo ví

tak to je SADA... :-) je to úplně a NAPROSTO přesně tak, jak píšeš..!!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 2. 2016 17:00 | ten co tam byl

no a těch 31 let historie sa počítá jen někdy tj. pokud byl prušvih ohledně shedlinu tak najednou to ta zlá rakouská firma mi ne...Takže historii máte v ČR podle výpisu cca 3 roky...z těch 31 let navíc kluci v rakousku znají fondy max 20 let a to templetony začali prodávat cca 2007 a vydrželo jim to celých cca 3 roky, než se museli schovat pod Jung. Jo a to víš že pan zettl a jeho kámoš byli souzeni pro poškozování klientů v rakousku a museli se vyplatit? A tak nějak mají zákaz v Rakousku působit na kapitálovém trhu. A proto v Rakousku je ES pod Jungem :) no jste prostě férový kluci... ještě slovník ES amatér...nesouhlasí se vším co se řekne na semináři chudák...odmítl zaplatit handling načepovaný.....kompletně mu vymyli hlavu a on to bude i prodávat sada....mi tenisti jsme vymysleli jak je odrbat a navíc to v powerpointu vypadá dobře to je fér ......klient se nechá okrást on to ještě nepochopil....tj. o produkt nejde přived další na seminář a bude sada
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 2. 2016 16:07 | Konkurence

J.G.,
jak můžeš tvrdit, že je Evolution velmi kvalitní produkt, když tomu zatím nic nenasvědčuje? Stejně jako je těžké v dnešní době dohadovat vývoj na rozvíjejících se trzích.
Minulý rok nebyl tak zlý, aby byl klient ve ztrátě 50%. Podívej se na výsledky pana Jiřího - vždyť je to evidentní, že první rok ztráta přes 20% a druhý rok zakončil z celkovou ztrátou přes 50%. Navíc teď v lednu popadaly další koše, ale také certifikáty jiných bank a OCP. Takže nyní jsou ty čas pro ICM opět těžké...
Já Ti stále opakuji, že klient je PŘÍMO majitel podílů a nevím proč by ho měla zajímat valná hromada? Tím, že mu přijde pozvánka vydělá víc na jednom podílu? Ne, vždy má stejný výsledek a je PŘÍMO majitel svých podílů! Výsledek pro klienta nezměněn - stojí to za handling 55.000,- CZK? To ber jen jako řečnickou otázku! :-)
ES v ČR nabízel téměř od začátku svého působení produkty Shedlinu, EVVE nebo ICM, takže jsme moc dlouho nečekali... :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 2. 2016 14:47 | J.G.

1. Lubomír sa nevyjadril o poistke priamo, ale o jednotlivých fondoch, ktoré robili v priemere 13% p.a., kde si investoval pravidelne, preto som sa dotazoval čo sa za produkt to bol. Zaujímalo by ma to veľmi.
Tie spoločnosti, o ktorích Ti hovoríš napr. aj Conseq a iné, že sú lacnejšie ako ES Investments majú často Všeobecné obchodné podmienky - bobky na 50 strán - o to ani, tak nejde. Ale majú vysokú nákladovosť na čo klienti prídu až po rokoch ak vidia stav svojho portfólia. V diskusii o Consequ sa to aj rozoberá... .
A dotazujú sa, prečo majú čistú hodnotu portfólia vo fondoch menšiu než vložený nominál??? Však konkurencia? !!!
http://www.emimino.cz/diskuse/conseq-horizont-invest-35284/strankovani/2/
2. Evolution Value Funds je veľmi kvalitný produkt na trhu, je jasné, že si spoločnosť povie o poplatky. Kto ho nechce nemusí investovať... .
3. V ICM to može byť jediný klient, ktorí do produktu ICM nastúpil v zlom období v r.2015 - vieš aký bol zlý minulý rok, že a indexy???, ale aj tak o strate -50% sa mi nechce veriť.
Priemerný perfomance / výkonnsť ICM od r.2008 som tu už publikoval. Produkt je doporučený na 10 rokov a je špecifický / rizikovejší.
4. Pán Javorský sa vyjadril správne, že je klient je VŽDY vlastníkom svojich podielov, ale nie PRIAMYM vlastníkom svojich podielov,pretože investuje cez prostredníkov - Moventum, UnicreditBank, Conseq, Atlantik atď.
Klientovi nepríde ku koncu roka pozvánka na Valnú hromadu z Luxemburska. A nie som jediný, kto to už rozoberal v diskusiách.
5. To nie je pravda, nesúhlasím s Tebou. Každopádne, si to, ale ešte veľmi dobre preverím ak by som predsa mýlil, ozvem sa :)
Spoločnosť funguje 31 rokov a potkla sa na EVVE, a Shedlin. (Konečne ste na to čakali Vy z konkurencie, že máte čo omieľať v diskusiách, že mala ES Investments prvé problémy??? Máš veľkú radosť, že?)
Uvidíme ako dopadne - ja by som nemaľoval dopredu čerta na stenu čo sa týka Shedlinu.
Konverzujem tu s Tebou akurát Pepa a Carlos sa ozvali. Narušeného dementa - miláček, ktorý o mne tu písal ankety...ignorujem.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 2. 2016 13:18 | konkurent

počítám že spáchal sebevraždu...bůh není :)
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 2. 2016 12:58 | kolemjdoucí

J.G. mrkni n a web..našel jsem něco o přímém vlastnictví podílových listů a píše to rovnou pán s Franklin Templeton tak nevím, nežiješ trošku mimo realitu? http://www.cz-in.cz/cs/aktuality/potvrzeni-franklin-templeton-o-primem-zprostredkovani-fondu-nasi-spolecnosti/
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 2. 2016 12:03 | Konkurence

Já jsem blázen? To jsi mě rozesmál Chudáčku... takhle vymytou hlavu už jsem dlouho neviděl, ale dobře! Ještě jednou a naposledy:
1. Protože pan Lubomír "neinvestoval" do fondů, ale platil si nějakou pojistku! To bys ale mohl jako světaznalý investor vědět :-)
2. V Evolutionech si berete vše, já vím, ale napsal jsem základní poplatky, které byly platné třeba u Franklin Templeton. Samozřejmě mohou být i další poplatky. To moc dobře vidím, když se podívám na KIID Evolution fondů.
3. O ztrátě o více jak 50% v ICM vím od svého klienta, ale úplně stačí poukázat na pana Jiřího H, který zde poskytl čísla o své investici a je v propadu více jak 50%. Takže mi pouze potvrdil, že i můj klient hovoří pravdu!
4. Fondy Franklin Templeton si mohu koupit na mnoha místech a vždy jsem majitel podílů - stačí hledat na internetu a třeba zde máš vyjádření přímo manažera Franklin Templeton
http://www.cz-in.cz/cs/aktuality/potvrzeni-franklin-templeton-o-primem-zprostredkovani-fondu-nasi-spolecnosti/
Co mi k tomu povíš? Pořád tu budeš lhát, že jinde není klient majitelem podílů? Klientovi podíly jsou vždy odděleny od majetku jakékoli společnosti a jejich majitelem je vždy klient. Zkus si pročíst MiFiD!!!
5. Pojem přímá investice tak, jako ho popisuje neexistuje! Vždy investuješ přímo do fondu a vlastníš podíly daného fondu! Co na tom pořád nechápeš?
6. Tohle není o pošpiňování jakékoli společnosti, ale o faktech, která podkopávají tvoje tvrzení! A hlavně o produktech, které jsou v insolvenci, ve značné ztrátě nebo nákladově nesrovnatelně dražší oproti trhu!
Pokud by společnost nabízela neproblémové produkty a dokázala odprezentovat nestandardní poplatky jinak, než lhaním o jedinečném modelu přímé investice, tak by se tady do Tebe nikdo nenavážel!
Měj se a pročti si MifId investore.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 2. 2016 21:49 | J.G.

- žiadny fanatik nie som, nemám rád, keď sa bezdovodne špinia kvalitné spoločnosti a loď sa nepotopila 31 rokov
(Že by nemusel investorům poskytovat servis a nové ovečky už zaplatily za ZS? )
- to ťažko, ja nie som poradca ES Investments :)
(I na Slovensko naštěstí vstupují společnosti, které investorům nabídnou férovější podmínky pro investování. )
- súhlasím poznám toho veľa na českom a slovenskom trhu - ES Investments nie je jediná, len sa tu nechcem rozpisovať. Opýtaj sa na to Martina V. - on dostal odo mňa kvalitné typy a možem to poslať aj Tebe do mailu
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Gabriel Eichler

podnikatel a investor, Benson Oak

Milan Jančík

politik a podnikatel

Gabriel Eichler
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Milan Jančík
ÚSPĚŠNOST
66,67 %

z 3 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services