Ertrag und Sicherheit: Výnos a solidní nejistota podruhé

Aleš Tůma | rubrika: Když se řekne | 2. 12. 2013 | 658 komentářů
Před více než dvěma lety jsme psali o praktikách finančních poradců firmy Ertrag & Sicherheit. Změnilo se od té doby něco? Ano, změnilo. Přitvrdili.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

11. 8. 2016 20:37, Martin V.

Dobrý den,

Nedá mi to a musím reagovat na další nesmyslné lži, které tady šíří obhájce ES ze Slovenska.

Já jsem investoval do ICM v 6/2012, tedy před více jak čtyřmi roky! Po dvou letech jsem tento unikátní produkt raději opustil a to se ztrátou 20%.
Stačí se podívat do této diskuze, jaká se proti tomu strhla vlna nevole od oveček ES, kteří tvrdili, že jsem měl dodržet minimálně pětiletý horizont. Za poslední dva roky jsou všichni klienti ve ztrátách 40%-60%. To znamená, že bych po čtyřech letech měl na svém portfoliu celkovou ztrátu 52%-68%.
A jak by se zachoval můj poradce z ES? Pozval by mě do hotelu Hilton Praha (jako zval své klienty v ICM pan Vlastimil Novák) a nechal by mě podepsat přechod do nové banky Frick s tím, že je to to nejlepší řešení??? Tohle je poradenství za které klienti celkem na poplatcích zaplatili statisíce (handlingy, vstupní poplatky, průběžné poplatky v ICM ….)??!!

Sakra vždyť sama společnost ES nevydrží s jedním obchodním partnerem více jak 5let!!! Nechápu ty klienty, kteří pořád věří, že se to změní k lepšímu a že nyní už konečně bude mít ten jejich kamarád z ES pravdu a ten nový produkt konečně bude vydělávat.

Můžete mi vysvětlit, jak je možné, že po tak dlouhé době najednou zjistíte, že to ICM vlastně nedělá dobře a že ho úplně utnete a všechny klienty převedete zase někam jinam?

Samozřejmě za další poplatky, které mimochodem ani na první schůzce raději nezmiňujete. Mluvil jsem z účastníkem toho jednání v hotelu Hilton Praha a podle vyprávění jsou to stejné praktiky jako mají šmejdi na důchodcích. Vysvětlete mi prosím, jak si majitelé společnosti ES vybírají produktové partnery (Shedlin, EVVE nebo ICM)? To je jediným kritériem výše provize, kterou ta společnost ES nabídne?

A jak je možné, že si žádný ten ředitel s desítkami let zkušeností nezjistí, že to taky může být průser?

Pokud to shrnu, tak bych čistě matematicky nemohl být nyní v plusu ani kdybych produkt ICM měl 6let a tak dlouho ho ES na českém trhu ani nezprostředkovávala! Takže podle mého stavu portfolia má společnost ES za posledních pár let 3 velké problémy – Shedlin insolvence a žádné zázraky s výplatou se nekonají (30% v Číně snad neberete jako úspěch), EVVE v insolvenci a v ICM ztráty klientů přes 50%.

Evolution fondy jsou doporučené na minimálně pět let?

No tak to je při pohledu na výše zmíněné radost pro klienty, protože jim je spravuje ICM a s ním už ES nechce na určité bázi vůbec spolupracovat! Takže pokud to bude jako s jejich ICM koši, tak za pět let tu ten fond taky nemusí vůbec být v tom horším případě a nebo v tom lepším tu bude, ale bude ve ztrátě a všechny ovečky z ES budou svým klientům vysvětlovat, že teď je lepší přejít do jiných fondů (samozřejmě už potřetí se vstupním poplatkem)! Mám pravdu?
Při pohledu na poslední produktové omyly ES to vypadá pro klienty na klidné spaní a zářnou budoucnost.

Úplně jsi mě dostal tím, že jsi schopný napsat: „hádam si nemyslíš, že všetci klienti a ľudia sú blbý a nechajú sa manipulovať a z najlepších Franklinov pojdu do Evolution fondov, pretože im "to ich poradca" vnúti? To skúšaj na niekoho iného“ – tím jako chceš říct, že ten pokus od poradce ES je v pohodě a klient, který se nechá zmanipulovat je blbý?
Tak tohle je ten pohled poradce ES? Zkusím ho přesunout z nejlepších Franklinů za poplatek do Evolution fondu a pokud bude tak blbej, že do toho půjde, tak je to jeho chyba!

Úžasný popis etického kodexu společnosti! Palec hore kámo

Ještě mě napadá jedna perlička, které ale snad ani nevěřím!

Jestli bude ES používat platformu MOVENTUM, tak pak si musí někteří ředitelé asi pořádně propláchnout ústa, protože si moc dobře pamatuji, jak mi pan Vlastimil Novák ještě před dvěma roky říkal, že platforma Moventum je před krachem, že platforma mě sežere na poplatcích a že u nich mám přeci předplacený investování na přímo!!!
Snažil se mi vysvětlit, jak platforma okrádá klienty a jak oni jsou proti těmto praktikám a že by on sám nikdy nemohl nabízet jinou než podle něho přímou cestu!!!

Co bude dnes říkat klientům? To jsou všechny ty ovce v ES tak slepý, že nevidí, jak s nimi tihle zloději nad nimi „ojebávají“????

Přeci nemůžu během několika let tolikrát popřít to, co prezentuji a ještě dělat, že se vůbec nic neděje!!!!

Jak píše slovenská ovečka: Lidi nebuďte prosím blbí a nenechte sebou manipulovat.

Nás klientů ES už přišlo o peníze bohužel dost!!!!!!!

S pozdravem

Icm Martin V.
Icm.martinv@gmail.com

+154
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

16. 3. 2017 1:00, ...

:)
http://sdeleni.idnes.cz/phoenix-investor-kvalitni-a-profesionalni-investicni-poradenstvi-s-lidskym-pristupem-gt7-/zpr_sdeleni.aspx?c=A170228_092056_zpr_sdeleni_rest

-10
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 658 komentářů)

1. 2. 2016 21:41 | J.G.

Konkurencia ty si jeden maximály blázon !!!! :D :D
Nevadí Ti, že sa sám zomiešňuješ?

- Ak "všetkým" spoločnostiam stačia "VSTUPNÉ" poplatky, vysvetlí mi prečo Lubomír vyberal 53 000 CZK, keď do fondov vložil 140 000 CZK??? Hmmm Hmmmm
(Posilam si pravidelnou do Franklina, nove i do Evolution, mam moznost zaslat k pravidelnym jednoraz, kdyz penize nemam, tak holt neposilam (ani pravidelnou, nikdo mi nic nerekne a nepenalizuje) ... Zkusil jsem to i u jine instituce a tam si posilat musite! Kdyz jsem rusil u konkurence po 6ti letech "investovani", byl jsem z poslanych svych 140.000,- na 53.000,- pri kontrole jednotlivych fondu jsem zjistil, ze delali rocne prumerne 13%, tak proc takova ztrata!? Odpoved? Mno vite, tam je jeste tohle a tamto...a ze muzu byt rad, ze to neni horsi. Lezlo to z nich az pri ruseni. A to mi pak rekli jeste fakt, ze kdyz uz si tam posilam penize, tak odkup bude VZDYCKY nizsi nez zaslana castka, dokud nedovrsim posledniho roku, ktery je ve smlouve.)
- Spoločnosti si berú Managemenet Fee aj Performance Fee a sú odmeňované z novo dosiahnutých maxím svojich kientov mesačne, quartálne. Je to toho viac čo si berú na poplatkoch Asset aj iné spoločnosti :D :D konkurecia
- odkiaľ ty vieš v ICM o stráte -50%??? Ja viem o -20, -30% už som sa k tomu produktu vyjadroval. Tento produkt je doporučovaný na 10 rokov, nabudúce nech klienti viac počúvajú na termínoch v ES Investments ak chcú do neho investovať.

(až na Franklin Templeton, který dnes můžeš nakoupit téměř všude a jsi vždy majitelem podílů!, neměl ES nikdy produkt, který by stál za prodej a dopadl v kladných číslech!)
- počkaj na Evolution Value Funds do 5 rokov...súdiť fondy po 2 rokoch je tragikomické :)
- Franklin si možeš kúpiť inde, ale NIE SI NIKDY !!! majiteľom svojích podielov !!!!! A v tomto konkurencia Ti budem oponovať NAVŽDY, lebo o priamom vlastníctve podielov klameš a zavádzaš !!!!!
Pojem priama investícia je to, že ak by som do Franklin Templeton Investments investoval napr. 200 mil. - 500 mil. CZK mám už nejaké to % a rozhodovaciu pravomoc o spoločnosti kam investujem na ich každoročnej valnej hromade v Luxembursku = Franklin Templeton Investments, ale má to každý ich klient, ktorím to zprostredkovala ES Investments.
Čo cez banky a iných distribútorov by som veľmi ťažko mal...
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 2. 2016 17:42 | Pepa

Já už to psal J.G. už několikrát. Mně připadá jak fanatik, který nechápe, že se loď potápí. Jen mne překvapuje, že má tolik času. Že by nemusel investorům poskytovat servis a nové ovečky už zaplatily za ZS? I na Slovensko naštěstí vstupují společnosti, které investorům nabídnou férovější podmínky pro investování. Co je exkluzivní, to smrdí alepsoň u modrých orlů to platí stoprocentně. Pepa
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 1. 2016 9:11 | Konkurence

Lubomíre máte pravdu. Ale srovnávat pojistku s investicí jde hodně těžko. :-) Pokud jste spokojen, tak jenom dobře. Určitě jste zvolil aktuálně lepší produkt. Každopádně Vám asi stále nikdo nevysvětlil rozdíly mezi produkty... Díky člověku z ES jste pouze objevil investice do otevřených podílových fondů. Vše ostatní platí běžně všude jinde :-)
Mějte se
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 1. 2016 14:32 | miláček

Osobní tip: E
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 2. 2016 14:16 | Konkurence

J.G., ty jsi vážně zralý na léčení :-)
Odpovídá Ti tady mnoho lidí a všichni stejně! Nikdo netvrdí, že otevírá depozitní účet zadarmo. Všichni se Ti jen snažíme vysvětlit, že většina společností vychází ze vstupních poplatků, které jim postačují na zaplacení všech poradců i nákladů spojených s otevřením účtů.
Díky management fee se pak ty samé firmy dokáží dlouhodobě starat o své klienty! Nikdo k tomu nepotřebuje 14xnásobek měsíční investice nebo 3% navíc u jednorázové investice!! NIKDO! Rozumíš česky?
Klient po 3,5letech může být ve ztrátě z několika důvodu: Třeba investoval pouze na rozvíjejících se trzích, které šly poslední 4roky do ztrát nebo si předplatil vstupní poplatky na několik let a tento poplatek platil z prvních splátek. Pokud třeba v prvních pěti splátkách platil tento poplatek, tak je zřejmé, že zbylé investice tento poplatek ještě nestihly dorovnat.
Každopádně také mohl investovat do EVOlutionů, které jsou od vzniku ve ztrátě (a to i eurové) a byl by také v minusu a ještě zaplatil podle výše měsíční úložky handling, na který by nevydělal ještě hezkých pár let. Rozumíš už tomu?
http://www.fondsprofessionell.at/fonds/fiap/singleview/fondsID/FU_100043039/fondsName/EVOLUTION%2BDynamic%2BFund%2BEUR/
Přesně jak píšeš, jakmile někdo přijde s nějakým exkluzivním produktem, tak ho v ČR všichni pošpiní! Bohužel pro Vás měli všichni pravdu v případě Shedlinu nebo EVVE. Tam už jsou společnosti v insolvenci! A v případě ICM měli bohužel opět pravdu podle všeho, protože ztráta až poloviny kapitálu není o skvělém produktu, co říkáš?
Ještě jednou tedy napíšu následující:
Handling jako poplatek je prostě navíc! Exckluzivní produkty si klienti vyloženě chválí a Evolutiony jedou také podle předpokladů. Až na Franklin Templeton, který dnes můžeš nakoupit téměř všude a jsi vždy majitelem podílů!, neměl ES nikdy produkt, který by stál za prodej a dopadl v kladných číslech!
Měj se a už si zkus něco nastudovat.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 1. 2016 20:43 | P.D.

EaS není podvod. Jsou to výborní obchodníci. Dopředu vám řeknou, že vám negarantují žádné zisky ani neručí za ztrátu. Jenom vám zprostředkují nějaké fondy a dostanou od vás za to vstupní poplatek + další poplatek se strhne při vkladu. Za ten vstupní poplatek vám slíbí jakýsi doživotní servis, který vám ale také nedokážou nijak garantovat. Praxe je taková, že ten servis je luxusní přesně do chvíle, než zaplatíte poplatek a nastane hrobové ticho. Pokud jim takové podmínky přesto podepíšete, tak to je vaše rozhodnutí a oni vás nijak nedonucují. Když sečtete všechny poplatky a podíváte se na vývoj např. jejich slavného Evolution fondu (-23% za 2014-16)... co dodat? Filosofie Ertrag und Sicherheit (výnos a jistota) je velmi prostá: "rychlý výnos a jistota pro nás UND nulová jistota pro klienta UND spousta líbivých řečí okolo, aby to vypadalo, že je to vlastně úplně skvělá a unikátní příležitost pro každého." Takže vás moc prosím: nebuďte tak blbí jako já! Díky
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 1. 2016 13:00 | J.G.

http://www.vedelisteze.sk/galerie/slovenski-dochodcovia-su-zobraci-europy-pozrite-si-tabulku
Oni aj, tak budú voliť na Slovensku Smer-SD a v ČR ČSSD...česť výnimkám. Pekný víkend
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 1. 2016 12:24 | J.G.

PS:
- veľké množstvo ľudí v ČR a Slovensku stále nechápe čo znamená investovanie resp. nemá im to kto poriadne vysvetliť a všetky nové kvalitné investičné produkty musí samozrejme konkurencia pošpiniť, ohovoriť, rozmazávať po nete v týchto národoch postihutým 40. ročným silným boľševizmom a všadeprítmnou závisťou.. ..
- tieto články vie napísať každý, to je CHUDOBA týchto národov, aby niekto zhadzoval firmy ako ES Investments bezdovodne, ak vidím, že firma robí DOBRÚ prácu pre obyčajných ľudí...ok ako každá iná má tiež problémy...potkla sa na EVVE, sú ťahanice zo Shedlinom, ale to je všetko
- v zahraničí Rakúsko, Nemecko, Švajc, Lichtenstein či iné krajiny by boli tieto články o konkurencii trestné, ale tam sa nič také nedeje - neexistuje, aby sa investičné firmy rozmazávali na weboch...
- v Západnom svete NIKDY NEEXISTUJE OTVOR SI DEPOZITNÝ ÚČET ZADARMO :D :D to je pre malé deti v materskej školke, "chudáci" typu, ktorí tu vypisovali ja mám ÚČET na FONDY ZADARMO sú pravý sedláci
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 1. 2016 12:14 | J.G.

(Posilam si pravidelnou do Franklina, nove i do Evolution, mam moznost zaslat k pravidelnym jednoraz, kdyz penize nemam, tak holt neposilam (ani pravidelnou, nikdo mi nic nerekne a nepenalizuje) ... Zkusil jsem to i u jine instituce a tam si posilat musite! Kdyz jsem rusil u konkurence po 6ti letech "investovani", byl jsem z poslanych svych 140.000,- na 53.000,- pri kontrole jednotlivych fondu jsem zjistil, ze delali rocne prumerne 13%, tak proc takova ztrata!? Odpoved? Mno vite, tam je jeste tohle a tamto...a ze muzu byt rad, ze to neni horsi. Lezlo to z nich az pri ruseni. A to mi pak rekli jeste fakt, ze kdyz uz si tam posilam penize, tak odkup bude VZDYCKY nizsi nez zaslana castka, dokud nedovrsim posledniho roku, ktery je ve smlouve.)

Ešte sa raz vyjadrím. Díky Lubomír za tento výborný dotaz...konečne po dlhom čase niekto normálny.
ES ma Viazaných zástupcov niečo cez 700, na trhoch v postkomunistých krajinách sú stále tisíce pois. poradcov a iných, preto sú tieto diskusie pomerne veľmi silné na ovplyvnovanie obyčajných ľudí, ktorí nevedia - nepoznajú pravdu.
- NIKTO NIKDY z diskutérov mi nebol schopný JASNE - ZRETEĽNE vysvetliť, prečo sú napríklad: klienti Consequ po 3 - 3,5 rokoch v mínuse, ktorích som uviedol ako príklad a majú menej než vložený nominál...len obracali diskusiu iným smerom do Outu, miešali handling ES naschvál dohromady s poplatkami fondov, že ohovárame Conseq...atď
http://www.emimino.cz/diskuse/conseq-horizont-invest-35284/strankovani/2/
- je tiež zvláštne, že si naposielal do fondov 140.000,- CZK a zostalo Ti 53.000,- CZK, takže majú skryté poplatky a obrovskú nákladovosť produktov.
Lubomír cez, ktorú spoločnosť si investoval? Bolo to investičné životné poistenie alebo fondy?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 1. 2016 16:10 | Pepa

Lubomíre to buďte rád, že jste nezaplatil jako třeba já minimálně 70 tis! Kdybych měl čekat až se mi to vrátí na té Latině, Africe nebo nedaj bože EVO, tak bych si musel koupit velký kšilt.Kvalitu těch modrých raději nebudu komentovat a to jsem jich poznal hooodně. Naštěstí jsou v byznyse i féroví poradci, vše jsem včas zachránil a snižuji úspěšně ztráty. Držím palce i Vám, hlavně si nepředplácejte za to, co můžete mít jinde zadarmo. Noviny si si taky nepředplácíte na 30 let dopředu Ha.....
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 1. 2016 14:31 | Lubomir

dekuji za reakce. preci jen nejsme tak zdatny v teto oblasti a vim, ze do hlubsi diskuze jiste neprispeji. Z me strany jen zkusenost obcana :-).
Pane Carlosi, s tim souhlasim a urcite to tak udelam :-). Jen drobna poznamka z me strany - tech 55 000,- je ono nekolikrat zminene maximum, ja budu odecitati nizsi castku :-).
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 1. 2016 11:44 | carlos

mimo těch 55 000 za handling to je pouze specialita ES takže až budete za 6 let počítat znovu tak je nezapomeňte odečíst :)
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 1. 2016 8:34 | Lubomir

Ja jsem spokojen. Posilam si pravidelnou do Franklina, nove i do Evolution, mam moznost zaslat k pravidelnym jednoraz, kdyz penize nemam, tak holt neposilam (ani pravidelnou, nikdo mi nic nerekne a nepenalizuje) ... Zkusil jsem to i u jine instituce a tam si posilat musite! Kdyz jsem rusil u konkurence po 6ti letech "investovani", byl jsem z poslanych svych 140.000,- na 53.000,- ... pri kontrole jednotlivych fondu jsem zjistil, ze delali rocne prumerne 13%, tak proc takova ztrata!? Odpoved? Mno vite, tam je jeste tohle a tamto...a ze muzu byt rad, ze to neni horsi. Lezlo to z nich az pri ruseni. A to mi pak rekli jeste fakt, ze kdyz uz si tam posilam penize, tak odkup bude VZDYCKY nizsi nez zaslana castka, dokud nedovrsim posledniho roku, ktery je ve smlouve. Tak jsem podekoval a ted jsem spokojen. Mi to vydelava, a kdyz jsem potreboval penize, mel jsem je do ctyr dnu na uctu, zadne dva-tri mesice, jak je beznou praxi jinde :-). Takze za mne ... jsem rad, ze jsem veril cloveku, ktery to ma a funguje mu to, na internetu si muzou vsichni psat, co chteji...
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 1. 2016 23:50 | miláček

Body pro vás!
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 1. 2016 21:52 | J.G.

To ťažko Martin V.
(Ty nejsi k smíchu, ale k pláči… Neznáš nic kromě těch lží od ES. To je smutný počtení...)
- ja pláču určite nie som :), pretože pri investovaní dávam výhradne na svoj vlastý rozum, intuíciu pošlem Ti 1 krát v živote email, z kamarátovho mailu kde si investuj...aj, keď mám na Teba svoj vlastný názor, už len preto, že si mi venoval takú pozornosť v konverzáciách :)
- ja Shedlinu a týmto projektom osobne neverím, preto by som tam neinvestoval
- mám 10 fondov Franklin Templeton Investments a otvorím si aj Evolution Value Funds - Classic, Dynamic. Ponuka pod. fondov Franklin Templeton Investments a iných svetových fondových spoločnosti sa cez ES Investments vrátia - vyčkajte času... .

Do týchto trápnych poisťovackých diskusií - už nemá cenu prispievať a komentovať tieto príspevky, a vobec baviť sa s hovadami... .
Prišiel som tu, pretože sa mi už chcelo grcať, koľko nezmyslov, blbostí, nepresných informácií a bullshitov tu píšu na ES Investments 95% poradci z konkurencie na preverenú spoločnosť s 31. ročnou históriou
Toľko veľkého HNUSU, ZÁVISTI, OHOVÁRANIA a NEVRAŽIVOSTI som NIKDY v živote nezažil v žiadnej diskusii... .
Týmito diskusiami ľudia škodia len sami SEBE, ale spoločnosť na českom a slovenskom trhu NIKDY nezničíte. Čo ľudí nezabije, to ich posilní... .
HOWK
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 1. 2016 17:48 | Martin V.

Milý J.G.,
Jak jsi přišel na to, že jsem lhář?
Veškeré informace, které jsem kdykoli uvedl jsou pravdivé a mám je podloženy dokumentací.
Už jsem to psal několikrát...
Přišel jsem o více než 20tis EUR v produktu ICM a to jen díky tomu, že jsem to po propadnutí prvních tří košů odprodal!!!!! Jinak bych byl aktuálně v propadu přes 60%!!!!!!!!
V EVVE jsem ve ztrátě přes 32tis EUR a v Shedlinu mám zainvestováno celkem přes 55tis EUR ve všech třech projektech.
Zaplatil jsem samozřejmě také handling 55tis + 3% z jednorázových úložek navíc do fondů Franklin Templeton a BNP Paribas.
EVVE v insolvenci!!!, Shedlin v insolvenci!! a nevím, kde bereš ten optimismus, když ho nemají ani „TOP manažeři“ a ICM ve sr…ách neodpovídajícím vývoji na trhu. Nebo snad minulý rok propadly trhy na jaře o 50%?
Je zajímavé, že se tady vždy objeví nějaká nová tvář, která píše vždy podobná neověřená tvrzení jako ty a po chvíli pod tíhou argumentů se odmlčí a zase se objeví někdo nový.
Ještě jednou Tě poprosím o kontakt na odpovědného ředitele za vyplacení klientů EVVE.
"19. 1. 2016 10:38 | J.G. Pokiaľ viem Shedlin Capital AG VŽDY nevýhlásila, že by tam došlo k oficiálnej strate kapitálu, ale problém to asi bude... . Zmenil sa tam len správca.
Cez EVVE si zlato možno nakúpilo cca 80 klientov čo viem v celej ES a majitelia ich v plnej výške odškodnia, sami kvoli tomu jazdia často do Nemecka do EVVE... . Určite si ES bude dávať pozor do budúcna na svojich produktových partnerov .

Pan Novák přehodil vše na pana Zettla s panem Křížkem, který se však z navrženého vyrovnání nakonec vykroutil a nedodržel své slovo!!! Takže za vyrovnání odpovídá pravděpodobně ještě někdo jiný…
Ty nejsi k smíchu, ale k pláči… Neznáš nic kromě těch lží od ES. To je smutný počtení...

S pozdravem
Icm Martin V Icm.martinv@gmail.com
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 1. 2016 16:47 | carlos

Co tady furt taháš ty templetony, když je nemůžeš prodávat? Nebo to funguje takto....tak paninko toto je ferari krásné , rychlé a červené a pak mu za stejné prachy prodáš káru co si zbouchal v garáži a natřel to na červeno. S tím že samozřejmě tvrdíš auto jako auto...taky má 4 kola :)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 1. 2016 15:57 | J.G.

PS: A ešte teda stále čakám od Teba link na historické porovnanie fondov Consew Vs Franklin, keď si ma k tomu vyzval.
To že sú drahé mi je jedno ak mám v nich pekné zisky... .
(Conseq Clasic invest nesrovnáváš s jednotlivými fondy Franklin Templeton, protože jste byli neúměrně dražší bez jakékoli přidané hodnoty. Promiň s exkluzivními produkty Shedlin, EVVE nebo ICM. Děkuji takové rodinné balíčky nejsou na českém trhu potřeba! Vaši produktoví partneři jsou v insolvencích nebo jejich klienti ve značných ztrátách – ICM. TEČKA! To k tvému poslednímu bodu ?)

1. Templeton AFRICA Fund www.fondsprofessionell.at
Vývoj od r.2012 = - 11,05 %
2. Templeton ASIA SMALLER Comp www.fondsprofessionell.at

3. Templeton Biotechnology Fund www.fondsprofessionell.at
Vývoj fondu od r.2000 = ZISK 177,78% !!!
5. Templeton Thailand Fund www.fondsprofessionell.at
Vývoj fondu od r.1997 = ZISK 226,93% !!!
6. Templeton Latin America Fund www.fondsprofessionell.at
Vývoj fondu od r.2001 = ZISK 205,1% !!!
7. Templeton Frontier Fund www.fondsprofessionell.at
Vývoj fondu od r.2008 = ZISK 54,39% !!!
8. Franklin MENA Fund www.fondsprofessionell.at
Vývoj od r.2008 = ZISK 10,61% !!!
9. Franklin ASIA GROWTH www.fondsprofessionell.at
Vývoj fondu od r.2005 = ZISK 145,53 !!!
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 1. 2016 15:41 | J.G.

(O tvé inteligenci a profesionalitě hovoří to, že vůbec netušíš, že se vstupní poplatky vyplácí zprostředkovatelům a mohou se předplatit. Nedělej ze sebe prosím většího hlupáka, než doopravdy jsi! Fondový manažeři žijí úplně z jiných poplatků. Komu není shůry dáno… )
1. Zo vstupných poplatkoch, žije vačšina OCP aj výstupných poplatkov - v ES Investments ich možu odpustiť možno VIP klientom riaditelia direkcií. 0% vstupné poplatky sú už nad veľké vklady do veľkých fondov v ČR a SR s ich najznámejšími správcami majetku.
Asset manažeri žijú z Management Fee, svojich novo dosiahnutych mes. maxim, kde si beru odmeny zo ziskov a z poplatkov za otvorene - zatvorene pozicie. Este podla toho ci to licencovany obchodnik v CR - SR alebo to cez neho robia ako Viazany zastupca napr. Takže ma o tom prosím Ťa nepoučuj.
2. (Plným vlastníkem podílů jsi vždy, protože je oddělen od majetku bank, OCP nebo kohokoli jiného. To bys už také za „ty roky v oboru“ mohl vědět. ? Takže neexistuje ani žádný „napřímo“ – každý klient je přímým majitelem svých podílů.)
Tak toto je na veľmi dlhý rozhovor, ale raz si otvorím si Franklin cez UniCredit banku alebo niekoho iného a pokiaľ mi prídu cez nich každý rok priame vo výpisoch pozvánky od Franklin Templeton Investments ohľadne účasti na Valnú hromadu, tak Ti podám ruku a máš moje ospravedlnenie :) - čestné !!!
A dosť zavádzaš !!!
Pojem priama investícia je to, že ak by som do Franklin Templeton Investments vložil napr. 200 mil. - 500 mil. CZK mám už malinké % a rozhodovaciu pravomoc o spoločnosti kam investujem na ich každoročnej valnej hromade v Luxembursku = Franklin Templeton Investments, ale má to každý ich klient. Čo cez banky a iných distribútorov asi veľmi ťažko by som mal... .
(Z handlingu jde poradcovi provize, ale provizní systém je doopravdy zajímavý – tedy hlavně pro ty nahoře ? Jinak jaké profesionální poradenství dělá firma? Já myslel, že poradenství s klienty dělají poradci.?)
Bavili sme sa o handlingu ako takom. Provizný systém pre tých "hore" je všade dobrý nie len v ES Investments...v OVB, Partners, ZFP akademie, Broker Consulting atď... .
Profesionálne poradensvo robí firma ES Investments...a každému dojde, že asi svojimi poradcami :) a nie Online cez net.
(O výsledcích ICM si cvrlikají i vrabci na střeše a pár vašich bývalých poradců má teď pěkné problémy, protože v nich má své klienty, kteří jsou v propadu přes 50%. Tak tady nelži, že je vše v pořádku.)
Prosím Ťa I.C.M. ty už nerieš už ma s tým unavuješ - ja som sa k nemu už vyjadril, že je to dlhodobá správa majetku. Osobne sa tejto spoločnosti neťaháte ani po paty na nohách.
Videl som osobné depozity I.C.M. dvoch riaditeľov ES Investments...v státisicoch EUR. Myslíš, že by niekam davali tiež svoje vlastné tiež vydrené peniaze ak by ten produkt nefungoval??? Tiež boli prvé dva roky v mínuse a potom šli do plusov.
Ja som NIKDY nepísal, že v I.C.M. všetko v poriadku !!!!???? Zas si berieš do úst niečo som nikdy nenapísal??? ty konkurencia jedna špinavá prolhaná a smiešna :D :D
(Čo sa týka I.C.M. jedná sa o Špecifickú / Rizikovejšiu investíciu a rozhodne by som tam nevkladal všetky financie klienta...je jasne čo teraz robia akciové indexy a trhy sú dole, že koše popadajú... . Opeť sa opakujem je to dlhodobá investícia - ako každá iná do akcií.)
(Jinak ICM z propadem přes 50% za poslední rok, který neodpovídá vývoji kapitálového trhu v posledním roce nebo EVolutiony, které jsou diverzifikovány téměř výhradně do rozvíjejících se trhů, doopravdy prodávat netoužím. Fakta a výsledky hovoří za sebe a samy tak určují tendence těchto produktů!)
50% prepadom neverím maxim 20 - 30%, ale v I.C.M. je pravda, že akcie, ktoré nakupujú so dosť volatilné a niekedy to proste rachne.
Vyžiadam si ich newsletre a skontrolujem si to.
http://i-c-m.li/en/newsletter-2/
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 1. 2016 14:51 | Konkurence

G s notnou dávkou nesmyslných odkazů a vysvětlení
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Pavel Mertlík

exministr a ekonom

Martin Hausenblas

podnikatel a investor, Adler

Pavel Mertlík
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Martin Hausenblas
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services