CO SI O TOM MYSLÍTE: Bude nový systém poplatků u lékaře fungovat?

Už za měsíc a půl se začnou platit u lékaře poplatky. Zatím ale skoro nikdo neví, jak bude celý systém fungovat. Myslíte si, že vybírání poplatků bude fungovat, nebo že v ordinacích zavládne chaos? Napište svůj názor a přečtěte si příspěvky ostatních čtenářů.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

23. 11. 2007 16:21

Ano k názoru 16.07 free

+36
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

4. 1. 2008 23:08, libor

Tak a na co si tedy platíme celý život pojištění. Bral bych poplatky u lékaře jen v případě, že nebudeme muset platit zdravotní pojištění. Potom ano souhlasím. Ale když platíme zdravotní pojištění tak by neměl člověk již nic platit u lékaře. Je to totáááááální kravina. Tak ať zruší povinné pojištění a raději si tedy u lékaře budem platit.

-7
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 71 komentářů)

23. 11. 2007 18:30 | Milena

KRÁÁÁVO !!!
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 11. 2007 16:21

Ano k názoru 16.07 free
+36
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 11. 2007 16:07 | free

Důvod je prostý. Jsme jedinou zemí v Evropě, která takové, nebo podobné poplatky dosud nezavedla, ačkoli téměř vše ve zdravotnictví, přístroje a většina léků pochází právě ze zemí, kde poplatky jsou. Ledažeby někdo dokázal, že česká ekonomika je bohatší než německá, rakouská a veškeré potřeby zdravotnictví pokryje. A tak zatímco Bavorák při povolání lékaře na návštěvu poplatí 50 Euro, Čech tady mele dokola jak kolovrátek, proč má platit 30 korun. Ilustruje to zároveň úroveň národa. Pomůže to zlepšit financování a zredukovat nepochopitelných 14 návštěv na jednoho občana, nic víc a nic ménně nelze čekat.
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 11. 2007 12:15

Ten blivaz ? Stejně většina nemocných dostává přísuny od rodiny, aby nepomřeli hlady, takže se nic neušetří a ještě dostane malou nemocenskou, z které pak ani nepoplatí všechny poplatky za byt + poplatky v nemocnici ! A v nemocnici se již počítá, že dostane jídlo od rodiny ! Pokud chcete donášku na lepší jídlo, musíte si připlatit ještě další peníze. A jen tak mimochodem, já se doma najím kolikrát za míň, než za těch 60 kaček. A ke všemu ten poplatek není na jídlo ( které se stejně nezlepší ), ale na celkový příspěvek za hospitalizaci v nemocnici.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 11. 2007 11:19

No a? Doma přeci také jíte, tak proč byste měl mít v nemocnici jídlo zdarma?
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 11. 2007 10:42 | Taky Anonym

Do těch 5000 ročně se NEZAPOČÍTÁVÁ ten poplatek 60,- za pobyt v nemocnici...
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 11. 2007 10:26 | jak

Debile
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 11. 2007 23:47

Vy jste blbka. Tříleté dítě s virózou(!) netřeba mořit medikamenty (dokonce třemi různými, krucifixhimlhergotale lujá), ale je třeba ho nechat v klidu, teple a s čajem s citronem.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 11. 2007 23:41 | Zdravotnický vazal

Pochybuji, že jakýkoliv příspěvek může vylepšit odbornost ani tak zvané bývalé elity národa.Nečekám od toho žádné zlepšení ani přístupu k pacientovi a už vůbec né odborného vyšetření či ošetření. Ti co nejvíce křičí a přirovnávají svůj plat k zahraničí budou mít stále málo. Nemám už valné mínění o prestižním poslání lékaře.Ani je už bohužel nenapadne, že jsme i my ostatní ve stejné zemi a stejných podmínkách i v ostatních profesích, ikdyž jimi přehlížených. Za elitu národa považuji ty , kteří jsou v podstatně horších finančních podmínkách a nezneužívají ostatní spoluobčany k dosažení svých výhod. Jsem přesvědče, že při zveřejňování skutečných příjmů ani tento nový příplatek nebude jimi zveřejňován jako v minulosti jiné části jejich skutečných měsíčních a ročních platů. Jsem ale pro nadstardantní ohodnocení skutečných lékařů = profesionálů. Toto je opět nespravedlivé rovnostářství. Mnohý obvoďák = výhybkář. Bolest v krku apod, vezmu prac.instrukci a čtu : kup si paralen, čaj. Když si nevímr ady, přehodím výhybku a pošlu dál - za "specialistou".
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 11. 2007 23:28 | libor

Podle mého názoru je to absolutní kravina. Větší už snad vymyslet nejde. A jak tady bylo už napsáno nejvíc to odskáčou rodiny s dětma a důchodci kteří jsou opravdu nemocní. Nač si tedy platíme zdravotní pojištění??? Nebylo by lepší si platit nějakou částku povinně na účet a potom by se z tohoto účtu proplácelo ošetření?????
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 11. 2007 22:36

Tak nevím, když mi doktor vypíše stvrzenku na 30,-Kč a budu platit 50ti korunou, mám mu nechat těch 20,- Kč jako diško nebo si to mám vzít?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 11. 2007 22:17

Nevím, jestli je Julínek dobrý doktor, ale ekonom určitě není. Chybí peníze ve zdravotnictví?- tak přitvrdíme na pacientech.Aby se hledala chyba u druhé strany (lékaři, pojišťovny,dovozci ap.) to nejde. Proč není pouze jedna pojišťovna, když platby na pojištění se musí platit podle zákona a rozdíly ve službách pojišťoven jsou minimální? Kolik asi ty minirozdíly stojí peněz ze zdravotního pojištění?? Jednou jsem jel s vnučkou na pohotovost do nemocnice, poslali mě do budovy, kde jsem nenašel jedinýho pacienta ani ošetřující personál, budova několikapatrová, úplně prázdná, ale všude se topí, svítí,opravuje atd.,v další budově stejná situace, to se musí zaplatit taky ze zdravotního pojištění. Třeba zubaři - na poliklinice se pracuje většinou dopoledne, mají tam dobře vybavené ošetřovny, ale bez užitku. Většina si postaví domek (na půjčku), v rod. domku si vybudují další perfektně vybavenou ošetřovnu (na půjčku) a teď začnou řvát, že jim pojišťovna málo platí, že nemají ani na úroky a že musí vybírat od pacientů více peněz. Proč si zařizují doma něco, co je na poliklinikách nevyužito? Že by se dalo pracovat na dvě směny, ani náhodou. Kdyby nejdřív pracovali, šetřili a potom si koupili to drahé vybavení, nemusili by platit úroky ze zdravotního pojištění. Ví pan ministr, jak velký příjmy mají společnosti, které dováží léky ze zahraničí? To by se tedy divil,pokud ovšem není nějaký utajený spolumajitel, pak to ví.Tady je velký tunel!! Ale Julínek toto neřeší, jednoduší je vymyslet systém, jak zpoplatnit nemocné. A to jim jde dobře.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 11. 2007 21:42 | ÁBC

Nechápu, proč tolik nářku kvůli 30-ti či 60-ti korunám. Kolik lidí se nerozpakuje zaplatit za chlast a cigarety mnohonásobně vyšší částky a připadá jim to normální!!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 11. 2007 20:11

Poplatky u lékaře nic neřeší. Lékař má léčit a myslet na to, aby nezapoměl vybrat pár kaček, není žádný výběrčí. PROČ NEEXISTUJE PŘIPOJIŠTĚNÍ, které by si každý vyřizoval sám a ve výši, kterou zvládne a nikdo by jej neponižoval. Toto mi nikdo nikde nezodpověděl. Když to jde v jiných státech, proč ne u nás.Naši ministři zdravotnictví nebyli moc osvícení, ale tento, ten je unikum. Ten nemá o životě ani páru.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 11. 2007 18:41 | EBE

V hypermarketu také stojíte frontu na jídlo a pití .Myslíte si , že Váš osobní lékař je na menší urovni , než studentk:ka na nižší nebo vyšší střední škole ještě ke všemu brigádník . Brigádník Vám určitě bolavý zub neopravý . Ještě ke všemu zadarmo . Ušetřit určitě neušetříte u lékaře , ale budete mít kvalitnějšího lékaře , kvalitnější CT třeba mozku po urazu, u růmé služby , když zaplatíte přímo u svého lékaře , ktery onu částku nepropije nebo neprobendí , tak dopředu víte , že lékař bude spokojeny a vy také pokud bude za ono ošetření řádně zaplacen , když zaplatíme pojišťovně nevíme jistě jestli mu za Vaše ošetření pojisťovna zaplatí , ale když mu zaplatíte vy osobně KEŠ nebo kreditní kartou . Budete vědět , že Vás příště ošetří znova . Zase na druhou stranu si budete vážit Vašich peněz . Nebudete simulovat , a když Vás doktor neošetří nebo špatně ošetří okamžite budete peníze požadovat zpátky , budete se s lékařem:kou soudit o peníze , dáte ho na lékařskou komoru , aby po sléze přišel o lékařský diplom , ale když bude Výborný všude ho vychválíte, až do nebe . Tento lékař zbvelmi zbohatne a bude záležet jestli ošetří sem tam nějakého chudáka nebo jestli se hodí jen do státního celku ošetřovat chudáky popřípadě ošetřovat jen bohaté . Odpovídám na Váš dotaz, Ale toto všechno , již existuje na soukromých klinikách. všinou amerických na , kterých má velmi málo čechů šanci na ošetření . Je sice pravda , že v EU státě Čechy je více milionářů než třeba před 18. lety , ale na druhou stranu je to pořád málo a životní uroveň obyvatel také . Hlavně v Čechách je velmi podhodnocena. Věc která s tím souvisí :zružil bych povinné zdravotní pojistění . Jen bych zavedl jako je to u pojištění osobních automobilů povinnou roční částku i u cizinců mimo EU na jakékoliv operace a velmi finančně náročné zákroky. Záleželo by jen na jednotlivci jesli si může připlatit na lepší částku nebo jestli chce . Tímle krokem by jsme se zbavili jedinců , kteří v pojišťovnach parazitují , protože by neměli co ukrást a u bohatých by neměli , už vůbec šanci .
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 11. 2007 18:38 | EBE

V hypermarketu také stojíte frontu na jídlo a pití .Myslíte si , že Váš osobní lékař je na menší urovni , než studentk:ka na nižší nebo vyšší střední škole ještě ke všemu brigádník . Brigádník Vám určitě bolavý zub neopravý . Ještě ke všemu zadarmo . Ušetřit určitě neušetříte u lékaře , ale budete mít kvalitnějšího lékaře , kvalitnější CT třeba mozku po urazu, u růmé služby , když zaplatíte přímo u svého lékaře , ktery onu částku nepropije nebo neprobendí , tak dopředu víte , že lékař bude spokojeny a vy také pokud bude za ono ošetření řádně zaplacen , když zaplatíme pojišťovně nevíme jistě jestli mu za Vaše ošetření pojisťovna zaplatí , ale když mu zaplatíte vy osobně KEŠ nebo kreditní kartou . Budete vědět , že Vás příště ošetří znova . Zase na druhou stranu si budete vážit Vašich peněz . Nebudete simulovat , a když Vás doktor neošetří nebo špatně ošetří okamžite budete peníze požadovat zpátky , budete se s lékařem:kou soudit o peníze , dáte ho na lékařskou komoru , aby po sléze přišel o lékařský diplom , ale když bude Výborný všude ho vychválíte, až do nebe . Tento lékař zbvelmi zbohatne a bude záležet jestli ošetří sem tam nějakého chudáka nebo jestli se hodí jen do státního celku ošetřovat chudáky popřípadě ošetřovat jen bohaté . Odpovídám na Váš dotaz, Ale toto všechno , již existuje na soukromých klinikách. všinou amerických na , kterých má velmi málo čechů šanci na ošetření . Je sice pravda , že v EU státě Čechy je více milionářů než třeba před 18. lety , ale na druhou stranu je to pořád málo a životní uroveň obyvatel také . Hlavně v Čechách je velmi podhodnocena. Věc která s tím souvisí :zružil bych povinné zdravotní pojistění . Jen bych zavedl jako je to u pojištění osobních automobilů povinnou roční částku i u cizinců mimo EU na jakékoliv operace a velmi finančně náročné zákroky. Záleželo by jen na jednotlivci jesli si může připlatit na lepší částku nebo jestli chce . Tímle krokem by jsme se zbavili jedinců , kteří v pojišťovnach parazitují , protože by neměli co ukrást a u bohatých by neměli , už vůbec šanci .
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 11. 2007 17:56 | helenin

ne s jitrnicemi do ulic, ale nabrousit vidle!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 11. 2007 17:02 | nasraný občan

Ale to je nedorozumění, tu se vůbec nejedná o Tebe "slépko", v hajzlu budou starodůchodci a rodiny se 2 a více dětma. Kolik myslíš, že zůstane průměrně placenému otci rodiny z průměrného platu a příspěvku matky ? Těsně nad hranicí aby už nedostali od Nového roku ani přídavky na děti. A to musí někde bydlet, oblékat se a i něco jíst. Začíná mne sr.t, že to letadlo s Topolánkem v Insbruku normálně přistálo a né sním prásklo o ramvej.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 11. 2007 16:32 | m&m

V tom případě jsem pro, ale pak ať ty léky jdou koupit jako housky na krámě a ne abych na ně musel mít recept! A protože naši vynalézaví narkomané dokážou uvařit dávku málem i z heřmánku, nebudou v lékárnách stejně žádné léky za nějaký krátký čas. ;o) Protože názory typu:" Narkomané si to umějí sehnat i bez receptu a dělají si z toho drogy!Proto zakážeme výrobu,nebo dovoz." Jsou podle mne cesta do pekla.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 11. 2007 16:00 | františek

Je zde záhada : to co dělá ODS, tedy Julínek s požehnáním ODS, je prostě neuvěřitelné. A ještě víc je k neuvěření, že se najde 30 procent lidí, kteří dávají ODS hlas. Ve státním rozpočtu je díra,pořád to nestačí, i když žijeme dnes v období relativního eko nomického rozkvětu. Nechci domyslet, až tomu tak nebude. Ale ke zdravotnictví : všechny ty poplatky nám ve státním rozpočtu nemohou pomoci. Ale mohou negativně působit na zdravotní stav obyvatelstva. Stojí těch několik miliard co se snad (opakuji - snad) získá za to, jak to bude působit na nás na všechny ? Mladí si sice myslí - nás se to netýká - ale ono se jich to týkat začne. Taky jim přibude 10 let a najednou budou ve středním věku a začnou - teprve pak - o tom přemýšlet. Privátní zdravotnická zařízení budou zaměřena na zisk, protože investice se musí vyplatit. A obávám se, že leccos už zůstane nevratné.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Radim Jančura

podnikatel, Student Agency

Miroslav Zámečník

ekonom

Radim Jančura
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů
×
Miroslav Zámečník
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services