Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 1410 komentářů)

8. 12. 2007 13:25 | Sporic obrazovky

Jeden ichtyl a je po debate.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 12. 2007 9:52 | ingkrtek

...pánové anonymové....co tady blbnete ? Jak by Vás mohl portfolio manažer šidit ??!!! Cena akcií v portfoliu je oceněna dle daných kurzů a basta !!! Dále také portfolio manažer musí držet hotovost, která se neustále určitě mění atd....to jsou ty vaše scházející procenta ! Co vlastně u ST řešíte ? Prostudujte si statut fondu ...a ostatní materiály , které jsou podílníkům dostupné !!!
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 12. 2007 9:43 | ingkrtek

...jsem stejného názoru...
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 12. 2007 3:28

Odpovědět01:15 NOVÝ HonzaH (nepřihlášen)
Pokud zmírňují změny, tak je to šizení. V čím zájmu by to asi tak dělali? Když někdo ví, že pokles by měl být větší a že to budou zítra dorovnávat dolů, tak prodá za vyšší cenu, než je skutečná hodnota na úkor ostatních podílníků. Naopak při růstu akcií a nedostatečném zvýšení kursu PL zase může výhodně nakupovat. Z toho důvodu jsou povinni vypočítávat hodnotu jmění připadajícího na PL poctivě. Kdybychom vycházeli z toho, že "většinou" to druhý den jde opačným směrem, tak by tady neměl nikdo o čem diskutovat. To tvrzení je blbost. Z předchozího chování kurzu nelze nijak usuzovat na jeho chování příští den. Ledaže by do toho opravdu někdo vnášel to kriminální "zmírňování". Právě spekulanti jsou schopni tyto nepravosti využít a právě tobě jako nespekulantovi by to nemělo být jedno. Oznámkujte názor: 1 2 3 4 5 názor ještě nikdo nehodnotil.

Odpo vědět7. 12. 2007 NOVÝ Milan (nepřihlášen)
No a nedělá to ten Jirka nakonec dobře,že rozděluje ty + na víc dnů? Kdyby to tam dal hned tak by se mohl nějaký silný zblbnout a hned prodávat a zase by vznikla panika a šlo by to dolů. "Tak je to správné,tak to musí byť". :-))))) Milan.
7. 12. 2007 NOVÝ HonzaH (nepřihlášen)
Je to pravda. Mě za včerejšek vycházelo jen velmi lehce nad nulou (0.01 až 0.03%), zatímco předevčírem téměř 3%. Kromě toho tam mohl být vliv kurzu Kč k Euru, které dnes posílilo o 0.15%, takže cena PL v Kč je vyšší.
Za dnešek odhaduji zatím 0.8-0.9%. Má někdo jiný odhad? Oznámkujte názor: 1 2 3 4 5 názor ještě nikdo nehodnotil.
Odpovědět7. 12. 2007 NOVÝ Anonym (nepřihlášen)
Kam na to prosím tě chodíš?


Odpovědět7. 12. 2007 NOVÝ HonzaH (nepřihlášen)
Mám v Excelu tabulku se seznamem titulů podle měsíc starého protfolia s váhami. Když doplním aktuální pohyby kursů akcií (z Patrie, kde mám seznam oblíbených titulů) a pár Turků extra, tak skalárním součinem vypočítám pohyb ceny portfolia. Mám pokryto 82% portfolia ST, zbytek nestojí za to, mají moc malou váhu a těžko se jejich kursy hledají. Nejsem sám, co to dělá, jiní dashují přesnějších výsledků. Záleží na tom, ze které burzy se ty kursy berou. O tom nám ISČS nic nemusí prozrazovat.




Odpovědět 7. 12. 2007 NOVÝ Anonym (nepřihlášen)
Teda ty jsi chytrej
Odpovědět7. 12. 2007 NOVÝ Anonym (nepřihlášen)
az ti bude 12 budes taky chytrejsi Oznámkujte názor: 1 2 3 4 5 názor ještě nikdo nehodnotil.
Odpovědět7. 12. 2007 NOVÝ Anonym (nepřihlášen)
Tohle opravdu muze napsat jenom naivni novacek.


+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 12. 2007 3:11

Odpovědět7. 12. 2007 NOVÝ Anonym (nepřihlášen) Prosim vysvetlit, jak nas Jirka sidi. Oznámkujte názor: 1 2 3 4 5 názor ještě nikdo nehodnotil.
Odpově dět7. 12. 2007 NOVÝ HonzaH (nepřihlášen)
Nevím, jestli je to Jirka. Ale stalo se víckrát, že kursy akcií třeba klesly o 3.5% a druhý den o půl. Kurs ST však klesl o 1% a druhý den o 3%. Bohužel zákon jim umožňuje počítat kursy jen jednou za 14 dní. Sice mají ve statusu, že se počítá denně, ale v "odůvodněných" případech můžou vynechat (použít kurs z minulého dne) nebo aktualizovat kursy jen části portfolia. Odůvodnění nejsou povinni sdělovat blbcům, jako jsme my. Pokud je vůbec někdo může kontrolovat, řeknou mu, že neměli k dispozici potřebné věrohodné informace o aktuálních kursech, přestože my blbci jsem je snadno na netu zjistili. Oni totiž musí používat svoje schválené postupy a když se zatoulá třeba disketa s daty, tak se kursy portfolia nebo jeho části neaktualizují. Vzal jsem si z toho poučení. Když padne náhle kurs o 5%, nebojím se prodat, protože někdo tam nahoře v tom má taky prachy a zařídí, aby první den nebyl propad kursu tak drsný nebo vůbec žádný.
Já jsem například 16.11. nakupoval GlobalStock, který velmi slušně padal, asi za 700K v naději trefit dno. Padal podle mého odhadu asi o 1.5%. Druhý den šel o trochu nahoru. Oni však nepočítali kurs a ponechali kurs z předchozího dne, čímž mě okradli asi o 10K. Okamžitě jsem si stěžoval, oni přiznali chybu, ale že prý jim to zákon dovoluje. Ombudsman dosud neodpověděl a ani nečekám, že něco vyřídí, jako už několkrát předtím za jiné věci.
7. 12. 2007 NOVÝ Anonym (nepřihlášen)
No asi to neni od nich moc korektni ale jak sam rikas, tak jednaji v ramci zakona. Tak jak cekas ze uspejes s nejakou stiznosti? A proc proboha porad u nich porad kupujes kdyz jsou to takovy zlodeji?? Oznámkujte názor: 1 2 3 4 5 názor ještě nikdo nehodnotil

Odpov ědět7. 12. 2007 NOVÝ Ahmed Tak já si nemyslím, že by nás někdo šidil, ale zdá se mi že se trochu zmírňují velké změny.
Je to opravdu ale jen můj názor. Teoreticky bychom si to mohli ověřit. Stačí si např. ode dneška zaznamenávat každodenní pohyby akcií a měn. Pak už jen stačí čekat, až zveřejní nové složení portfolia (s jejich obvyklým min. měsíčním zpožděním). Pokud se jen změnily poměry jednotlivých akcií a nepřibyla tam nová položka máme vyhráno. Podíváme se jaké byly následující den od dne aktuálnosti zveřejněného složení portfolia pohyby a vše si spočítáme (můžeme ještě započítat nějakou setinku jako obhospodařovatelský poplatek). Pak už jenom stačí výsledek porovnat se zveřejněným kurzem k tomuto dni. Takže pokud si s tím někdo dá tu práci, byl bych zvědavý, jaký bude výsledek. Stačí napsat na iscs mail a on vám pošlou ISIN kódy (mě to alespoň kdysi poslali, až jsem se divil), aby jste měli jistotu, že sleduje správné akcie.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 12. 2007 17:23 | Mara

Dnes jsem na techto stránkách poprvé.Mám volných 100tisíc Kč a chtela bych středně rizkovou investici,možná i trochu více.Z dřívějška mám fondy ING český a sporotrend.Teď to už nejaký čas sleduji a z českých akcii jsem si vybrala T02 a unipetrol.Nebo jestli nechat akcie ležet a přikoupit ING akciový nebo nejakou Asii nebo ESPA istanbul.Peníze v dohledné době nebudu potřebovat a ani případný počasný pokles investice není problém. Prosím o nějakou konkretní radu,díky všem
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 12. 2007 2:56

Odpovědět6. 12. 2007 NOVÝ Anonym (nepřihlášen) Mám zájem o SPOROTREND fondy , ale nechapu proč v portfoliu nejsou detailně jmenovitě a procentuálně rozepsany jednotlivé tituly , které jsou v držení fondu , aby si investoři , mohli sledovat jednotlivé tituly a jejich pohyby , pokud ale nevím detailně byt jen o 3% akcii , tak bych řekl že to není dobrý , díval jsem se na ING tam jsou rozepsána procenta , ale ne názvy jednotlivých titulů , a 13 procent neznámých , doufám že jsem si to tam dobře sečetl , v rubrice portfolio by toto melo být uvedeno nebo se mýlím ? Oznámkujte názor: 1 2 3 4 5 názor ještě nikdo nehodnotil.
6. 12. 2007 NOVÝ Anonym (nepřihlášen) Proc teda chces Sporotrend? Proc si nekoupis svoje jednotlive tituly? Pak by sis je mohl sledovat. Kdyz jdes do hospody, ptas se co davaji do polivky? ST volotilita vysoka, horizont 5 let. Chces detajly, zavolej Jirkovi pochybuji, ze ti na blbou otazku bude chtit odpovedet. Oznámkujte názor: 1 2 3 4 5 průměrná známka: 3,86 - počet hodnocení: 7
7. 12. 2007 NOVÝ Anonym (nepřihlášen) Tvoje reakce je divná , podle ní bych usoudil , že pro ně děláš .
Proč Ten níž píše ,, že NÁS Jirka Lengal trochu obral , tak jako vždy , u vzestupů ,, Ten asi ví proč to píše . Jinak , v polívce aspon vidím , co tam plave
Odpovědět7. 12. 2007 NOVÝ HonzaH (nepřihlášen) Abychom jim do toho neviděli. To tě nenapadlo? Kdyby to zákon nenařizoval, nezveřejnili by nic. Ty informace tam nejsou pro nás, ale kvůli zákonu.
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 12. 2007 2:42

Odpovědět7. 12. 2007 NOVÝ Anonym (nepřihlášen) Říkáš to velice správně mám uplně stejný názor jak TY , oni totiž někteří potřebují takový to stáda , bez názoru a vlastního usudku , aby na nich mohli parazitovat . A všimni si , jak se někteří hned naserou , a jak odpovídají , když jim něco nehraje do jejich noty .
Když si přečteš některé odsekavé , reakce , tak Ti musí být hned , jasný jak to je . Přečti si o kousek výš , a bude ti to jasný . Ten jeden píše ,, zas nás trochu obral Lengal , jak to s oblibou prý děla při vzestupech ,,
Vypadá to podle reakcí , že někteří jsou přímo makléři , kteří tady na takovych stránkách mezi sebou komunikují a baví se , protože oni vydělávají na Nás , díky svým provizím atd . Jakmile jim někdo položí otázky , které se jim nehodí do krámu , okamžitě odpovídají arogantně a nadneseně , jak učitel dutým žákem . myslí si , že snědli veškerý rozum , a jsou nejchytřejší . To poznáš podle toho jak mezi sebou komunikují , už podle výrazů A mezi nimi tady plavou TY malý naivní rybičky , KTERÝ V TOUZE PO POKLADU NEZŮSTANOU NIKDY VZADU :-):-):-) Oznámkujte názor: 1 2 3 4 5 průměrná známka: 5,00 - počet hodnocení: 1
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 12. 2007 2:37

Odpovědět6. 12. 2007 NOVÝ Anonym (nepřihlášen) Slušný, ale zase nás Jirka Lengálů trochu obral, jak už to při velkých přízůstcích s oblibou dělává. Oznámkujte názor: 1 2 3 4 5 názor ještě nikdo nehodnotil.
6. 12. 2007 NOVÝ Anonym (nepřihlášen) Vždy jsem si myslel , že oni stím můžou trochu manipulovat a šulit , protože my to těžko spočítáme , jsi první který mi moji teorii potvrdil , Oznámkujte názor: 1 2 3 4 5 názor ještě nikdo nehodnotil.
6. 12. 2007 NOVÝ Anonym (nepřihlášen) Teda panove vy mate ale starosti... proc tu jste, kdyz si myslite ze vas nekdo sidi? Kupte si Sporoinvest. Oznámkujte názor: 1 2 3 4 5 názor ještě nikdo nehodnotil.
Odpovědět7. 12. 2007 NOVÝ Anonym (nepřihlášen) A proč bych nemohl mít starosti o své peníze? Jsme snad nějaké stádo? No když čtu tebe, tak si myslím, že asi jo. Oznámkujte názor: 1 2 3 4 5 názor ještě nikdo nehodnotil.
7. 12. 2007 NOVÝ Anonym (nepřihlášen) Paklize se bojis o sve penize tak je necpi do ST Nech si je doma ve strozoku. Oznámkujte názor: 1 2 3 4 5 názor ještě nikdo nehodnotil.
Odpovědět7. 12. 2007 NOVÝ Anonym (nepřihlášen) Ty jsi někde četl, že se bojím o své peníze? Meleš blbosti. Oznámkujte názor: 1 2 3 4 5 názor ještě nikdo nehodnotil.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 12. 2007 17:30

Dobry den , chtel bych informaci , kde nejvyhodneji nakoupím tento fond , přímo u ING , nebo prostřednictvím nějaké brokerské spolecnosti , kde jsou nejvyhodnejsí poplatky pri nakupech a odkupech , jsem zacatecnik , dekuji za radu
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 12. 2007 13:38

Ahoj anonyme , udělal jsi chybu a prozradil ses Ty kluku chytrá co ?:-):-):-) , a to si představ že nemám takový informace jak TI DVA . Kde žes to byl ? cabo verde ? Pěkně si rajzuješ , to je spravný , vydělaný peníze se mají užívat . Vem sebou , sem tam na výlet Ty DVA fnukálky , at si provětrají hlavu . Jo a 9 krat Ti 1 nenasázím jak Ty mně , jsem totiž od přírody líný . Ale Tobě děkuji že jsi mě takto ocenil . V prdeli jsem dávno , ale na reakci musím taky reagovat příteli . Píši jako anonym , aby jsi nevěděl o koho jde , a musel trochu přemýšlet . Nelámej si tím hlavu jak jsem na to přišel , že jsi to TY Jinak přeji hodně uspěchů a pěkný den
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 12. 2007 20:47 | Sporic obrazovky

Tvoje portfolio neni az tak diverzifikovany, aby jsi sla do akcii jedne ci dvou firem, ale proti gustu ... TO2 neni na delsi horizont spatny tip, u Unipetrolu bych vahal, mozna ti pomuze nasledujici odkaz: http://ipoint.financn inoviny.cz/potencial- spadovych-titulu-aneb -kurz-vs-prumerna-cil ovka-analytiku-iii-pr osincove-vydani-pohad kove-zisky.html (odmaz si mezery).
ESPA Istanbul bych v tvem pripade nedoporucoval. Ne z duvodu rustoveho potencialu, ten urcite ma, ale diverzifikujes, abys minimalizovala rizika a Istanbul neni rozlozeni, pac Turka uz mas ve Sporotrendu a nejistis to nicim jinym ... cele portfolio je u tebe na emerging markets. To uz samo o sobe je jednostranne zmerene a navic bys ani nediverzifikovala dostatecne geograficky. Musis tedy volit, jestli pujdes agresivne za vysokym, ale nejsitym ziskem, anebo se dopredu vzdas vysokych vynosy, ale pojistis se trochu.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 12. 2007 19:34

Mohl by mě někdo říct , proč v portfoliu zde , a tohoto fondu , nejsou detailně a přesně procentualně rozepsány jednotlivé tituly v držení tohoto fondu ? a při změnach aktualizovany , aby každý kdo chce mohl sledovat pohyb jednotlivych titulů . Byl jsem na sporotrendu a mezi názory je jeden a ten píše , zese nás trochu pry ošulil JIRKA LENGALU ,jak to pry delava pri vzestupu fondu , jak tomu porozumět .
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 12. 2007 22:06 | Sporic obrazovky

Ne, je to OK. Je to fond, to neni akcie nebo certifikat, ktere nakoupis behem par minut. Navic ING emerging je Lucembursko, tazke cekej minimalne 2-3 dny na celou realizaci nakupu. Ted jim dokonce trvalo cca tyden, nez mi pripsali nakoupene PL Sporotrendu a to je fond pod spravou ISCS tj. ze stejne rodiny jako BJet. To je proste nevyhoda fondu. Trefit presny dno s tim v podstate nelze. Fondy nejsou na okamzity nakupy, ale dlouhodoby investice, s tim se smir, chces-li diverzifikovany nakupy (tudiz ne jednotlive akcie) a chces-li je provadet okamzite, pak si musis pomoct treba certifikatama.
Pokud je v pokynech, ze se nakup realizuje, tak se zrealizuje.
Nakoupit jich muzes tolik, na kolik mas v danem vyporadavacim uctu (treba CZK, nebo EUR) penez. To je jedine pravidlo. To si po par obchodech osahas a uz budes vedet, co od BJetu muzes cekat ;-)
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 12. 2007 21:37

Není důvod otálet.Pomalu i já začnu přihazovat. A všem kritikům vzkazuju: Jeto o pevných nervech! Pokud je nemáš tak si dej stavebko tam neproděláš!Každý pokles v akciovém fondu znamená budoucí růst. A to si pište že tenhle poroste!!!
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 12. 2007 20:12

Dnes rano(10:00hod) jsem si na brokerjetu zadal nakup 1PL ING emerging market,ale nikde jsem nenasel jaky pocet muzu koupit tak proto ten jeden podilovy list.Ted je 20:11 a v prehledu pokynu koupe neni zrealizovana.Neudelal jsem nekde chybu??
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 12. 2007 19:45 | ingkrtek

...ano, pláže jsou tak minimálně cca 500m široké a dlouhé na kilometry....
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 12. 2007 17:49 | Sporic obrazovky

... viz muj prispevek z 28.11. ... ja do toho chodim skoro porad :-)
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 12. 2007 17:26 | Marsilius

Vypada to, že je psychologicka bublina překonána a odrážíme se ode dna. Já do toho včera šel :-) Má někdo podobná názor?
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 12. 2007 13:33

Rozumím dobře: Do Polska?? Díky za upřesnění. Pavel
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Kratochvíl

producent a podnikatel

Martin Jahn

manažer

Petr Kratochvíl
ÚSPĚŠNOST
83,33 %

z 6 duelů
×
Martin Jahn
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services