Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 232 komentářů)

1. 3. 2005 11:18 | zaměstnanec ČPP

Hluboce, ale hluboce se mýlíš :-)) Ku své škodě..
+28
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 11. 2004 17:59 | Jan Kolda von Žampach (řečený Pancíř)

Já odhaduji, že volby jsou mimo, čeká se spíše technologicky na nějaký konečný a relevantní glejt, pomocí a na jehož základě bude rozeseknuto či jen zatím naseknuto. Tedy budou moci být přijmuta již nikým důvodně nezpochybnitelná opatření taková nebo maková. S Vámi, jako s daňovým poplatníkem, to nemá proto nic moc společného, logicky: nikdo přece nechce být zbytečně obviněn z šíření poplašné zprávy, zvláště když jsou v tom privátní peníze. Na to si musí dát velký pozor i státní orkán :-))
+57
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 11. 2004 18:11 | Kamil

To je jako scéna pro Občanské judo - nechcete jim to poslat jako autorský scénář?
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 11. 2004 18:06 | Kamil

Mně je spíše divné, že se ty informace provalí až po těch několika měsících. Jako daňový poplatník si platím státní dozor ministerstva financí a pokud ten přijde na to, že nějaká pojišťovna a (možná) i část jejích klientů je v ohrožení, měl by razantně konat a nikoli zametat věci před volbami pod koberec. Vsaďte se, že po volbách ministerstvo začne být aktivnější...
+29
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 10. 2004 16:17 | Jan Kolda von Žampach (řečený Pancíř)

No, já jsem Vám zase nedávno Kamile odpověděl, že to je z Vaší strany velmi pěkné profesní pojišťovácké strašení, které si, pravda, každý musí a v rámci své osobní spekulace vyhodnotit sám. Ano, odpovědně vyhodnotit. Já si ho vyhodnotil tak, jak jsem již uvedl, a své rozhodnutí zatím měnit nebudu :-) Takto se můžeme bavit i u pojištění odpovědnosti majitele nemovitosti, domácnosti, u pojistky na "blbost" apod., akorát v těchto případech to je (zatím?)nepovinné, u povinného ručení nám to ukládá přímo zákon. A míchat takto zákon do komerce se mi z principu nikdy nelíbí, už jsem se tu kdysi a kdesi takto také vyjádřil. Již s ohledem i právě na pozdější dohady o bonitě tohoto komerčního poskytovatele nebo zprostředkovatele. Předpokládám ale proto obecně, že stát, který v rámci jakéhosi jistě velmi náročného licenčního řízení "obsluhu" takovéto "povinnosti" důvodně svěřuje "nějakému" soukromému subjektu, tak také príslušně dozorově a při problémech koná: ovšem mezi konečným zaříznutím pojišťovny, které Vy velmi nedočkavě a jak mám pocit vyhlížíte, a standardním stavem, je v případě potíží vícero variant řešení. Končící také třeba i uzdravení, to je přece ten optimální postup. Na to nezapomínejte. PS Ale jak jsem již také nedávno uvedl, za pár dní či hodin už bude u sazeb na POV pro rok 2005 jasno, budeme moci srovnávat. Již letos nebyla ČPP všude tou úplně nejlevnější a v příštím roce, dle mne, bude toto jako trend pokračovat. Budeme se tedy a takto strachujíc, brzy bavit asi i o dalších pojišťovnách, že, Kamile?
+27
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 9. 2004 16:49 | Rony

K jiným pojišťovnám přešli jen ti klienti, kteří po Moravě tehdy nic nechtěli. Ti, co měli pojistnou událost splakali nad výdělkem - doteď jim škody nikdo nezaplatil a už ani nezaplatí...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 9. 2004 20:53

"Filipa" můžete sjednat i na dobu 10 let. Nebo 11, 12, 13, atd. až do 70 let věku. Takže 30 letý může spořit do 40 apod. Proč se klient nejdřív nezeptá jinde a jako beran se nechá ukecat vychytralým prodejcem ?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 8. 2004 9:41

Netvrdím,že tato společnost je špatná,ale zajištění své rodiny jsem svěřila jiné pojišťovně. Pokud životní pojištění tak se řídím sílou,stabilitou a světovostí pojišťovny a toto jsem našla jinde. Spolehlivé vodítko je raiting. Opatrně s výběrem pojišťovny.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 11. 2004 1:31

Všem zúčastněným přeji dobrý den.ČPP mohu vřele doporučit všem.Zvláště potom jejich agenty-pojišťováky.Výhody,kter éz toho plynou nenajdete v žádné jiné společnosti.A to mám dost slušné informace.Pracuji jako FP.Před rokem mi volala na doporučení 20-ti letá slečna,která mě s pláčem prosila o radu.Přišla jí výzva k uhrazení ne malého 5-ti měsíčního pojistného za ŽP u ČPP.Na osobní schůzce mi vyprávěla, že její známý, agent ČPP ji "ukecal" podepsat ŽP.Slovo "ukecal" používám proto, že v něm shrnuji celý výčet argumentů, kterými ji přesvědčoval o výhodách jejich produktu.Ač se znali jen od vidění, přesně věděl,že je to jediný produkt,který potřebuje - zajistit své rodiče na její úmrtí.Uvědomila si to až druhý den a telefonicky mu hned oznámila,že žádnou první platbu nezaplatí a že nemá do pojišťovny návrh smlouvy odesílat.Poté,co nepřistoupila na jeho nové argumenty,dohodli se společně,že celou záležitost s podpisem návrhu pojistky smetou ze stolu zničením originálu a všech kopií.Ona tak učinila bezprostředně po telefonátu a tím pustila z hlavy tuto událost.O pět měsíců později jí přišla zmíněná upomínka o zaplacení a zrušení její pojistné smlouvy.Byla šokovaná - dopisem i vymáhanou částkou.Bez šance se snažila spojit telefonicky i osobně s oním poj.agentem.Telefony vypínal, na ulici se jí vyhýbal.A protože její kamarádka také padla do sítí tohoto prodejce, mohly jsme společně s vypůjčenou smlouvou zjišťovat fakta.Nyní Vám ve stručnosti vypíši, co se dělo dál: 1) Telefonem do ČPP jsem zjistila, že smlouva opravdu byla aktivována /agent návrh nezrušil na přání klientky,nýbrž jej o své vlastní vůli odeslal. 2) Na můj dotaz,proč klientka neobdržela od pojišťovny řádnou smlouvu mi bylo řečeno,že smlouvy se neodesílají klientům,nýbrž agentům a tudíž pojišťovna nepřebírá za neobdržení smlouvy odpovědnost /smlouva o životní pojistce tedy byla celého půl roku bezpečně uložena u agenta! 3) Na další můj dotaz,jak mohla být smlouva účinná půl roku,když nebylo zaplaceno ani první pojistné,mi bylo sděleno,že se velice mýlím, že první pojistné uhrazeno bylo /agenti ČPP jsou ochotni za klienta zaplatit první pojistné! 4) Ptala jsem se tedy dál,jak mohlo být uhrazeno první pojistné,když klientka žádnou platbu neposílala.Opět jsem byla usvědčena ze lži,protože platba byla hrazena složenkou.A pojišťovně je prý jedno,jestli pojistné uhradí klient sám nebo jestli ho zaplatí jejich agent /pro provizi přece udělají cokoliv!Je přece daleko vyšší,než jedna měsíční splátka! 5) Bylo mi doporučeno,ať si klientka sama celou záležitost uvede do pořádku s agentem ČPP,protože je tento problém nezajímá. Nebudu vypisovat množství telefonátů a transakcí,které jsem provedla,než se mi podařilo spojit se s oním člověkem a celou záležitost dovést do konce.Výsledkem celé akce bylo,že agent ČPP odeslal zmíněnou dlužnou částku na moje konto,já jsem ji předala klientce a společně jsme ji na poště uhradily.A to může být rád,že nejsem jako on.Já totiž jsem pofesionál.
+98
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 10. 2004 10:05 | Jan Kolda von Žampach (řečený Pancíř)

Opravdu to není po přečtení obou článků nic nového, co by se zde na serveru a v diskusi už nepřemlelo: čeká se zatím na ověřovací výsledky dvou auditů, posvěcení či ne navýšení ZJ a na případné nalezení nějakého, nejlépe asi pěkně mafiósního a zazobaného ochránce, chicht, který mj. zabrání mediálním snahám o cílené a časované spuštění runu na pojišťovnu. Prostě v nejcitlivější době zveřejňování sazeb povinného ručení se najednou, jako náhodou, provalí informace již několik měsíců staré, navíc informace jaksi velmi důvěrné...
+23
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 10. 2004 8:48 | Kamil

Doporučuji k přečtení dnešní HN.
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 10. 2004 12:08 | Kamil

Určitě, už se těším:-)
+49
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 10. 2004 13:13 | Kamil

Dobrý den Koldo, jistě se nebudete zlobit, když tady k Vašemu bravurnímu vysvětlení doplním zákonné limity krytí povinného ručení, se kterými jsem na Vás "vyrukoval" v jedné nedávné diskusi:-)
A ještě k tomu Vašemu vozítku do 1000 ccm: ono se traduje, že je úplně jedno, kde máte povinné ručení, ale pravda to není. Hypotetický (nikoli však nereálný příklad): se svým "prdítkem" na dálnici zaviníte řetězovou nehodu, bude tam pár kamionů s naftou, která vyteče do vodní nádrže, nějaký kamion s nákladem nových mercedesů, pár doživotně zmrzačených lidí atd. Škoda na majetku třeba 25 mil. a na zdraví (doživotní renty pro vysoce postavené manažery...) třeba za 50 mil. Kč. Vaše pojišťovna krachne a řeší to Kancelář pojistitelů. Ta však dle zákona uhradí pouze škody do výše základního limitu pojistného krytí (18 mil. majetek/35 mil. zdraví) bez ohledu na to, že jste třeba u své pojišťovny měl sjednaný limit vyšší. Všechno nad základní limit budete muset platit ze svého a 99,9 % Čechů v tomto případě rovnou může vyhlásit osobní bankrot. Určitě mě napadnete, že příklad je z kategorie sci-fi. Tady taky platí, že na 99,99 % se Vám nic takového nestane, ale náhoda je blbec... Navíc, i u malých škod se setkáte s problémem: Kancelář pojistitelů dle zákona neřeší škody do 5 tis. Kč. Takže se svým trabíkem urvete někomu u oplíka zpětné zrcátko dejme tomu za 4.900 Kč a pak to budete muset po krachu Vaší pojišťovny zatáhnout ze svého a původně levné pojištění se pěkně prodraží:-)
+37
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 10. 2004 11:53 | Jan Kolda von Žampach (řečený Pancíř)

Hovořme čistě teoreticky a jméno pojišťovny nechme raději stranou. Ten případný "krach" pojišťovny má ve skutečnosti vždy mnoho podob a jde zvláště o to, co se stane nakonec s pojistnými kmeny. V tomto případě s pojistným kmenem na povinné ručení a zda-li se, v příhodný okamžik, objeví (nebo ne) nějaký zájemce, který ho převezme. Nutno ale počítat, že ve vlastním zájmu pro sražení ceny si dá obvykle tento zájemce pěkně načas :-)) I přes veškeré útoky konkurence, i těch šikovně skrytých, si já osobně nemyslím, že tento kmen na povinné ručení je u ČPP nějak výrazně poznamenán dumpingovými cenami, a tedy že by o něj nebyl zájem. Naopak. Pokud se totiž podívám na sazby, již v sazbách na letošní rok se objevila sem a tam konkurence, která se vydala ve stopách právě ČPP a další následovníci, v sazbách na příští rok, na sebe nedají jistě dlouho čekat. Ostatně, pár signálů jsem již zaznamenal. Nezapomínejte také na to, že na rozdíl od jiného pojištění si přebírající pojišťovna již na další rok pojistné může zvednout tak, jak potřebuje. To je velice důležité. Tak ten případný jeden rok na hranici rentability (pokud by to byla pravda) nějak u převzatého kmene přežije, že. Stále lepší pro přebírajícího tento vrabec v hrsti, než se výrazně dělit s konkurencí skrze dům od domu pobíhající a plašící zvonkaře. Osobně, pokud by skutečně k tak vážným potížím došlo, spekuluji především s tímto optimistickým scénářem. A tak i náš rodinný přítel Trabi (1989) je a zůstane asi i nadále pojištěn právě u této pojišťovny. Pokud bych nebyl ochoten takto spekulovat, mohl jsem zůstat stále u pana Kellnera v ČP za skoro dvojnásobek: už teď však jsem ale v plusu, a to ať budoucnost dopadne tak či onak.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 10. 2004 10:53 | keksik

Takový dotaz: tuhle pojišťovnu mám pouze a jenom na povinné ručení do 1000ccm, asi chápete, že ji mi fuk co to je, já zákonnou povinnost splnil. Co mě čeká po krachu pojišťovny? Bude mi platit ručení do konce pojistné lhůty?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 10. 2004 9:27 | Kamil

GRATULUJI!!! Život této pojišťovny se již chýlí ke konci.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 10. 2004 21:52 | Lukanus

Pokud jde o pojistné plnění, tak jsem rád, že jsem se ho dožil....
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 9. 2004 12:44 | Kamil

(Devil = Kamil)≠Rony
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 9. 2004 12:52 | Talbot

Koupil jsi pouze úmrtní list!!!!! Anebo si myslíš,že je tomu jinak?
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 9. 2004 12:51 | Jan Kolda von Žampach

?? nejseš náhodou Devil a taky Kamil ??
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jaromír Drábek

politik

Jan Švejnar

ekonom

Jaromír Drábek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jan Švejnar
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services