Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 263 komentářů)

26. 8. 2012 20:15 | Sekacek83

Honza: při odcizení vozidla pojišťovna musí čekat na dokončení šetření policie. Teď si nejsem jistý, ale tuším že 2 měsíce. Pokud se do té doby vozidlo nenajde, může pojišťovna začít s výplatou. Je to tak u všech pojišťoven.
Robert: zřejmě jste jim dodal bonus k povinnému ručení místo havarijního nebo naopak. Jinak doložení bonusů do 2 měsíců je vyžadován u každé pojišťovny. Při nedoložení pak postupují jako kdybyste bonusy neměl žádné.
timy: BG Travel se nedostatečně pojistila. Proto Generali neplnila. BG prostě chtěla ušetřit. Představte si, že si pojistíte auto jen na havárii. Ne na odcizení. Pak vám auto někdo ukradne. Pojišťovna samozřejmě nic nezaplatí. Divil byste se jí?
Mimochodem můj klient měl úraz. Do 14 dní měl pak peníze na účtu. Bez nejmenšího problému.
NEjsem výhradní zástupce Generali Pojišťovny. Ale řadím ji k těm lepším u nás (za TOP považuji Allianz).
P.S.: než začnete kritizovat, přečtěte si pojistné podmínky. Ověřte si v nich, zda je pravda to, co vám říká poradce. Pojistné podmínky si prostudujte už před uzavřením smlouvy, ať nejste překvapeni.
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 8. 2012 8:45 | timy

Generali nedoporučuji. Pojištěným zkrachovalé BG Travel nechtějí vyplatit nic, přestože je to jejich zákonná povinnost.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 6. 2012 17:51 | Robert

Tuto pojišťovnu mi vybral finační porádce. Vyřídil mi povinné a havarijní pojištění vozu. Vzhledem k tomu, že jsem měl bezeškodní průběh víc jak deset let, dostal jsem výhodnou cenu. K mému překvapení jsem asi po dvou měsících obdržel složenku na doplacení 900 Kč za čtvrtletí z důvodu nedoložení bonusu od předchozí pojišťovny. Vyžádal jsem si tedy toto potvrzení a zaslal ho naskenované mailem do Generali, jak mi bylo doporučeno operátorem. Po několika týdnech jsem obdržel další složenku na doplacení pojistného. Tentokrát mi mailem bylo sděleno, že potvrzení se musí zaslat doporučeně poštou nebo osobně na pobočku. Zanesl jsem ho tedy osobně na pobočku. Po několika dnech jsem dostal mail, že potřebujou jiné potvrzení o bezeškodním průběhu. To už jsem fakt nedával. Poslal jsem jim to doporučeně poštou, že jiné nemám. Za pár dnů mi přišel domů nový předpis placení pojistného bez jakéhokoliv vysvětlení navýšen asi o 270 Kč za čtvrtletí oproti púvodní smlouvě. Už na to nemám nervy. Tak špatnou zkušenost jsem ještě neměl se žádnou pojišťovnou. Silně nedopopručuji!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 5. 2012 7:39 | Dan

Tak jsem pro zajímavost poslal všechny potřebné doklady (jediné které vám zbudou po ukončení pojistky a které hovoří o datu ukončení pojistky)jejich kanceláři ombudsmana. Po měsíci odpověď samozřejmě zamítavá , bez jakéhokoli uznání chyby z jejich strany navíc úplně scestné vysvětlení které mi připadá jak přes kopírák pro všechny klienty kteří si na něco stěžují.Takže jako ostatní jsem díky jejich lajdáckosti přišel o spousty času a peněz.Tak jak se říká i negativní reklama je reklama, a zadarmo.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 5. 2012 16:59 | Marek Linhart

Zkušenosti s generali jsou víc než negativní. Díky jejím pracovníkům,pojišťovacím agentům jsem přišel o 6500 kč skrze to že jsem jim důvěřoval a nechal jsem si u nich pojistit auto pv.ruč. ale bohužel paní se spletla a pojistku kterou jsem již uzavřel a zaplatil,tak zrušila omylem a mě přišel platební příkaz po 2 letech... 6500 + 950 penále atd...myslíte že jsem se dovolal spravedlnosti v banán republice? odpověď ne! Proto všechny varuji před Generali a opravdu Generali nikdy v životě už nechci vidět ani o ní slyšet,zatím nejhorší zkušenost v mém životě.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 4. 2012 12:01 | Dan

Jak píše p.Marek Linhart tuto pojišťovnu nikdy více.Při výpovědi smlouvy byl na formuláři pojišťovny jasně sjednán termín do kdy havarijní pojištění platí , a samozřejmě si i na tuto dobu ponechali zaplaceno.Ale k mému překvapení po třech letech dostanu výzvu od ČKP že vozidlo nebylo v určitém období pojištěno.Jak je to možné ? pojišťovna si i přes to že na svém vlastním formuláři uvedla jasný datum tak pojištění ukončila mnohem dříve.Takže někdo udělal chybu , možná úmyslnou a ty zaplať.Jednání s nimi nemá cenu , je to jen ztráta času a energie, protože v finále je to všechno vaše vina a vlastně je protože jsem šel k nim , k takovému xindlu.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 2. 2012 13:10 | Ivan Gužalovič

I já přidám polínko do ohně na Poj GENERALI !Stali se mi bohužel úrazy jeden na palci a druhý na lokti ale postupně za sebou, dal jsem to na pojištovnu v prosinci 2011 a ticho po pěšině :-/ na mé urgence a přepojování a nechváni vzkazů na likvidačnim oděleni atd mi po 1 měsici napsali že chtěj celou moji zdravotni dokumentaci a že na tom trvají atd napsal jsem jim proč bych posílal celou moji dokumentaci co mám u dr už z mládi atd a oni že podle § toho a toho na to maji nárok a to samé mi napsal jejich ombudsman tak nechápu co jim je do toho jaké jsem prodělal v mládi nemoce atd aby mi poslali kč za úrazi atd šmejdi !!Pro ně asi neplatí lékařské tajemstvi a ochrana citlích dat atd ??
-6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 1. 2012 12:07 | Marek Linhart

Firmě generali se obloukem vyhněte,moje zkušenost je katastrofální. Před cca 2lety mi zrušili omylem pov.ručení které jsem měl řádně u nich uzavřené a td mi přišel platební rozkaz od lichvářské firmy,kterou má tato slavná firma generali najatou a stálo mě to 7,5tisíce korun. Jejich ombutsman mi po 1,5měsíci napsal že to vlastně byla moje chyba. Generali vyhodit oknem a obloikem se jí vyhnout :Nejhorší pojištovna na trhu..slovo klient a chování nebo přístup ke klientovy děs a hrůza,hlavně hrabat peníze,které asi stejně neuvidíte když se něco stane,hhlavně u generali ne e .
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 9. 2011 8:04 | Honza

Dobrý den, na jaře roku 2010 jsem si koupil ojetý vůz. Jelikož jsem hledal nejvýhodnější pojištění, nabídlo se Generali. V únoru 2011 jsem nakonec uzavřel havarijní pojištění a také pojištění na kráde pro uklidnění, jelikož jsem auto do jisté míry potřeboval kvůli zamětsnání. Bohužel koncem května 2011 se auto ztratilo přímo od okna domu. Dva měsíce jsem čekal co policie a teď ztrácím nervy co pojišťovna. Likvidátor se ke mě choval jako k podvodníkovi, likvidace trvá již dva měsíce, odpovědi na emaily žádné, informace žádné. Po události jsem ztratil práci, jsem nezaměstnaný, nemám vůz, nemám peníze, pojišťovna se ke mě chová jako bych byl zloděj a nikoliv jejich klient. Hlavně že jsem byl na placení složenek dobrý. Dnes jsem napsal email, pokud nebude záležitost vyřízená, předám vše do médií protože tohle je opravdu neúnosná situace.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 8. 2011 18:11 | vodufon

Dobrý den, reaguji na příspěvek svou NEGATIVNÍ zkušeností s investičním živostním pojištěním u GENERALLI. PĚT let jsem byl klientem s uzvařenou smlovou intestičního živostního pojištění a tak jsem "investoval" - řádné přispěvky vázáné na SIPO. K PRVNÍMU KVĚTNU z finančních důvodů jsem podal žádost o ukončení smlouvy s požadavkem odškodnění tudíž vracení mých "naspořených" peněz. V průběhu 3měsíců po opakovaných urgencích (opakované výmluvy na "technický problém", "odborné oddělení intenzivně na věci pracuje" a t.d, smlouvu mi konečně ukončili (31.srpna), ale sdělili, že nemám nárok na odškodnění. že náklady spojené s ukončením smlouvy jsou vyšší než naspořené odškodné!! Při tom tzv "vedení" spořícího účtu u tohoto produktu je přes 2tisíce ročně. Budu asi v tomto směru potřebovat služby právníka.
GENERALI nikdy více, nikomu tuto instituci jednoznačně nedoporučuji. Nemám slušných slov abych se o této instituci vyjádřil.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 8. 2011 0:01 | P.

Já blbec, já jim už podruhé znovu naletěl. Nachytal jsem se na (pojištění denní dávky při pobytu v nemocnici = Když budu ležet v nemocnici uhradí za mne ten 100Kč poplatek) Pojištění stojí 400 Kč ročně. Hurá. Vyplnil jsem na pobočce dotazník, který mně šokoval svou podrobností---(rok narození matky, otce atd. Připadal jsem si, že neuzavírám pojištění, ale nastupuju do tajný služby. No nic Blablabla pojistka vám bude platit až za 3 měsíce od uzavření---Ale prý se nemám obávat, že když se mi něco přihodí dříve, tak ten poplatek v nemocnici určitě za mne uhradí taky- Super. Zaplatil jsem 400 a pápá. No nic. Celé ty 3 měsíce jsem přežil v pohodě,pravidelně jsem se vyhýbal babičce s kosou a těšil se, že už jsem pojištěny. A najednou to přišlo-------co????? No dopis od Generali- co se tam psalo???????? Z DŮVODU zvýšeného zdravotního rizika vám byla stanovena přirážka ve výši 150 % uhraďte atd. Ps“ jen pro pořádek- je mi 36 jsem dárce ,nemocný nejsem ani jsem nebyl 10 let, k doktorce chodím jen na prevenci, pracovní neschopnost za 15 let=0. Takže podle Generali jsem asi na pokraji smrti a pojištěný za 400 Kč budou asi jen kosmonauti – (který když něco ve vesmíru podělají, tak v nemocnici pak už ležet určitě nebudou). Vlítnul jsem na pobočku a po tornádu jsem smlouvu zrušil. Důvod proč jsem rizikovej????? To neznala. Paní mi řekla že to bude asi mou prací (kterou jsem podrobně uvedl do dotazníku při sjednávání pojištěni), pracuji v chemickém průmyslu. Dobrá jsem rizikovej-beru-ale proč až za 3 měsíce od sjednání pojištění????????? To mohla říci hned a já šel o dům dál. Co ale ty 400 Kč????? Píšou tady, že je vrátí-----------no doufejme----- ale nevím, nevím, brní mně levej lalůček ucha a to nevěstí nic dobrého. Tak si lidi dejte na ně pozor. Generali UŽ NIKDY VÍCE.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 11. 2013 8:48 | matous

Tak po patnácti letech u Generali se mnou jednaly jako s nějakým odpadem. Na to co jsem potřeboval mě nabídly naprosto nevýhodné smlouvy a hlavně dražší. Když jsem se rozhodl po takové jednání odejít ještě mě vyhrožovaly a znemožnovaly dát výpověd. Vyhrůžné dopisy mě chodí ještě tři mesíce po výpovědi. Oni to mají tak, že musíte držet hubu a krok, platit, nic nechtít a když se vám to nelíbí tak vám začnou vyhrožovat vymáháním, exekutory apod. Zaplať! Hrozné jednání a rozhodně se jich varujte.
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 10. 2013 11:49 | Black Wolf

1x jsem měl co do činění s touto "pojišťovnou". Holka, která měla týden řidičák, mně naramovala auto a já jsem se musel 3 měsíce dohadovat s Generali, než aspoň něco pustili, a těch řečí kolem toho ... zákonné pojištění ano, ale Generali NE.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 10. 2013 18:12 | Vaněk

Taky si přidám...... Nabourala mě zezadu ženská, která měla povinné ručení od Generali. Protože ale při nehodě byl na její straně alkohol a špatný technický stav jejího vozidla, výplata se táhla skoro 3 měsíce. Čekalo se na stanovisko Police ČR. Takových telefonátů a vyřizovaček už nikdy! Ale je fakt, že když chcete povinné ručení na auto, běžte tam, kde je nejlevněji. Protože Vám může být jedno, jak daná pojišťovna bude poškozenému škodu vyplácet...
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 9. 2013 12:08 | javor737

Generali nikomu nedoporucuji. Moje zesnula pani byla pojistena u teto radobyfirmy. Uz ctvrty mesic Generali bezduvodne protahuje cas a ani v nejmensim nespecha s pojistnym plnenim. Takovy pristup je zarazejici a absolutne nelogicky. Na veskere dotazy nedostava se konkretni odpovedi. Zda se, ze Generali jsou podvodnici.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 8. 2013 21:01 | Moszová Bohuslava

Sjednala jsem dětem kdysi dětské úrazové pojištění, děti jsou dospělé, nikde jsem se nedočetla věkové omezení pojistky a hradím jí dál. Syn měl loni úraz při sportu, bylo mu odmítnuto plnění.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 7. 2013 13:01 | Luboš

pojištovnu nedoporučuji, vkládal jsem peníze do fondů a přišel tak o 100 000,-a to špatným zhodnocením.Ani mne neupozornili, že jsou na finančních trzích problémy takového rozsahu a že bych peníze mohl převest jinam.To je nezajímá, protože jsem jen klient a nic víc.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 4. 2013 14:58 | Jan Libansky

Moje zkusenost s GENERALI je docela absurdni. Na zadost o kalkulaci vyse povinneho ruceni mi sdelili, ze jim nejrve musim poslat rodne cislo manzelk a adata narozeni deti! Dle zpravy z UOOU jde o porusovani zakona a vyzadovani osobnich udaju bez pravniho duvodu. Nicmene, nikde neni organ, ktery by se timto jednanim zabyval a pojistovnu jakkoliv postihl. Takze, mimo jine, se takto ziskavaji osobni udaje lidi, nemajicich s pojistkou nic spolecneho a lide slysi na to, ze "se to proste musi sdelit, kdyz chcete pojistku" Tedy, bezne jednani v rozporu se zakonem, ale vse je v poradku...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 9. 2012 23:36 | timy

sekacek83: Představte si, že byste si chtěl uzavřít povinné ručení na Oktávku za cenu povinného ručení mopedu ... Stejně tak zákonné pojištění CK proti úpadku má svá pravidla a pojistná smlouva má dvě strany, pojišťovnu a CK. Nedá se tedy říci, že se BG Travel nedostatečně pojistila, ale dá se říci, že Generali nedostatečně pojistila BG Travel. GENERALI FAKT NIKDY VÍCE.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 9. 2012 21:02 | Jiří

Váš klient mi naboural auto. Škoda 20000 Kč. Nejdříve likvidátor, pan Petr Kavala, co dělá odhady škod, po opravě rozhodl, že to a to se při nehodě nemohlo stát (nevím jestli auto vůbec viděl) a já měl doplácet skoro 12000 Kč. Pak si asi uvědomil že to přehnal. Ale já přesto doplácel téměř 4000 Kč. Auto shodou okolností před nehodou bylo prohlédnuto a nebylo na něm žádné poškození. Tak jak k tomu vaši klienti příjdou. Platí zákonné pojištění a stejně se s nimi poškození budou soudit. Já teda určitě! Nevím, nevím jestli je to v pořádku. Jiří, Ostrava
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Mach

ekonom a politik

Tomáš Chrenek

podnikatel, Moravia Steel

Petr Mach
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Tomáš Chrenek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services