Photon Energy Investments vydávají dluhopis s osmiprocentním zhodnocením

PR článek | rubrika: PR Článek | 25. 2. 2013
Photon Energy Investments, nizozemský provozovatel fotovoltaických elektráren, vydává dluhopis s ročním výnosem osm procent, který bude vyplácen čtvrtletně. Profitovat na něm mohou i čeští investoři. Lhůta pro upisování dluhopisu poběží od 25. února do 11. března. Celkový emisní objem ve výši až 40 milionů eur má být v rámci low-risk strategie společnosti investován do akvizice fotovoltaických projektů v zemích, ve kterých experti očekávají solární boom, tedy v Severní Americe, Austrálii či Turecku.
Photon Energy Investments vydávají dluhopis s osmiprocentním zhodnocením

Amsterdam, 25. 2. 2012 – Photon Energy Investments N.V. vydává dluhopis s ročním výnosem osm procent. Díky dlouhodobým cash-flows může společnost investorům jako bonus nabídnout čtvrtletní výplatu výnosů. Photon Energy Investments generuje svůj obrat prodejem elektřiny ze solárních elektráren v České republice, na Slovensku a v Itálii. Dluhopisy mohou být upisovány v nominální hodnotě 1000 eur od 25. února do 11. března, poté se s nimi bude obchodovat v Open Market segmentu Deutsche Börse AG ve Frankfurtu. Partnerem pro Českou republiku je obchodník s cennými papíry BH Securities, a. s., přes kterého lze dluhopis upisovat.

Informace o dluhopisu

Objem:

až 40 milionů eur

Výnos:

8 % p. a.

Výplata:

čtvrtletní

Splatnost:              

pět let

Nominální hodnota:

1000 eur

ISIN:

DE000A1HELE2

Očekávaný emisní objem bude investován do mezinárodní expanze firmy v pečlivě vybraných zemích, kterými jsou Kanada, USA, Austrálie, Turecko a Rumunsko. První projekty mají být převzaty do portfolia již letos. Photon Energy Investments bude při expanzi v cílových zemích realizovat předpřipravené projekty s celkovou kapacitou 127 MWp. Podle prognóz Evropské fotovoltaické asociace EPIA se v těchto zemích očekává solární boom.

Bližší informace k dluhopisu a business modelu společnosti jsou k dispozici na internetové stránce www.photonenergyinvestments.com. Zde je k dispozici i prospekt cenného papíru, který schválila německá Bundesanstalt für Finanzen.

Rozšíření portfolia probíhá na základně low-risk strategie, při které jsou veškeré projekty předmětem přísné kontroly a podrobné analýzy. Jednou z mnoha dalších podmínek pro realizaci projektů je například i minimální očekávaná rentabilita ve výši deseti procent.

Photon Energy Investments je dceřinou společností skupiny Photon Energy, která od roku 2008 postavila elektrárny s celkovou kapacitou téměř 50 MWp v pěti zemích světa. Portfolio elektráren Photon Energy Investments má celkovou kapacitu 27 MWp s průměrnou rentabilitou mezi 9 a 14 procenty.  Obrat z elektrárenského portfolia v České republice a na Slovensku za období od čtvrtého kvartálu roku 2011 do třetího kvartálu roku 2012 (po odečtení minoritních podílů) dosáhl 12,4 milionů eur a finanční přebytek činil 2,77 milionů eur.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Nejlepší podílový fond letos vydělal 26 %. Žebříčky za pololetí

15. 7. 2024 | Petr Kučera

Nejlepší podílový fond letos vydělal 26 %. Žebříčky za pololetí

Průměrnému českému investorovi do podílových fondů se během prvního pololetí letošního roku zhodnotily vklady o 5,67 %. Ukazuje to Index českého investora CII750 sestavovaný analytiky... celý článek

Podílovým fondům se daří. Evropské akcie ale dostaly tvrdou ránu

5. 7. 2024 | Martin Mašát

Podílovým fondům se daří. Evropské akcie ale dostaly tvrdou ránu

Centrální banky snižují sazby, inflace nezlobí a informační technologie dělají zázraky. Investoři jsou tedy plni optimismu a ženou ceny akcií nahoru. Jen evropské akcie zažily výprask.... celý článek

Podílové fondy zase rostou. Akciím vládne velká sedma

6. 6. 2024 | Martin Mašát

Podílové fondy zase rostou. Akciím vládne velká sedma

Vývoj podílových fondů hodnotí Martin Mašát, investiční stratég skupiny Partners. Jak si vedly v květnu, jak za posledních dvanáct měsíců a jaká je jejich dlouhodobá výkonnost?

Konec optimismu. Dluhopisové i akciové fondy začínají klesat

9. 5. 2024 | Martin Mašát | 2 komentáře

Konec optimismu. Dluhopisové i akciové fondy začínají klesat

Optimismus došel. Investoři přestávají věřit tomu, že se ve Spojených státech podaří brzy zamést s inflací a že klesnou úrokové sazby tamější centrální banky. Špatnou náladou se nechali... celý článek

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Parlament schválil novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Partners Financial Services