Dluhopisy v ohrožení: EMTC svolává setkání vlastníků bondů

jih | rubrika: Aktuality | 27. 8. 2019

Po krachu internetového prodejce oblečení Zoot, který připravil majitele dluhopisů a nezajištěné věřitele o více než půl miliardy korun, hrozí tuzemskému dluhopisovému trhu další velká rána.

Skupina EMTC Tomáše Bárty se ocitla v problémech a rozhodla se pozastavit svůj dluhopisový program, upozorňuje deník E15.

Vyplývá to z pozvánky na setkání vlastníků dluhopisů společnosti EMTC-Czech či dluhopisů některé z jejích dceřiných společností. Informaci o setkání potvrdily dva na sobě nezávislé zdroje.

EMTC stojí za projekty pracovního portálu Airjobs.cz nebo vzdělávací aplikace Lipa Learning. „Důvodem svolání uvedeného setkání je současná situace naší společnosti vyvolaná opakovanými dlouhotrvajícími útoky třetích osob, kdy na základě doporučení právních poradců naší společnosti jsme byli nuceni pozastavit náš dluhopisový program, neboť nám bylo právními poradci zakázáno jak emitovat nové dluhopisy, tak vyplácet jistiny dluhopisů a jejich úroky,“ uvádí se v pozvánce, kterou má redakce E15 k dispozici.

Tip: Jedinečná šance, nebo past? Jak poznat rizikový dluhopis

Tomáš Bárta odmítá až do schůzky, která bude v pondělí 2. září, věc komentovat.

Vzhledem k tomu, že skupině EMTC se dlouhodobě nedaří, jsou v ohrožení velké peníze, upozorňuje E15. „Bude to průšvih jako mraky, větší než Zoot,“ řekl deníku finančník obeznámený se situací v EMTC, který si nepřál být jmenován.

Podle aktuálního dluhopisového prospektu celková hodnota vydaných a nesplacených dluhopisů skupiny činí 680 700 000 Kč, uvádí web rizikovedluhopisy.cz.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

dluhopisy, emtc, investice, tomáš bárta

A tohle už jste četli?

Nejlepší podílový fond letos vydělal 26 %. Žebříčky za pololetí

15. 7. 2024 | Petr Kučera

Nejlepší podílový fond letos vydělal 26 %. Žebříčky za pololetí

Průměrnému českému investorovi do podílových fondů se během prvního pololetí letošního roku zhodnotily vklady o 5,67 %. Ukazuje to Index českého investora CII750 sestavovaný analytiky... celý článek

Podílovým fondům se daří. Evropské akcie ale dostaly tvrdou ránu

5. 7. 2024 | Martin Mašát

Podílovým fondům se daří. Evropské akcie ale dostaly tvrdou ránu

Centrální banky snižují sazby, inflace nezlobí a informační technologie dělají zázraky. Investoři jsou tedy plni optimismu a ženou ceny akcií nahoru. Jen evropské akcie zažily výprask.... celý článek

Podílové fondy zase rostou. Akciím vládne velká sedma

6. 6. 2024 | Martin Mašát

Podílové fondy zase rostou. Akciím vládne velká sedma

Vývoj podílových fondů hodnotí Martin Mašát, investiční stratég skupiny Partners. Jak si vedly v květnu, jak za posledních dvanáct měsíců a jaká je jejich dlouhodobá výkonnost?

Konec optimismu. Dluhopisové i akciové fondy začínají klesat

9. 5. 2024 | Martin Mašát | 2 komentáře

Konec optimismu. Dluhopisové i akciové fondy začínají klesat

Optimismus došel. Investoři přestávají věřit tomu, že se ve Spojených státech podaří brzy zamést s inflací a že klesnou úrokové sazby tamější centrální banky. Špatnou náladou se nechali... celý článek

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Parlament schválil novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Partners Financial Services