Moneta nově nabízí pojištění na život a penzi jen od NN

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 11. 7. 2023 | 1 komentář
Moneta nově nabízí pojištění na život a penzi jen od NN

Zdroj: Shutterstock

Pokud si budou chtít klienti Monety Money Bank sjednat životní pojištění či penzijní spoření, zajistí jim ho NN pojišťovna a penzijní společnost. Banka a pojišťovna podepsaly dohodu o výhradní spolupráci, na sedm let s platností od letošního 1. července.  

„Těší nás, že se díky této dohodě společně opět stáváme lídry v oblasti bankopojištění, v níž má NN dlouholeté zkušenosti. Především ale máme radost, že můžeme klientům Monety nabídnout zajištění rizik a spoření na penzi,“ uvedl Yoram Schwarz, generální ředitel NN ČR. 

Klienti Monety si nyní mohou sjednat životní pojištění a spoření na penzi na všech 140 pobočkách banky, ale také prostřednictvím internetového a mobilního bankovnictví. „Fakt, že se spolupráce Monety a NN netýká jen nabídky produktů a služeb na pobočkách, ale i v online prostředí banky, jen potvrzuje sílu obou našich společností v digitalizaci a inovacích,“ dodal Yoram Schwarz. 

Jak doplnila mluvčí Monety Zuzana Filipová, v nabídce ostatních pojistných produktů pokračuje banka i nadále ve spolupráci s dalšími partnerskými pojišťovnami, tedy s Generali Českou pojišťovnou, BNP Paribas Cardif a MetLife, DAS a Direct.  

Obě finanční instituce působí na českém trhu přes 20 let. Moneta má zhruba 1,5 milionu klientů, jejím největším akcionářem je s podílem 29,94 procent společnost Tanemo, kterou založila skupina PPF za účelem ovládnutí Monety a jejího faktického spojení s Air Bank (ani na tři pokusy to ale nakonec nevyšlo). NN Životní pojišťovna je třetí největší životní pojišťovnou na českém trhu. Spolu s NN Penzijní společností je součástí mezinárodní finanční skupiny NN, která má více než 178letou historii a stará se o 20 milionů klientů v 11 zemích světa.  

redakce Peníze.CZ

Autor článku redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+9
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

A tohle už jste četli?

Připravte se, že budete závislí na pomoci druhých. Pojištění s daňovou úlevou přibývá

19. 6. 2024 | Kateřina Hovorková

Připravte se, že budete závislí na pomoci druhých. Pojištění s daňovou úlevou přibývá

Pojištění dlouhodobé péče od letoška dostalo daňové zvýhodnění. Pojišťovny přicházejí s prvními nabídkami – kromě pravidelné renty třeba i s garancí místa v takzvaném pobytovém zařízení.... celý článek

Kdy půjdete do důchodu? Ve hře jsou tři návrhy

25. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 9 komentářů

Kdy půjdete do důchodu? Ve hře jsou tři návrhy

Důchodový věk poroste. Otázkou je, jak přesně. K původnímu návrhu ministerstva práce a sociálních věcí teď přibyly další dva.

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

4. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

Zatímco například peníze z běžných a spořicích účtů míří po smrti majitele do dědictví, s penzijním či životní pojištěním je to komplikovanější. Životní úspory, mnohdy v řádech statisíců... celý článek

Pětina Čechů si nemůže šetřit na důchod. Nemáme na to, říkají

6. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ | 4 komentáře

Pětina Čechů si nemůže šetřit na důchod. Nemáme na to, říkají

Dvě třetiny obyvatel Česka (66,7 %) si pravidelně odkládají část peněz na dobu, kdy už nebudou pracovat – tedy aby si mohly zpříjemnit důchod. Ukázal to internetový průzkum, který na... celý článek

Jak si snížit daně. Tohle všechno teď můžete využít

1. 1. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Jak si snížit daně. Tohle všechno teď můžete využít

Na daních můžete zaplatit mnohem méně než patnáct procent z příjmů. Při vyplňování přiznání za rok 2023 lze využít odečitatelné položky a daňové slevy. Tady je aktuální přehled.

Partners Financial Services