Co chystá Škoda Auto? Tady je deset letošních novinek

| rubrika: Aktuálně.cz | 30. 1. 2012
Rok 2011 byl pro mladoboleslavskou Škodovku ohromně úspěšný. Čísla o výsledcích hospodaření sice ještě nejsou k dispozici, ale lze předpokládat, že díky nejúspěšnějším prodejům ve své historii nebudou špatná. A to přesto, že& firma hodně investovala, například do závodu ve Vrchlabí, kde se začnou dělat automatické převodovky, dále kvůli budoucímu modelu Rapid rozšiřovala výrobní kapacity v Mladé Boleslavi a v tomto městě také buduje nová školící a vývojová centra. Letošek má být pro nejvýznamnější firmu České republiky ještě důležitější. Čeká ji totiž množství novinek. Zde je deset nejdůležitějších: 1. Pětidveřová Škoda Citigo Škoda chce dále posílit svoji pozici na tuzemském i evropském trhu. A bez malého konkurenceschopného modelu to nepůjde. I na jízdní vlastnosti a motor třídveřového modelu se pějí oslavné ódy, nicméně tato karosářská varianta moc v oblibě není. Pětidveřový vůz se začne v bratislavské továrně Volkswagenu montovat již za několik týdnů. Novináři se s ním poprvé budou moci svézt v polovině února. 2. První autosalon podle nového firemního konceptu Vloni na ženevském autosalonu Škoda poprvé prezentovala podobu svého nového firemního loga a také koncept nového autosalonu. Zatím v Česku žádný takový nestojí. První, který bude alespoň z větší části podobný modelu vystavenému v Ženevě otevře ve Vestci u Prahy, jak již informoval deník Insider, prodejce Auto-Brejla. Další budou následovat. Proměna má být dokončena do konce příštího roku, i když podle možností bude vybrána jedna ze tří možných variant.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Zaručená mzda končí. Ta nejnižší ale poroste rychleji

26. 7. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Zaručená mzda končí. Ta nejnižší ale poroste rychleji

Místo politiků bude o růstu minimální mzdy nově rozhodovat předem daný vzoreček navázaný na vývoj průměrné mzdy. Poměr minimální mzdy k průměrné zároveň výrazně stoupne. Na druhou stranu... celý článek

Moneta rozšířila možnost, jak získat lepší kurz eura nebo dolaru

24. 7. 2024 | Petr Kučera

Moneta rozšířila možnost, jak získat lepší kurz eura nebo dolaru

Online směnárna Monety nově funguje nepřetržitě, tedy v režimu 24/7. Dříve ji lidé mohli využít jen v pracovní dny od 8 do 17 hodin.

Inflace je zpátky v cíli. Překvapivě klesla na dvě procenta

10. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Inflace je zpátky v cíli. Překvapivě klesla na dvě procenta

Meziroční inflace v červnu zpomalila na dvě procenta, přitom v květnu spotřebitelské ceny rostly o 2,6 procenta. Nová čísla zveřejnil Český statistický úřad.

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

1. 7. 2024 | Petr Kučera

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

Nechtěnou službu mnohdy neúmyslně využije i jinak dobře informovaný spotřebitel. Obrana proti ní přitom může být stejně jednoduchá jako nastavení limitů na kartě. Proč některé banky... celý článek

Air Bank vrátí procento z plateb v cizině. Někomu i dvě

27. 6. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Air Bank vrátí procento z plateb v cizině. Někomu i dvě

Air Bank i letošních letních prázdninách vrátí klientům až dvě procenta z plateb kartou v cizině. Akce startuje dnes, tedy 27. června, a potrvá do 30. září. 

Partners Financial Services