Praha - České a polské potraviny jsou stejně kvalitní i bezpečné a lidé by neměli mít obavy je kupovat. Vyplývá to z nejnovějšího žebříčku Global Food Security Index sestaveného časopisem The Economist, respektive analytiky z The Economist Intelligence Unit.
V celosvětovém porovnání patří české a polské potraviny mezi kvalitativně i bezpečnostně nadprůměrné.
Global Food Security Index sleduje potravinovou bezpečnost ve 107 zemích světa a vedle kvality a bezpečnosti potravin porovnává také dostupnost jídla či úroveň zemědělství.
Česko na 26. místo
Česko je v novém žebříčku za rok 2013 v kvalitě a bezpečnosti prodávaných potravin na 26. místě mezi sledovanými zeměmi, samotnou zdravotní nezávadnost jídla označili analytici za stoprocentní.
Polsko přitom i přes propírané skandály s potravinami jako byla technická sůl v jídle nebo podezření na užívání zakázaných antibiotik u drůbeže skončilo jen
…
Sdílejte článek, než ho smažem