Praha - Provozovatelé závodních restaurací tvrdí, že Češi začali zdravěji a kvalitněji obědvat. Co ale v závodních jídelnách skutečně jíme?
Podle zjištění online deníku Aktuálně.cz to se zdravou stravou v obědových pauzách zatím tak žhavé nebude. Lidí, kteří si dají k obědu například salát nebo rybu, sice podle provozovatelů závodních restaurací přibývá, u českých strávníků ale nadále převažuje klasika.
Nejoblíbenějšími jídly zůstávají smažený řízek s bramborami, smažený sýr, svíčková nebo rajská.
U tradičních jídel však Češi kladou čím dál větší důraz na kvalitu surovin a způsob přípravy.
"Všímáme si toho, že se lidé více zajímají, z jakých surovin vaříme, kolik je v něm tuku. Proto se snažíme i tuto klasiku trochu odlehčit," říká provozní sítě závodních restaurací Aramark, Vladimír Staněk.
Česká klasika
Podle průzkumu největšího provozovatele závodních
…
Sdílejte článek, než ho smažem