Hity roku 2016: Co jste na Peníze.cz nejvíc hltali

Petra Dlouhá | rubrika: Publicistika | 29. 12. 2016
Rok 2016 spěje do finále, a tak se v redakci ohlížíme. Vydáváme se zpět po časové ose a sledujeme stopu, kterou jste nám vy, naši čtenáři, zanechali: které texty byly trhákem roku, co jste letos nejvíc četli, co vás na Peníze.cz nejvíc přitahovalo? Výsledky jsou sečtené.
Hity roku 2016: Co jste na Peníze.cz nejvíc hltali

Podobně jako v předchozích letech, i letos jste nejvíc pálili po servisních článcích s kalkulačkami, které se týkají vašich peněz. Letos vás vůbec nejvíc zajímalo, kolik dostanete, když budete pracovat, a kolik to hodí, když pracovat nebudete.

Tři nejčtenější texty na Peníze.cz v roce 2016, v absolutním pořadí:

A bramborová medaile:

I další vysoké příčky patřily praktickým textům o osobních financích. Rádi u nás čtete o důchodech, mateřské a rodičovské, daních i sociálních dávkách.

Analýzy a srovnávačky

Populární jsou podle statistik čtenosti také ekonomické analýzy a srovnávačky. V roce 2016 dosáhly v této kategorii největší čtenosti tyhle:

Už teď můžeme bohužel slíbit, že lednové srovnání spořicích účtů a termínovaných vkladů bude smutné čtení. Konkrétně u spořicích účtů se nám začíná objevovat takový nešvar: bez splnění nejrůznějších úkolů nedostanete už vůbec žádný úrok…

Co si o tom myslíte

V naší nepravidelné čtvrteční rubrice Co si o tom myslíte jste nejvíc hltali texty o elektronické evidenci tržeb, kterou můžeme na základě čísel napříč rubrikami označit za téma roku:

Velmi vás ale zaujal i text, který předestírá názor, který je dnes slyšet málokdy: Na rozdíl od vás, nechci nikdy bydlet ve vlastním. A vím proč.

Bronz v rubrice Co si o tom myslíte připadá (opět) elektronické evidenci tržeb:

Bramborovou medaili bere fáma o pornu a spořitelně:

Očima expertů

Páteční rubrika Očima expertů, to už je na Peníze.cz evergreen. Pořád si ji žádáte, pořád ji čtete. A tak nemáme důvod v páteční nabídce cokoli měnit, odborníků na slovo vzatých se budeme ptát i v roce 2017. Nejčtenějšími vydáními roku 2016 jsou:

Komentáře

Ve svých sloupcích a  komentářích chodí na Peníze.cz pátek co pátek s kůží na trh Michal Kašpárek. V  roce 2016 z jeho pera na Peníze.cz nejvíc pozornosti upoutaly texty o dětech v kavárně, hrdinech roku 1989, Andrejovi Babišovi a EET. Kdo nečetl, má příležitost:

Rozhovory

Soboty na Peníze.cz už dlouhé roky patří rozhovorům a naše statistika hlásí, že je máte rádi. Vůbec nejvíc pozornosti letos vzbudil dvoudílný rozhovor se šéfem odborářů Josefem Středulou:

Klasikou je už na Peníze.cz novoroční běh našeho redaktora Ondry Tůmy s ekonomem a poradcem ministra financí Alešem Michlem, loni na trati debatovali mimo jiné o elektronické evidenci tržeb:

Dobrá tradice pokračuje. Znovu Ondřej s Alešem Michlem vyběhne do terénu už brzy. Těšte se.

A další hit roku mezi rozhovory. Vymíráme? Skutečně nebude na důchody? Demograf a člen důchodové komise Tomáš Fiala vše uvádí na pravou míru:

Zaujal vás také rozhovor s šéfem MasterCard, který věří, že už brzy můžeme říct bankovkám adieu:

Publicistika

Pod štítkem Publicistika obvykle na Peníze.cz nacházíte texty, které zdaleka nejsou naším denním chlebem, za rok jich je jako šafránu, častěji je vídáte na našem sesterském webu Finmag a především v tištěném Finmagu. Ovšem píšeme je rádi a zdá se, že vy je rádi čtete. Tady jsou čtenářsky nejúspěšnější kousky roku 2016:

Finanční prasárny

Na Peníze.cz zpracováváme také vaše příběhy a (většinou neblahé) zkušenosti s finančními institucemi, někdy dokonce s podvodníky, kteří vás podfoukli a připravili o peníze. Letos jste z tohoto soudku nejvíc četli:

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+8
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Inflace je zpátky v cíli. Překvapivě klesla na dvě procenta

10. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Inflace je zpátky v cíli. Překvapivě klesla na dvě procenta

Meziroční inflace v červnu zpomalila na dvě procenta, přitom v květnu spotřebitelské ceny rostly o 2,6 procenta. Nová čísla zveřejnil Český statistický úřad.

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

1. 7. 2024 | Petr Kučera

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

Nechtěnou službu mnohdy neúmyslně využije i jinak dobře informovaný spotřebitel. Obrana proti ní přitom může být stejně jednoduchá jako nastavení limitů na kartě. Proč některé banky... celý článek

Air Bank vrátí procento z plateb v cizině. Někomu i dvě

27. 6. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Air Bank vrátí procento z plateb v cizině. Někomu i dvě

Air Bank i letošních letních prázdninách vrátí klientům až dvě procenta z plateb kartou v cizině. Akce startuje dnes, tedy 27. června, a potrvá do 30. září. 

ČNB dál snižuje sazby. Základní úrok klesl o půl bodu

27. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB dál snižuje sazby. Základní úrok klesl o půl bodu

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o dalšího 0,5 procentního bodu na 4,75 procenta počínaje 28. červnem. Je to nejníže od dubna... celý článek

V bance musí radit lidé, všechno ostatní digitalizujeme

25. 6. 2024 | Jan Záluský

V bance musí radit lidé, všechno ostatní digitalizujeme

„Aby digitalizace bankovnictví uspěla, musíme vědět, pro koho ji děláme. S klienty věci často konzultujeme a ověřujeme,“ říká František Ježek, člen představenstva a ředitel korporátního... celý článek

Partners Financial Services