Společnost HP pokračuje ve svém boji za čistší planetu

PR článek | rubrika: FINEXPO | 15. 2. 2021 | 1 komentář
Program Planet Partners je mezi programy na recyklaci spotřebních tiskových materiálů aktuálně hodnocen jako světová jednička. Přesto HP nepolevuje a přistupuje k jeho dalšímu rozšíření.
Společnost HP pokračuje ve svém boji za čistší planetu

Zdroj: HP

Komerční spolupráce

Společnost HP rozšířila svůj program pro recyklaci inkoustových a tonerových kazet na 68 zemí včetně Argentiny, Chile a Papuy-Nové Guineje. Tento krok potvrzuje dlouhodobé odhodlání k rozvoji cirkulární ekonomiky a k podpoře nízkouhlíkového hospodářství. „Hlavním cílem je umožnit našim partnerům a zákazníkům připojit se k nám při prosazování smysluplných změn, příklonu k oběhovému hospodářství a také je v tomto ohledu mobilizovat.“, uvedl Guillaume Gerardin, globální ředitel a generální ředitel globální divize tiskových spotřebních materiálů společnosti HP. Společnost se navíc zavázala rozšířit svůj jedinečný program HP Amplify Impact, jehož úkolem je zmobilizovat ekosystém distribučních kanálů k prosazování udržitelných řešení, k rozvoji rozmanité a inkluzivní pracovní síly a k naplnění potenciálu komunit. Dle závazku by měl tento program do roku 2025 zahrnovat 50 procent jejich partnerů.

Dalším důležitým krokem je investice v hodnotě 2 milionů dolarů do nové mycí linky na plasty na Haiti, která produkuje čistý a vysoce kvalitní recyklovaný plast. Ten je posléze využíván ve špičkových výrobcích HP. To platí samozřejmě i pro originální inkoustové kazety a nejžádanější počítače. Pro společnost to znamená nejen vstup na místní trh, ale především zajištění příležitosti k výdělku a vzdělaní pro místní komunitu.

V současnosti bylo zrecyklováno okolo 900 milionů inkoustových a tonerových kazet značky HP. Například na Haiti bylo od roku 2016 opětovně využito přibližně 771 tun plastových materiálů – neboli více než 60 milionů lahví, které se jinak často díky nezodpovědnému chování dostávají do vodních toků a posléze oceánů. Z toho bylo více než 220 tun opětovně použito v originálních inkoustových kazetách HP. Více než 4,7 miliard recyklovaných plastových láhví a přes 114 milionů plastových ramínek použila společnost HP k výrobě nových originálních inkoustových kazet celosvětově.

Cíle společnosti HP mají ale mnohem větší měřítko. V říjnu roku 2018 se společnost připojila k otevřené iniciativě NextWave Plastics. Ta sdružuje přední technologické společnosti, jež chtějí společně vytvořit první globální síť dodavatelských řetězců zpracovávajících plasty, aby eliminovaly výskyt likvidovaných plastů v přírodě. Tato koalice si dala za cíl do konce roku 2025 opětovně využít minimálně 25 000 tun plastů – což odpovídá 1,2 miliardě plastových lahví na jedno použití. Ve svém úsilí o vytváření udržitelnému dopadu se společnost spojila také s nevládní organizací Work a vytvořila více jak 1 100 nových pracovních příležitostí. Zároveň na místě zřídila nová vzdělávací centra pro děti, jejichž rodiče se věnují recyklaci. Výuková centra jsou vybavena nejnovějšími technologiemi včetně notebooků a tiskáren využívajících kazety vyrobené ze sesbíraných plastů.

Nové internetové stránky společnosti HP, zaměřené na recyklaci spotřebního materiálu, jsou již k dispozici v Severní Americe, několika zemích Evropy, Blízkého východu, Afriky, Asii, Tichomoří a v Jižní Americe (např. v Argentině a Chile). Mezi vybranými evropskými zeměmi je nyní i Česká republika a Slovensko. Chcete-li se o programu HP Planet Partners a o možnostech, jak se do něj zapojit, dozvědět více, navštivte nové internetové stránky na adrese http://hp.cz/recyklace a http://hp.sk/recyklacia. Díky uživatelsky přívětivému, přehlednějšímu designu mohou zákazníci recyklovat téměř odkudkoli na pár kliknutí.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

A tohle už jste četli?

Inflace je zpátky v cíli. Překvapivě klesla na dvě procenta

10. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Inflace je zpátky v cíli. Překvapivě klesla na dvě procenta

Meziroční inflace v červnu zpomalila na dvě procenta, přitom v květnu spotřebitelské ceny rostly o 2,6 procenta. Nová čísla zveřejnil Český statistický úřad.

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

1. 7. 2024 | Petr Kučera

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

Nechtěnou službu mnohdy neúmyslně využije i jinak dobře informovaný spotřebitel. Obrana proti ní přitom může být stejně jednoduchá jako nastavení limitů na kartě. Proč některé banky... celý článek

Air Bank vrátí procento z plateb v cizině. Někomu i dvě

27. 6. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Air Bank vrátí procento z plateb v cizině. Někomu i dvě

Air Bank i letošních letních prázdninách vrátí klientům až dvě procenta z plateb kartou v cizině. Akce startuje dnes, tedy 27. června, a potrvá do 30. září. 

ČNB dál snižuje sazby. Základní úrok klesl o půl bodu

27. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB dál snižuje sazby. Základní úrok klesl o půl bodu

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o dalšího 0,5 procentního bodu na 4,75 procenta počínaje 28. červnem. Je to nejníže od dubna... celý článek

V bance musí radit lidé, všechno ostatní digitalizujeme

25. 6. 2024 | Jan Záluský

V bance musí radit lidé, všechno ostatní digitalizujeme

„Aby digitalizace bankovnictví uspěla, musíme vědět, pro koho ji děláme. S klienty věci často konzultujeme a ověřujeme,“ říká František Ježek, člen představenstva a ředitel korporátního... celý článek

Partners Financial Services