Dominik Stroukal mění dres. Pracuje pro Rogera

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 5. 5. 2021 | 1 komentář

Hlavním ekonomem Platební instituce Roger je od začátku května Dominik Stroukal. Přichází ze stejné pozice v Bance Creditas, kde působil od loňského října. Předtím byl hlavním ekonomem finanční skupiny Roklen.

Dominik Stroukal

Dominik Stroukal

Brzy čtyřiatřicetiletý Stroukal má doktorát z ekonomie z Vysoké školy ekonomické v Praze, absolvoval také mediální studia na Univerzitě Karlově. Přednáší na soukromé vysoké škole CEVRO Institut a je šéfredaktorem časopisu Trade-off. Vydal první české knihy o bitcoinu a dalších kryptoměnách. Mimo jiné píše pro Finmag, můžete ho sledovat i na Twitteru.

Původem brněnský fintech Roger funguje od roku 2013. Zaměřuje se na takzvaný faktoring – odkoupí krátkodobé pohledávky (faktury) a pak je nabízí investorům v online aukcích. Firmám, které by jinak dlouho čekaly na proplacení faktury, tím přinese peníze mnohem rychleji – za poplatek v průměru 1,57 % z výše pohledávky. Loni v dubnu získal Roger takzvanou kompletní PSD2 licenci od České národní banky.

V čele fintechu stojí jeho spoluzakladatel Adam Šoukal. Do projektu loni investovala Komerční banka, když získala podíl 24,9 % ve společnosti Platební instituce Roger a v dalších třech letech má přednostní právo získat většinu.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+19
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

A tohle už jste četli?

ČNB nařídila Bance Creditas vyměnit dozorčí radu

12. 4. 2021 | Petr Kučera

ČNB nařídila Bance Creditas vyměnit dozorčí radu

Banka Creditas musí do necelého půl roku vyměnit všechny tři členy své dozorčí rady. Vyplývá to z pravomocných rozhodnutí České národní banky, které jsou k dispozici na jejím webu.... celý článek

Bankovní identitě pomůže Lukeš. Už nepracuje pro Mastercard

6. 4. 2021 | Olga Skalková | 1 komentář

Bankovní identitě pomůže Lukeš. Už nepracuje pro Mastercard

Miroslav Lukeš, který mnoho pracoval pro globální kartovou společnost Mastercard, naposledy v New Yorku, změnil angažmá. Teď pracuje pro společnost Bankovní identita, založenou tuzemskými... celý článek

Marketingový šéf Air Bank jde podpořit expanzi Rohlíku

23. 2. 2021 | Petr Kučera | 3 komentáře

Marketingový šéf Air Bank jde podpořit expanzi Rohlíku

Air Bank opouští její marketingový ředitel Jakub Petřina. „Mám pro vás jedno překvapení. Rozhodl jsem se k velkému kroku a jdu Tomášovi (Čuprovi – pozn. red.) pomoct dobýt Západ. V... celý článek

Velká akciová revoluce. Robinhood a GameStop pro úplné laiky

4. 2. 2021 | Dominik Stroukal | 4 komentáře

Velká akciová revoluce. Robinhood a GameStop pro úplné laiky

Průvodce ničením Wall Street bez cizích slov.

Partners Financial Services