Citibank má nového šéfa pro Česko a střední Evropu

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 30. 8. 2021
Citibank má nového šéfa pro Česko a střední Evropu
Munir Nanji
Zdroj: Citi

Novým generálním ředitelem Citi pro region střední Evropy bude od 1. září Munir Nanji. Ve funkci nahradí Kevina A. Murrayho, který v srpnu odchází do penze.

Munir Nanji rovněž obsadí pozici generálního ředitele Citi v České republice. „Nahradí Michala Nebeského, který se hodlá věnovat novým profesním příležitostem,“ napsala banka v oficiálním oznámení. Nebeský vedl tuzemskou Citibank od listopadu 2012 jako první Čech v historii.

Munir Nanji bude vedle Česka odpovědný za pobočky v Bulharsku, Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku a za obchodní činnost v dalších 11 státech regionu střední Evropy, kde Citi působí.

Do svého jmenování byl ředitelem Citi pro nadnárodní společnosti Asijsko-pacifického regionu v divizi Banking Capital Markets and Advisory v Singapuru. Svou kariéru u Citi začínal v Keni. Pracoval také ve skupině Unicredit, které pomáhal při expanzi v regionu střední Evropy.

Citibank poskytuje v Česku služby řádově několika tisícům klientů z řad firem. Do roku 2015 nabízela i osobní bankovnictví, rozhodla se však z tuzemského trhu odejít. Hospodářské výsledky za jednotlivé regiony nezveřejňuje.

Od letošního března má tato finanční skupina i nové globální vedení. Šéfkou americké Citigroup se stala Jane Fraserová, první žena v čele některé z velkých amerických bank.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

Citibank, personální změny

A tohle už jste četli?

Inflace je zpátky v cíli. Překvapivě klesla na dvě procenta

10. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Inflace je zpátky v cíli. Překvapivě klesla na dvě procenta

Meziroční inflace v červnu zpomalila na dvě procenta, přitom v květnu spotřebitelské ceny rostly o 2,6 procenta. Nová čísla zveřejnil Český statistický úřad.

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

1. 7. 2024 | Petr Kučera

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

Nechtěnou službu mnohdy neúmyslně využije i jinak dobře informovaný spotřebitel. Obrana proti ní přitom může být stejně jednoduchá jako nastavení limitů na kartě. Proč některé banky... celý článek

Air Bank vrátí procento z plateb v cizině. Někomu i dvě

27. 6. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Air Bank vrátí procento z plateb v cizině. Někomu i dvě

Air Bank i letošních letních prázdninách vrátí klientům až dvě procenta z plateb kartou v cizině. Akce startuje dnes, tedy 27. června, a potrvá do 30. září. 

ČNB dál snižuje sazby. Základní úrok klesl o půl bodu

27. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB dál snižuje sazby. Základní úrok klesl o půl bodu

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o dalšího 0,5 procentního bodu na 4,75 procenta počínaje 28. červnem. Je to nejníže od dubna... celý článek

V bance musí radit lidé, všechno ostatní digitalizujeme

25. 6. 2024 | Jan Záluský

V bance musí radit lidé, všechno ostatní digitalizujeme

„Aby digitalizace bankovnictví uspěla, musíme vědět, pro koho ji děláme. S klienty věci často konzultujeme a ověřujeme,“ říká František Ježek, člen představenstva a ředitel korporátního... celý článek

Partners Financial Services