Akcenta má po 14 letech nového šéfa

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 15. 2. 2024
Akcenta má po 14 letech nového šéfa
Jacek Jurczynski
Zdroj: Akcenta

Po téměř 14 letech mění společnost Akcenta CZ, která ve střední Evropě obchoduje s devizami, svého předsedu představenstva. Milana Cermana, jenž na svou funkci rezignoval, vystřídá Jacek Jurczynski.

„Mým úkolem je Akcentu dále rozvíjet, a to především v oblasti digitalizace, kde máme deficit, který potřebujeme co nejrychleji dohnat,“ říká Jurczynski. Dodal, že Akcenta chce dát svým klientům do ruky digitální nástroje, které jim více ulehčí a zefektivní práci. „I z toho důvodu bude přímo v mojí gesci mimo jiné náš interní IT vývoj a také obchod,“ dodává.

Jurczynski byl od roku 2021 předsedou dozorčí rady Akcenty. Před tím působil jako ředitel pro kapitálové trhy ve vídeňské Raiffeisen Bank International. Zkušenosti čerpal také na vedoucích pozicích například v mBank, BGK, Goldman Sachs a BPH. Magisterský titul získal Jacek v oboru finance a bankovnictví na Vysoké škole ekonomické ve Varšavě.

Cerman se podle svých slov „rozhodl hledat nové výzvy“. „A jsem přesvědčený o tom, že Jacek Jurczynski je tím správným kapitánem, který provede Akcentu bouřlivou digitální proměnou bezpečně a úspěšně,“ říká ke svému působení ve společnosti.

Akcenta se specializuje na směnu měn, zahraniční platby a zajišťovací obchody. Vedle Česka aktivně působí také v Polsku, Maďarsku, Slovensku, Rumunsku a Německu. Má přes 54 tisíc klientů, převážně malých a středně velkých firem orientovaných na export nebo import.


redakce Peníze.CZ

Autor článku redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

Akcenta, personální změny

A tohle už jste četli?

Inflace je zpátky v cíli. Překvapivě klesla na dvě procenta

10. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Inflace je zpátky v cíli. Překvapivě klesla na dvě procenta

Meziroční inflace v červnu zpomalila na dvě procenta, přitom v květnu spotřebitelské ceny rostly o 2,6 procenta. Nová čísla zveřejnil Český statistický úřad.

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

1. 7. 2024 | Petr Kučera

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

Nechtěnou službu mnohdy neúmyslně využije i jinak dobře informovaný spotřebitel. Obrana proti ní přitom může být stejně jednoduchá jako nastavení limitů na kartě. Proč některé banky... celý článek

Air Bank vrátí procento z plateb v cizině. Někomu i dvě

27. 6. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Air Bank vrátí procento z plateb v cizině. Někomu i dvě

Air Bank i letošních letních prázdninách vrátí klientům až dvě procenta z plateb kartou v cizině. Akce startuje dnes, tedy 27. června, a potrvá do 30. září. 

ČNB dál snižuje sazby. Základní úrok klesl o půl bodu

27. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB dál snižuje sazby. Základní úrok klesl o půl bodu

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o dalšího 0,5 procentního bodu na 4,75 procenta počínaje 28. červnem. Je to nejníže od dubna... celý článek

V bance musí radit lidé, všechno ostatní digitalizujeme

25. 6. 2024 | Jan Záluský

V bance musí radit lidé, všechno ostatní digitalizujeme

„Aby digitalizace bankovnictví uspěla, musíme vědět, pro koho ji děláme. S klienty věci často konzultujeme a ověřujeme,“ říká František Ježek, člen představenstva a ředitel korporátního... celý článek

Partners Financial Services