Přiznání k dani z přidané hodnoty

Přiznání k dani z přidané hodnoty musí podávat každý plátce DPH – přesný výčet plátců upravuje § 108 zákona o dani z přidané hodnoty. Přiznání k dani je třeba podat vždy do 25. dne od konce zdaňovacího období (tedy měsíce nebo čtvrtletí). Ve stejné lhůtě byste daň z přidané hodnoty měli také zaplatit. Od roku 2016 se přiznání k dani z přidané hodnoty podává pouze elektronicky prostřednictvím daňového portálu. K elektronickému podání budete potřebovat datovou schránku nebo elektronický podpis. Pokud ani jedno nemáte, existuje ještě třetí varianta: v závěru on-line podání vytisknete potvrzení o odeslání a do pěti dní ho doručíte na finanční úřad.
Od roku 2015 musí s finančním úřadem komunikovat – tudíž i činit veškerá podání – elektronicky také každý živnostník a podnikatel, který má aktivovanou datovou schránku.

Aktuální daňové formuláře pro zdaňovací období 2024

Chyba při otevírání dokumentu?
V některých internetových prohlížečích, případně jejich verzích, interaktivní formuláře zkrátka nefungují správně. Dokument si radši stáhněte do svého počítače (klikněte na ikonku pravým tlačítkem a pak zvolte Uložit odkaz jako…) a pak ho otevřete přímo v Acrobat Readeru.
Název formulářeČíslo tiskopisudokument
k tisku
Přiznání k dani z přidané hodnoty25 5401 vzor č. 24Stáhnout formulář - Přiznání k dani z přidané hodnoty
Pokyny k vyplnění přiznání k dani z přidané hodnoty25 5412 vzor č. 20Stáhnout formulář - Pokyny k vyplnění přiznání k dani z přidané hodnoty

Související články na téma dph, přiznání k dani z přidané hodnoty, přiznání k dph

Tomáš Prouza: Mýty a pohádky o penzijní reformě

23. 2. 2011 | Tomáš Prouza | 1 komentářů

Tomáš Prouza: Mýty a pohádky o penzijní reformě

Máme před sebou rok boje o penzijní reformu. Na co si dát pozor, abychom nenaletěli? A co všechno nám ještě vláda neřekla?

Kdo jde do důchodu po 30. září, nemusí se prý bát nižší penze

23. 2. 2011 | František Mašek | 7 komentářů

Kdo jde do důchodu po 30. září, nemusí se prý bát nižší penze

Návrh důchodové reformy, schválený minulý týden, se již v zásadě nemá měnit, říká ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek. Řada detailů ovšem stále není zcela jasná, což vyvolává spekulace. Kdo půjde do důchodu letos v říjnu, neměl by mít podle Drábka kvůli změně pravidel o něco nižší důchod, jak se původně předpokládalo.

Tomáš Prouza: Reforma postavená na lži

22. 2. 2011 | Tomáš Prouza | 34 komentářů

Tomáš Prouza: Reforma postavená na lži

Zatímco někteří slaví, že po letech diskusí konečně máme na stole větší úpravu penzijního systému (i když do skutečné reformy mají navržené změny ještě hodně daleko), jiní se ptají, jak dlouho změny vydrží. Tedy pokud se vůbec uvedou v život.

Slovenská penzijní reforma a český patvar

21. 2. 2011 | Luboš Palata | 6 komentářů

Slovenská penzijní reforma a český patvar

Česká atmosféra kolem penzijní reformy v ničem nepřipomíná nadšení a naděje, s nimiž se před pěti lety pustilo do změny svého penzijního systému Slovensko.

Aleš Tůma: Důchodová reforma přes buřty

21. 2. 2011 | Aleš Tůma | 10 komentářů

Aleš Tůma: Důchodová reforma přes buřty

Vláda se rozhodla zvýšit DPH na naprostou většinu potravin - problém penzí tím bude jednou pro vždy vyřešen!

Penzijní reforma: máme slavit, nebo plakat?

18. 2. 2011 | Tomáš Prouza | 56 komentářů

Penzijní reforma: máme slavit, nebo plakat?

Vládní koalice se včera večer dohodla na podobě penzijní reformy, která má udržet stabilitu penzijního systému. Máme slavit, nebo jde o nesmyslné rozhodnutí?

Jak se mění daně na Slovensku

2. 2. 2011 | Povr Ladislav, Ingrid Cicáková | 1 komentářů

Jak se mění daně na Slovensku

Řada Čechů či českých firem podniká na Slovensku. Víte, k jakým změnám u našich sousedů od letošního ledna došlo v oblasti daní a pojištění? Nabízíme vám jejich stručný přehled.

Michal Kašpárek: Buď vlastenec! Čekej na poště a nakupuj u Krkovičky

28. 1. 2011 | Michal Kašpárek | 6 komentářů

Michal Kašpárek: Buď vlastenec! Čekej na poště a nakupuj u Krkovičky

Placení DPH i z docela malých zásilek ze zámoří má pomoci evropským obchodníkům i rozpočtům. To se podaří jen stěží – s opruzem na poště ale můžete počítat jistojistě.

Kolik už letos odvedli státu zaměstnanci na dani z příjmu?

18. 8. 2010 | Jan Stuchlík

Kolik už letos odvedli státu zaměstnanci na dani z příjmu?

Stát zatím vybírá na daních podobné částky jako loni. Na rozdíl od loňska však s nižšími daňovými příjmy pro letošek počítá. Víte, kolik do července zaplatili na dani z příjmu zaměstnanci? Tipněte si a dozvíte se víc.

Ceny ojetých automobilů jsou prý na dně. Proč toho nevyužít?

11. 8. 2010 | František Mašek | 8 komentářů

Ceny ojetých automobilů jsou prý na dně. Proč toho nevyužít?

Chcete si koupit ojetý automobil? Pak je tu nejspíš ta pravá chvíle. Jejich ceny stagnují a jsou již možná na dně. Pro orientaci nabízíme přehled průměrných cen nejprodávanějších modelů ve velkých autobazarech.

Změna DPH

Kč se sazbou DPH %
%

Rozšířená verze kalkulačky

Daňový kalendář 2024

Daňový kalendář pro rok 2024 přináší přehled termínů pro včasné placení daní a pojistného. Obsahuje daňové povinnosti jak pro fyzické osoby, tak pro firmy a OSVČ.
Daňový kalendář 2024

DPH - poradna

Nevíte si rady s DPH? Je něco, co byste o DPH potřebovali vědět? Chcete se o DPH dozvědět víc? Pak neváhejte a obraťte se na náš tým odborných poradců, kteří všechny vaše dotazy pružně zodpoví.

Poslední dotaz: Jake DPH fakturovat do Italie
Poradna > DaněDPH

Otázka: Dobry den, jsme ceska firma s.r.o. jsme identifikova osoba, neplatci DPH.Mame zakaznika kteremu budeme prodavat a instalovat tepelne cerpadlo v Italii, zakaznik je Ital neplatce DPH. Jake DPH bychom mely... více

DPH

Partners Financial Services