Přiznání k dani z přidané hodnoty

Přiznání k dani z přidané hodnoty musí podávat každý plátce DPH – přesný výčet plátců upravuje § 108 zákona o dani z přidané hodnoty. Přiznání k dani je třeba podat vždy do 25. dne od konce zdaňovacího období (tedy měsíce nebo čtvrtletí). Ve stejné lhůtě byste daň z přidané hodnoty měli také zaplatit. Od roku 2016 se přiznání k dani z přidané hodnoty podává pouze elektronicky prostřednictvím daňového portálu. K elektronickému podání budete potřebovat datovou schránku nebo elektronický podpis. Pokud ani jedno nemáte, existuje ještě třetí varianta: v závěru on-line podání vytisknete potvrzení o odeslání a do pěti dní ho doručíte na finanční úřad.
Od roku 2015 musí s finančním úřadem komunikovat – tudíž i činit veškerá podání – elektronicky také každý živnostník a podnikatel, který má aktivovanou datovou schránku.

Aktuální daňové formuláře pro zdaňovací období 2024

Chyba při otevírání dokumentu?
V některých internetových prohlížečích, případně jejich verzích, interaktivní formuláře zkrátka nefungují správně. Dokument si radši stáhněte do svého počítače (klikněte na ikonku pravým tlačítkem a pak zvolte Uložit odkaz jako…) a pak ho otevřete přímo v Acrobat Readeru.
Název formulářeČíslo tiskopisudokument
k tisku
Přiznání k dani z přidané hodnoty25 5401 vzor č. 24Stáhnout formulář - Přiznání k dani z přidané hodnoty
Pokyny k vyplnění přiznání k dani z přidané hodnoty25 5412 vzor č. 20Stáhnout formulář - Pokyny k vyplnění přiznání k dani z přidané hodnoty

Související články na téma dph, přiznání k dani z přidané hodnoty, přiznání k dph

Měsíc internetu přinesl ADSL

26. 3. 2003 | Jiří Šedivý | 8 komentářů

Měsíc internetu přinesl ADSL

V Česku se konečně rozběhlo připojování domácností k internetu přes ADSL, technolgii, která nabízí oba základní požadované parametry: rychlost a cenovou dostupnost. Poskytovatelů je, i za tak krátkou dobu, na trhu již několik. Který nabízí nejvíce?

Elektronické podání daňového přiznání je na světě

13. 3. 2003 | Simona Ely Plischke | 10 komentářů

Elektronické podání daňového přiznání je na světě

Ministerstva financí a informatiky společně představila program, který umožňuje podávat online daňová přiznání se zaručeným elektronickým podpisem. Přiznání k příjmovým daním zatím bohužel prostřednictvím nového programu podávat nelze. To půjde až za rok.

Náhodně škrtat je špatné, říká finská specialistka

9. 1. 2003 | Martin Zika | 8 komentářů

Náhodně škrtat je špatné, říká finská specialistka

Debata o tom, jak uzdravit různými neduhy trpící veřejné finance, se rozběhla naplno. Například včera o návrhu reformy, který předložil ministr financí, začala jednat česká vláda. Na prosincové konferenci Euroforum nám k tomuto tématu krátký rozhovor poskytla Anne Brunila, náměstkyně ministra financí Finské republiky, která se podílela na úspěšně reformě veřejných financí ve své zemi.

Co nás čeká v roce 2003

2. 1. 2003 | redakce Peníze.CZ | 3 komentáře

Co nás čeká v roce 2003

Benzín, plyn či nájemné bude stát víc, naopak elektřina zlevní. Stavební spoření má před sebou pravděpodobně poslední rok se státní podporou v současné podobě, v oblasti drobného bankovnictví očekáváme více kvality. Co dalšího nám přinese nový rok?

Není jen rovná daň

11. 4. 2002 | Jan Heřman | 2 komentáře

Není jen rovná daň

Až o sedmnáct procent by mohly vzrůst ceny některých služeb v důsledku harmonizace daně z přidané hodnoty s legislativou EU. Zmírnění dopadů by mohlo přinést snížení základní sazby DPH.

Telefonovat za moře zadarmo?

9. 4. 2002 | Jaroslav Brodacký | 7 komentářů

Telefonovat za moře zadarmo?

Možnost levně či zadarmo telefonovat na takřka libovolné místo na světě pomocí internetu je bezesporu velmi lákavá. Co je k tomu potřeba a co tato možnost může přinést českému uživateli?

Jak je to tedy se stavebním spořením?

31. 1. 2002 | Emil Dočkal | 41 komentářů

Jak je to tedy se stavebním spořením?

Na první pohled všední poznámka ministra financí při diskusi o státním rozpočtu ke stavebnímu spoření - to když si stěžoval na státní podporu, která ubírá stále víc a víc z rozpočtu - uvolnila, každoročně se opakující, lavinu diskusí o tom, jak moc či jak málo stát ztrácí, podporuje-li stavební spoření.

Nenechte své peníze bohatým

25. 1. 2002 | Petra Lampová | 16 komentářů

Nenechte své peníze bohatým

Čtyři měsíce práce za oceánem jsou pryč. Rodiče a známí, odrostlí chmelovým brigádám, jen žasnou, co vše jste si po návratu domů pořídili - nejmodernější oblečení, počítač, knihy či dokonce plastickou operaci. Získejte ještě víc! Stačí minimální úsilí a můžete se těšit na šek v tvrdé měně, o příjemné sumě.

2,1 milionu poprvé, podruhé, potřetí !

25. 6. 2001 | Jan Skřivánek | 8 komentářů

2,1 milionu poprvé, podruhé, potřetí !

Nalákán článkem v novinách jsem se v sobotu šel podívat na aukci, na které se dražil obraz malířky Toyen. Očekával jsem velkolepou společenskou událost, na které budu usrkávat šampaňské spolu s Vladimírem Železným, ale skutečnost byla o poznání prozaičtější. Šampaňské se nepodávalo a obraz byl vydražen po telefonu.

Daně na webu? Tvrdý oříšek

8. 3. 2001 | Zdeněk Fekar | 9 komentářů

Daně na webu? Tvrdý oříšek

O daňových přiznáních podávaných po internetových linkách se letos hodně mluví. Jak ale v praxi vypadá on-line komunikace s daňovými poradci?

Stránka 34/34

34

Následující

Změna DPH

Kč se sazbou DPH %
%

Rozšířená verze kalkulačky

Daňový kalendář 2024

Daňový kalendář pro rok 2024 přináší přehled termínů pro včasné placení daní a pojistného. Obsahuje daňové povinnosti jak pro fyzické osoby, tak pro firmy a OSVČ.
Daňový kalendář 2024

DPH - poradna

Nevíte si rady s DPH? Je něco, co byste o DPH potřebovali vědět? Chcete se o DPH dozvědět víc? Pak neváhejte a obraťte se na náš tým odborných poradců, kteří všechny vaše dotazy pružně zodpoví.

Poslední dotaz: Jake DPH fakturovat do Italie
Poradna > DaněDPH

Otázka: Dobry den, jsme ceska firma s.r.o. jsme identifikova osoba, neplatci DPH.Mame zakaznika kteremu budeme prodavat a instalovat tepelne cerpadlo v Italii, zakaznik je Ital neplatce DPH. Jake DPH bychom mely... více

DPH

Partners Financial Services