Hypotéka na vyplacení části bytu

Dobrý den, manžel má v katastru na sebe napsaný byt, ale reálně mu patří půlka bytu a druhá půlka jeho bratrovi. Chtěl by bratra vyplatit. Je možné si vzít hypotéku na vyplacení a ručit tímto bytem nebo jinou nemovitostí? Právně je vlastníkem bytu, v tom vidím problém. Děkuji.

Dotaz poslal/a: Alena303, 30. 03. 2020 08:34

Dobrý den,
vždy platí to, co je zapsané v katastru. Čili 100% vlastníkem nemovitosti je Váš manžel. Bohužel tedy nevím na základě jakého dokumentu by chtěl manžel vyplácet svého bratra. Právně jeho bratr nemovitost nevlastní. Takže zde vidím problém v tom, jak bance dokázat, že účelem hypotéky je vyplacení poloviny nemovitosti. Obecně samozřejmě není problém vzít si hypotéku na vyplacení a ručit daným bytem. V případě dalších dotazů či pomoci jsem k dispozici: lucie.drasalova@partners.cz Pěkný den, Lucie Drásalová

Lucie Drásalová - Lucie Drásalová je úvěrová analytička finanční skupiny Partners., 31. 03. 2020 10:14

Související články na téma hypoteční úvěr, hypotéka, úvěry na bydlení

Kdo bude mít větší díl hypotečního koláče?

24. 4. 2003 | Petr Vykoukal

Kdo bude mít větší díl hypotečního koláče?

Ještě před třemi lety se zdály být karty na trhu hypoték rozdány. V občanských hypotékách vedla ČMHB a půjčky pro firmy naopak ovládala HVB. Uplynulé dva roky jejich postavením otřásly a na první místo se prodral nový hráč – Česká spořitelna.

GE zatím nic moc...

11. 4. 2003 | Simona Ely Plischke | 2 komentáře

GE zatím nic moc...

GE Capital Bank nově nabízí neúčelový doplňkový úvěr, který lze pořídit k hypotéce. Banka nezjišťuje, a tedy ani neomezuje, jak bude s prostředky z úvěru naloženo. Nový produkt umožní zařídit nový byt nebo třeba obletět svět, na trhu bankovních produktů ale žádný velkolepý průlom neznamená.

S čím přichází na trh Hypoteční banka Wüstenrot

24. 3. 2003 | Petra Postlova | 1 komentářů

S nejmladším členem finanční skupiny Wüstenrot, s hypoteční bankou, se klienti mohou setkat od února letošního roku. Přes nesporné mládí se vyvarovala dětským nemocem a svým starším a zkušenějším kolegyním se směle vyrovnala. Současná nabídka Wüstenrot hypoteční banky představuje to nejlepší na trhu produktů určených na financování bydlení. Banka poskytuje v souladu s tradicí evropské finanční skupiny Wüstenrot hypoteční úvěry výhradně na účely spojené s bydlením. V současné době pak zejména na účely zajišťující bydlení soukromých osob.

EXKLUZIVNÍ BYDLENÍ V PRŮHONICÍCH OD CENTRAL GROUP

24. 3. 2003 | Petra Postlova

Je jen několik málo adres v celé republice, které mají podobnou prestiž jako Průhonice. Tato exkluzivní lokalita na jihu Prahy je znakem vybraného společenského postavení. Společnost Central Group v Průhonicích připravila jako svou jarní novinku prodej 49 luxusních rodinných domů v lokalitě Zámecká čtvrť.

Hypotéky na novostavby opět s podporou

21. 3. 2003 | Stanislav Andrejs | 1 komentářů

Hypotéky na novostavby opět s podporou

Napravení poněkud nelogického kroku zrušení státní podpory hypoték na nové byty chystá stát. Podle ministra pro místní rozvoj Pavla Němce by k tomu mělo dojít ke konci dubna, případně v květnu.

Daňový silvestr už klepe na trezor

17. 3. 2003 | Simona Ely Plischke | 4 komentáře

Daňový silvestr už klepe na trezor

Tak jako každý rok i letos je 31. březen "šibeničním" termínem pro podání daňových přiznání i pro samotnou platbu daně. Pro ty, kteří se s růžovými listy rozhodli poprat sami, jsme připravili následující článek.

Šestero důchodce

11. 3. 2003 | Petr Vykoukal | 42 komentářů

Šestero důchodce

"Důchod je daleko," říkávali třicátníci a čtyřicátníci. Ti dnešní si už podobné prohlášení nemohou dovolit. Zejména ti s nadprůměrným příjmem...

100 tisíc Oranžových kont (tentokrát už doopravdy)

5. 3. 2003 | Petr Vykoukal | 12 komentářů

100 tisíc Oranžových kont (tentokrát už doopravdy)

Velké cíle pro nový spořící účet měli představitelé ING již při jeho spuštění. To, že se je nepodařilo naplnit, připouštějí i oni sami. Letos se prý ale určitě polepší.

Jak se HVB (ne)mění

28. 2. 2003 | Tomáš Mergl | 5 komentářů

Jak se HVB (ne)mění

Od února zasedá v čele HVB Bank nový ředitel poté, co mateřská HVB Group zahájila transformační program. Změní se nějak podoba čtvrté největší banky v ČR?

Mýty dneška o bydlení

26. 2. 2003 | Petr Vykoukal | 77 komentářů

Mýty dneška o bydlení

S bydlením je v našich myslích spojena řada mýtů, které jsou považovány za nevyvratitelné fakty. Mnoho z nás je například přesvědčeno o tom, že platit nájem je vyhazování peněz z okna, že lepší je koupit si bydlení na hypotéku... Je tomu však skutečně tak?

Wüstenrot: Nechceme být poslední

20. 2. 2003 | Martin Zika

Wüstenrot: Nechceme být poslední

Před pár dny začala v České republice působit Wüstenrot hypoteční banka coby osmý subjekt na hypotečním trhu. Má její nabídka šanci na prosazení na již rozděleném a vysoce konkurenčním trhu?

Hypotéka nebo překlenovací úvěr? - díl II.

11. 2. 2003 | Martin Zika | 8 komentářů

Hypotéka nebo překlenovací úvěr? - díl II.

Přinášíme vám další ze série porovnání překlenovacích a hypotečních úvěrů, tentokrát jsme srovnali produkty Českomoravské hypoteční banky a Českomoravské stavební spořitelny. Obě společnosti jsou z finanční skupiny ČSOB a patří ve svém oboru na vrchol.

Hypotéka nebo překlenovací úvěr?

29. 1. 2003 | Martin Zika | 8 komentářů

Hypotéka nebo překlenovací úvěr?

Před několika dny jsme vás seznámili s novým překlenovacím úvěrem Stavební spořitelny České spořitelny. Nese název Maxi, a protože má parametry hypotéky, slíbili jsme vám jeho porovnání s tímto produktem. Tady je.

Nové trendy ve stavebním spoření?

24. 1. 2003 | Martin Zika | 11 komentářů

Nové trendy ve stavebním spoření?

Stavební spořitelna České spořitelny před několika dny představila nový překlenovací úvěr s názvem Maxi. Kromě toho, že jeho parametry jsou velmi zajímavé, s největší pravděpodobností zároveň přináší nový prvek do segmentu stavebního spoření.

Akční nabídka hypotečního úvěru Majordomus

24. 1. 2003 | Alena Urubková

S novými parametry a akční nabídkou odstartoval v polovině ledna svou kampaň Majordomus, hypoteční úvěr HVB Bank. Produkt založený na osobním přístupu bankovních hypotečních poradců je tak přístupný daleko širšímu okruhu zájemců.

Vlastní, nebo družstevní?

22. 1. 2003 | Petr Vykoukal | 5 komentářů

Vlastní, nebo družstevní?

Při koupi bytu se kromě řady různých obecných kritérií jako je cena či lokalita dostanete i před rozhodování, jestli koupit byt v osobním vlastnictví, či družstevní. Obojí má své plusy a mínusy a vy sami si musíte vybrat, které jsou pro vás důležitější.

Rok 2003 očima šéfů bank

13. 1. 2003 | Dušan Hradil | 6 komentářů

Rok 2003 očima šéfů bank

Ještě více úvěrů než loni, nové depozitní produkty a hlavně důraz na kvalitní služby formou osobního přístupu. To jsou hlavní výhledy na letošní rok pro oblast drobného bankovnictví. Zajímá vás, co k tomu říkají šéfové největších bank na českém trhu?

Jak se zajistit proti dluhům

10. 1. 2003 | Tomáš Skřivánek | 14 komentářů

Jak se zajistit proti dluhům

Tři různé pojistky - kapitálová životní, riziková a schopnosti splácet – představují tři odlišné cesty, vedoucí ke stejnému cíli: ochraně rodiny před chudobou a horou dluhů v případě nenadálého životního karambolu. Kterou z nich si vybrat?

Nemovitosti - tajný tip?

8. 1. 2003 | Tomáš Prouza | 19 komentářů

Nemovitosti - tajný tip?

A což takhle obohatit si portfolio o nemovitosti? Ano, zatím jde o velmi netradiční investici, ovšem rok 2003 bude vhodným obdobím pro tyto investice.

Partner sekce

Partners Financial Services, a.s.

Partners Financial Services, a.s.

Ryze česká akciová společnost Partners Financial Services, a.s., zahájila svou činnost v červnu roku 2007 a její hlavní aktivitou je poskytování nezávislého finančního poradenství. V roce 2009 se stala největší finančněporadenskou firmou v České republice a v roce 2010 překročil provizní obrat společnosti jednu miliardu korun. Do skupiny Partners patří i projekty Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners media a Partners investiční společnost. Zásluhu na úspěchu poradenství Partners má především objektivita, nabídka exkluzivních produktů a pečlivá příprava a vzdělání finančních poradců Partners. Odborníci a analytici Partners v čele s Pavlem Kohoutem, Alešem Tůmou, Dušanem Šídlem a Igorem Polanským publikují v předních českých médiích. V roce 2011 Partners vyhlásili 8. září Dnem finanční gramotnosti a spustili projekt pod stejným názvem ve spolupráci s organizací UNESCO. Partners se rozhodli vrátit finančnímu poradenství v České republice důstojnost, která mu náleží, a nabídnout klientům seriózní a komplexní pomoc s jejich rodinnými financemi.

Za tuto kategorii odpovídá:

Marcela Mazáková
Úvěrová specialistka Partners

http://www.partners.cz/

Partnerem poradny od: 1.6.2012

Aktuální články

Nejkrásnější české známky. Vyhrála Libuška, projděte si první desítku

Nejkrásnější české známky. Vyhrála Libuška, projděte si první desítku

Vítězku ankety o nejkrásnější známku roku 2023 odhaluje už titulní obrázek. V jaké ale...více

Cenové stropy pro část taxi skončí. Důvody pominuly, říká Stanjura

Cenové stropy pro část taxi skončí. Důvody pominuly, říká Stanjura

Alternativní a smluvní taxislužby přestanou od ledna 2025 podléhat cenové regulaci. Ministerstvo...více

Stejný řetězec, nižší cena. Kde je drogerie za hranicemi levnější?

Stejný řetězec, nižší cena. Kde je drogerie za hranicemi levnější?

Drogerie v německých e-shopech řetězců dm a Rossmann zůstává výrazně levnější než u stejných...více

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů
Partners Financial Services