Bondster překonal miliardu v investicích, má přes 9000 uživatelů

pk | rubrika: Aktuality | 25. 2. 2020

Prostřednictvím platformy Bondster.com se proinvestovala první miliarda korun. Počet uživatelů českého start-upu překonal devět tisíc.

„Zájem o investice do P2P půjček mají nejen Češi, ale také zahraniční investoři a alternativní fondy. Po necelých třech letech na trhu už má Bondster investory z celkem 73 zemí čtyř kontinentů,“ říká ředitelka platformy Jana Mücková.

Objem proinvestovaných půjček loni stoupl o 262 procent. „Měsíčně se na platformě Bondster proinvestuje zhruba 100 milionů korun a čísla stále rostou. Počet investorů se za poslední rok zvýšil o 62 procent,“ upřesňuje Mücková.

Každý klient Bondster proinvestoval do půjček v průměru více než 100 tisíc korun. Firma uvádí, že průměrný výnos investorů od začátku platformy k dnešnímu dni dosahuje 7,58 % v korunách a 12,45 % v eurech. Investoři za dobu fungování obdrželi přes 32 milionů korun jen na vyplacených úrocích. Podíl splacených půjček dosahuje 99,95 %.

Čtěte víc

Může se stát, že práce v korporátu vás neuspokojuje. Že nestačí pěkná výplata a teplé místo. Chcete víc, posouvat věci a mít nějaký vliv. Dobré bydlo pálilo i Janu Mückovou. Nebála se nejistoty a naskočila do začínajícího fintechu Bondster. Loni se stala jeho generální ředitelkou. Představili jsme ji ve velkém rozhovoru.

Proč radši nekupuješ boty? Ze státního utekla do startupu. Po roce mu šéfuje

Bondster je online tržiště s investicemi do půjček, funguje od června 2017. Partnerští poskytovatelé úvěrů tu investorům nabízejí možnost koupit podíl v už sjednaných půjčkách. Sami tak získávají peníze k dalšímu rozvoji a na nové úvěry, investoři získávají za svůj podíl na úvěru úrok. Investovat lze už od 100 korun.

Zjednodušeně lze Bondster přirovnat ke službě Zonky, narozdíl od ní však nespolupracuje se samotnými dlužníky, ale s poskytovateli už schválených a poskytnutých úvěrů. Zahraničními průkopníky P2P půjček jsou britské společnosti Zopa a Funding Circle nebo americké Prosper Marketplace a Lending Club.

„Naší velkou konkurenční výhodou je garance zpětného odkupu a investice už od stokoruny. Chtěli jsme investorům nabídnout větší jistotu než u tradičních P2P konceptů,“ dodává Mücková.

Majitelem platformy Bondster je CEP Invest Private Equity.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+11
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Nejlepší podílový fond letos vydělal 26 %. Žebříčky za pololetí

15. 7. 2024 | Petr Kučera

Nejlepší podílový fond letos vydělal 26 %. Žebříčky za pololetí

Průměrnému českému investorovi do podílových fondů se během prvního pololetí letošního roku zhodnotily vklady o 5,67 %. Ukazuje to Index českého investora CII750 sestavovaný analytiky... celý článek

Bitcoin: doporučuje Trump i Rusko. A ETF kupují ve velkém. Týden v kryptu

13. 7. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin: doporučuje Trump i Rusko. A ETF kupují ve velkém. Týden v kryptu

Bitcoin šel dolů a bitcoinová ETF si pro něj dolů sáhla a nakupovala za levno. Německo už prodalo tři čtvrtiny pirátských bitcoinů. Zakladatel Samourai Wallet je na kauci venku z vazby... celý článek

Vytahal z bitcoinmatu mince za milion. Bitcoin se propadá. Týden v kryptu

6. 7. 2024 | Tomáš Krause

Vytahal z bitcoinmatu mince za milion. Bitcoin se propadá. Týden v kryptu

Bitcoin je skoro 20 tisíc dolarů pod březnovým rekordem. Což netěší muže, který v Praze dostal z bitcoinmatu bez placení bitcoiny za milion, za devět set tisíc, za osm set… V USA se... celý článek

Podílovým fondům se daří. Evropské akcie ale dostaly tvrdou ránu

5. 7. 2024 | Martin Mašát

Podílovým fondům se daří. Evropské akcie ale dostaly tvrdou ránu

Centrální banky snižují sazby, inflace nezlobí a informační technologie dělají zázraky. Investoři jsou tedy plni optimismu a ženou ceny akcií nahoru. Jen evropské akcie zažily výprask.... celý článek

Originalita nestačí, umělci musí přelstít čas, říká kurátorka

1. 7. 2024 | Petr Fischer

Originalita nestačí, umělci musí přelstít čas, říká kurátorka

„Chceme sběratelům představit současné umění v širším kontextu, protože u nás není sbírání tohoto typu umění tak hluboce zakořeněné jako v západním světě,“ říká Eva Vele, kurátorka... celý článek

Partners Financial Services