Investiční platforma finGOOD získala 41,5 milionu na svůj další rozvoj

PR článek | rubrika: FINEXPO | 12. 8. 2021
Investiční platforma finGOOD.cz se letos vyšvihla mezi crowdfundingové investiční jedničky. Úspěšně překročila milník 3000 investorů. Nyní získala 41,5 milionu korun pro svůj další rozvoj a připravuje se expandovat na zahraniční trhy.
Investiční platforma finGOOD získala 41,5 milionu na svůj další rozvoj

Zdroj: FinGOOD

Komerční spolupráce

Rok 2021 byl pro finGOOD v mnoha směrech přelomový. V první polovině roku se mu podařilo zafinancovat projekty za více než 100 milionů. Další skvělou zprávou byl fakt, že počet investorů překonal hranici 3000. FinGOOD si tak potvrdil jak zájem investorů o crowdinvesting, tak zájem podnikatelů o crowdfunding a nyní se může celá platforma věnovat dalšímu rozvoji. 

40milionová injekce

Alcor Investment posílá do finGOODu 41,5 milionu. V čele této investiční společnosti stojí Tomáš Pešek, který má bohaté zkušenosti jako advokát a krizový manažer, který se mimo jiné několik let staral o projekty České exportní banky a investice skupiny Generali PPF v Rusku.

„Tento rok cílí finGOOD na zafinancování projektů za zhruba 400 milionů korun, což je několikanásobně víc než za celou jeho dosavadní existenci. FinGOOD se letos stal zcela jasnou jedničkou v počtu i objemu zprostředkovaných investic na českém crowdfundingovém trhu a investoři začínají vnímat finGOOD jako renomovanou investiční platformu, na které mohou investovat své volné finanční prostředky s velmi zajímavým úrokovým výnosem,“ zhodnocuje Tomáš Pešek hlavní důvody, proč se jeho společnost rozhodla podpořit další růst této investiční platformy.

Získaný kapitál chtějí ve finGOODu použít na další technologický rozvoj, rozhodně dojde k personálnímu posílení týmu a část získaných peněz bude finGOOD také investovat do marketingu a posílení značky. 

Technologický rozvoj

Právě technologický rozvoj si ukrojí největší podíl ze získaného kapitálu. To umožní finGOODu především rychlejší technologický růst. Ve finGOOD tak začíná nová éra, která se ponese v duchu plné automatizace, a především investorské mobilní aplikace.

„Ve finGOODu k technologiím přistupujeme velmi kreativně. Neustále hledáme zajímavé možnosti a jsme otevřeni novým nápadům. Tato investice nám především umožní škálovat naše systémy a zrychlit náš růst. Z původně webového portálu se posuneme na další stupeň, kde budeme moct psát vlastní servisy a vyvíjet si vlastní back-end, front-end, infrastrukturu a v neposlední řadě mobilní aplikace,“ komentuje využití nového kapitálu Michal Weiser, CTO finGOOD.cz.

Před pár týdny uvedl finGOOD na trh Finkulačku, tedy finanční kalkulačku, která poslouží všem, kteří potřebují jednoduše spočítat všechny typy investic nebo půjček, a nyní chce navázat dalším rozvojem.

Weiser se svým týmem, který se neustále rozrůstá, už nyní pracuje na vývoji aplikaci přímo šité na míru investorům. Ta umožní uživatelům přístup do jejich dashboardu a jasný přehled o investicích a výnosech. Největší devizou je fakt, že investoři budou schopni investovat a zhodnocovat své peníze přímo v aplikaci. Dalším navazujícím krokem jsou Investorské peněženky, které budou do aplikace napojeny na jaře 2022.

Expanze na zahraniční trhy a plán na příští roky

FinGOOD se, zejména díky své licenci od ČNB, poslední rok a půl plně soustředil na tuzemský trh. Plánuje ale vstoupit i na evropské trhy, proto již nyní pracuje na rozšíření své licence. Ta mu umožní poskytovat své služby poskytovat v celé Evropské unii.

Díky tomu se této investiční platformě otevřou nové trhy. Budoucí plány popisuje Vít Endler, CEO a spolumajitel, následovně – „Jako první expanzní cíl jsme si určili Slovensko, kde by to mělo být relativně jednoduché i kvůli podobnému právnímu prostředí. Dál by nám dávala smysl Visegrádská čtyřka. Pak bychom se chtěli podívat do digitálně vyspělých ekonomik, tedy severských zemí a Pobaltí. Díky nové licenci, která nám umožní rozvíjet naše podnikání v celé Evropské unii, není tento výčet potenciálních trhů rozhodně konečný.“ 

Pro letošní rok má ovšem plány jiné. Cílí totiž na zprostředkování financování projektů za zhruba 400 milionů korun. Na rok 2023 už si finGOOD stanovuje mnohem ambicióznější cíl, a to překonat 1 miliardu poskytnutých finančních prostředků a stát se relevantní volbou pro financování businessu a investičním nástrojem pro investory. Díky přílivu nového kapitálu bude snadnější tohoto cíle dosáhnout.

Z malého startupu se tak stává renomovaná investiční platforma, která je mezi investory stále vyhledávanější, a díky které mohou zhodnotit své finanční prostředky zajímavým úrokem, zároveň jsou projekty také solidně zajištěné.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Nejlepší podílový fond letos vydělal 26 %. Žebříčky za pololetí

15. 7. 2024 | Petr Kučera

Nejlepší podílový fond letos vydělal 26 %. Žebříčky za pololetí

Průměrnému českému investorovi do podílových fondů se během prvního pololetí letošního roku zhodnotily vklady o 5,67 %. Ukazuje to Index českého investora CII750 sestavovaný analytiky... celý článek

Bitcoin: doporučuje Trump i Rusko. A ETF kupují ve velkém. Týden v kryptu

13. 7. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin: doporučuje Trump i Rusko. A ETF kupují ve velkém. Týden v kryptu

Bitcoin šel dolů a bitcoinová ETF si pro něj dolů sáhla a nakupovala za levno. Německo už prodalo tři čtvrtiny pirátských bitcoinů. Zakladatel Samourai Wallet je na kauci venku z vazby... celý článek

Vytahal z bitcoinmatu mince za milion. Bitcoin se propadá. Týden v kryptu

6. 7. 2024 | Tomáš Krause

Vytahal z bitcoinmatu mince za milion. Bitcoin se propadá. Týden v kryptu

Bitcoin je skoro 20 tisíc dolarů pod březnovým rekordem. Což netěší muže, který v Praze dostal z bitcoinmatu bez placení bitcoiny za milion, za devět set tisíc, za osm set… V USA se... celý článek

Podílovým fondům se daří. Evropské akcie ale dostaly tvrdou ránu

5. 7. 2024 | Martin Mašát

Podílovým fondům se daří. Evropské akcie ale dostaly tvrdou ránu

Centrální banky snižují sazby, inflace nezlobí a informační technologie dělají zázraky. Investoři jsou tedy plni optimismu a ženou ceny akcií nahoru. Jen evropské akcie zažily výprask.... celý článek

Originalita nestačí, umělci musí přelstít čas, říká kurátorka

1. 7. 2024 | Petr Fischer | 1 komentář

Originalita nestačí, umělci musí přelstít čas, říká kurátorka

„Chceme sběratelům představit současné umění v širším kontextu, protože u nás není sbírání tohoto typu umění tak hluboce zakořeněné jako v západním světě,“ říká Eva Vele, kurátorka... celý článek

Partners Financial Services