Rekordní 50 milionová investice v P2B crowdfundingu

PR článek | rubrika: FINEXPO | 30. 9. 2021
Sdílené investování formou crowdfundingu nabírá na síle a spolu s ním i investiční platforma finGOOD.cz. Té se podařilo odfinancovat jednu z tuzemsky největších investic. Co stojí za tímto úspěchem?
Rekordní 50 milionová investice v P2B crowdfundingu

Zdroj: Zdroj: FinGOOD

Komerční spolupráce

Crowdfunding byl dlouhá léta spojován s podporou nejrůznějších projektů. V současné chvíli, kdy inflace překročila 4 %, začíná stále více lidí chápat, že o své finance je nutné pečovat. I to je jeden z důvodů, proč je tato forma investování na vzestupu.

Z tohoto faktu se těší finGOOD.cz, zavedená tuzemská investiční společnost, které se nyní podařilo odfinancovat projekt za 50 milionů korun, což je jedna z historicky největších P2B crowdfundingových investičních kampaní v tuzemsku.

Kontinuální investování

Za tímto úspěch stál především nový investiční produkt platformy finGOOD v podobě kontinuálního investování. Ten dal investorům odpověď na nejpalčivější problémy investování a nabídl jim stabilního a ověřeného partnera a výborné zajištění v kombinaci se skvělým 8,5% zhodnocením p.a.

Právě tyto parametry přilákaly na 1205 individuálních investorů, kteří společně zafinancovali rekordních 50 milionů korun. Díky tomu si mezi sebe rozdělili celkový výnos 1,7 milionů Kč.

Ekologické bydlení

Na tento úspěch ve finGOOD.cz navázali dalším kontinuálním projektem. Tentokrát jde o výstavbu ekologických domů z lodních kontejnerů, které mají částečně pomoci moravským oblastem zasaženým tornádem.

Společnost RMR tech se této výstavbě věnuje už od roku 2013 a vyplňuje díru na trhu nabízející možnost levného a dostupného bydlení. Nyní také získala možnost pomoci lidem na Moravě, kteří přišli ze dne na den o své bydlení. Právě pro tyto účely spojila síly s crowdfundingem a nabízí investování do 10. samostatných tranší, při kterých se vybere 100 milionů korun a investoři zhodnotí své finance o 8,5 % p. a.

Finanční gramotnost a investiční akademie

FinGOOD se ovšem vydává také cestou vzdělávání. Stále totiž ještě panuje fakt, že jedna třetina Čechů se o své finance nestará a nechává je napospas inflaci. Jednou z bariér je nízké finanční sebevědomí, které jde ruku v ruce s finanční gramotnost.

Právě to se rozhodli ve finGOOD změnit a vydat se cestou edukace široké veřejnosti. Za tímto účelem vznikla investiční akademie, která se věnuje základním tématům a otázkám, který by si měl položit každý investor na začátku své investiční cesty.

Chtěli jsme zvýšit finanční gramotnost Čechů a zlepšit celkově jejich přístup k penězům, které mají na svých účtech. Jejich úspory požírá rostoucí inflace a skoro bych řekl, že před ní většina lidí zavírá oči. Jak z toho ven? Já osobně vidím cestu v porozumění vlastním financím a aktivním investování. Proto vznikla finGOOD Akademie.“ popisuje Vít Endler, co stálo za vznikem investiční Akademie.

Ta se zaměřuje na nejpalčivější témata, které by si měl položit každý. Vše je připraveno v krátkých, ale informačně obsáhlých videích, která jsou dostupné široké veřejnosti zcela zdarma. FinGOOD má v plánu postupně přidávat nové díly a stát se průvodcem ve světě individuálního investování.

Rozvoj investiční platformy

Kromě toho, že se finGOODu daří překračovat dosavadní crowdfundingové milníky a bezpečně se zabydlovat na pozici nejrychleji rostoucí jedničky, nyní se této investiční společnosti také podařilo získat 40 milionů korun pro svůj vlastní rozvoj.

Ty chce hlavně využít pro svůj technologický rozvoj a uvedení vlastní investiční aplikace. Do dalších let také plánuje expanzi na zahraniční trhy.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Nejlepší podílový fond letos vydělal 26 %. Žebříčky za pololetí

15. 7. 2024 | Petr Kučera

Nejlepší podílový fond letos vydělal 26 %. Žebříčky za pololetí

Průměrnému českému investorovi do podílových fondů se během prvního pololetí letošního roku zhodnotily vklady o 5,67 %. Ukazuje to Index českého investora CII750 sestavovaný analytiky... celý článek

Bitcoin: doporučuje Trump i Rusko. A ETF kupují ve velkém. Týden v kryptu

13. 7. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin: doporučuje Trump i Rusko. A ETF kupují ve velkém. Týden v kryptu

Bitcoin šel dolů a bitcoinová ETF si pro něj dolů sáhla a nakupovala za levno. Německo už prodalo tři čtvrtiny pirátských bitcoinů. Zakladatel Samourai Wallet je na kauci venku z vazby... celý článek

Vytahal z bitcoinmatu mince za milion. Bitcoin se propadá. Týden v kryptu

6. 7. 2024 | Tomáš Krause

Vytahal z bitcoinmatu mince za milion. Bitcoin se propadá. Týden v kryptu

Bitcoin je skoro 20 tisíc dolarů pod březnovým rekordem. Což netěší muže, který v Praze dostal z bitcoinmatu bez placení bitcoiny za milion, za devět set tisíc, za osm set… V USA se... celý článek

Podílovým fondům se daří. Evropské akcie ale dostaly tvrdou ránu

5. 7. 2024 | Martin Mašát

Podílovým fondům se daří. Evropské akcie ale dostaly tvrdou ránu

Centrální banky snižují sazby, inflace nezlobí a informační technologie dělají zázraky. Investoři jsou tedy plni optimismu a ženou ceny akcií nahoru. Jen evropské akcie zažily výprask.... celý článek

Originalita nestačí, umělci musí přelstít čas, říká kurátorka

1. 7. 2024 | Petr Fischer | 1 komentář

Originalita nestačí, umělci musí přelstít čas, říká kurátorka

„Chceme sběratelům představit současné umění v širším kontextu, protože u nás není sbírání tohoto typu umění tak hluboce zakořeněné jako v západním světě,“ říká Eva Vele, kurátorka... celý článek

Partners Financial Services