Je Enjin postaven na Ethereu?

PR článek | rubrika: FINEXPO | 18. 10. 2021
Enjin Coin (ENJ) je token ERC-20 obchodovaný na blockchainu Ethereum a jeho základní technologie Enjin pohání ekosystém používaný pro NFT, hraní her a další distribuované aplikace. Společnost stojící za Enjin provozuje několik blockchainových produktů, včetně trhu, peněženky a vývojářské platformy, vše postavené kolem Enjin Coin.
Je Enjin postaven na Ethereu?

Zdroj: Kriptomat

Komerční spolupráce

Co je Enjin?

Enjin je kryptoměna spuštěná v roce 2017 společností Enjin. Jeden Enjin Coin je token kompatibilní s ERC-20, což znamená, že jej můžete odesílat a přijímat pomocí peněženky Ethereum. Technologie, která stojí za Enjinem, však dokáže víc než jen zvládnout tuto jednotnou měnu.

Enjin je navržen tak, aby se integroval s hrami - můžete použít Enjin Coin jako měnu a pomocí peněženky Enjin nakupovat, prodávat a obchodovat s NFT. Hráči MMORPG si například mohou koupit položku v Enjinu použitelnou ve více hrách a snadno obchodovatelnou nebo prodejnou na online trhu. Společnost za Enjinem sídlí v Singapuru a spolupracuje se společnostmi na implementaci vlastních řešení na platformě Enjin.

Jak koupit Enjin

Enjin není k dispozici na všech kryptoměnových burzách, ale je k dispozici na známých, jako jsou Coinbase, Binance.US (k dispozici ve 43 státech), Gemini a Kraken. Před nákupem si však pořádně rozmyslete kdy jej chcete koupit a určitě nevynechejte ani dlouhodobé sledování Enjin kurzu.

Výjimečné vlastnosti Enjinu

Mnoho kryptoměn je jednoduše měna, která se používá podobně jako dolar nebo zlatá cihla k transakci nebo držení hodnoty. Enjin Coin je podobně obchodovatelný, ale má více zaměřený případ použití pro hry, NFT a další aktiva a aplikace na své platformě. Položky uvedené na prodej na trhu Enjin jsou použitelné ve hrách jako Lost Relics a Spirit Clash. K přenosu položek k jiným hráčům budete potřebovat ENJ. Díky tomu je životaschopnější než některé konkurenční měny, jako je dogecoin, které nemají vestavěné použití.

Můžete těžit Enjin?

Neexistuje žádný způsob, jak přímo těžit mince Enjin, protože nepracuje na vlastním blockchainu. Je to měna na blockchainu Ethereum, takže těžaři Etherea dělají práci pro zabezpečení a napájení Enjinu.

Enjin lze převádět tam a zpět na NFT v procesu zvaném ražba. Může to být složité, ale pokud vás opravdu baví NFT a hraní her, může to být něco, co vás zajímá.

Peněženky

K držení ENJ budete potřebovat peněženku Ethereum kompatibilní s tokeny ERC-20. Pokud používáte stávající účet pro výměnu, softwarovou peněženku nebo hardwarovou peněženku, pravděpodobně tento typ kryptoměny podporuje, ale před odesláním zkontrolujte dvojitou kontrolu, protože chyby pravděpodobně nelze opravit. Volitelně můžete použít Enjin Blockchain Wallet, softwarovou peněženku pro mobilní zařízení. Peněženka Enjin je optimalizována jak pro aktiva kryptoměny, tak pro NFT, což je praktické, pokud máte rádi herní NFT na trhu Enjin.

Transakční časy

Transakční časy pro Enjin se budou lišit podle přetížení v síti Ethereum. Dokončení transakcí Enjin Coin trvá v průměru asi pět minut a podle Kraken vyžaduje 20 potvrzení

Poplatky a výdaje

Jako token ERC-20 platí transakce Enjin poplatky v Ethereu, známém jako Ethereum gas. V závislosti na načasování a velikosti vaší transakce se ceny plynu mohou značně lišit. Aktuální ceny najdete na několika webových stránkách, včetně čerpací stanice ETH.

Pozoruhodné události

Herní platforma Enjin Network byla uvedena na trh v roce 2009 a má více než 20 milionů uživatelů. Mince Enjin byla spuštěna prostřednictvím počáteční nabídky mincí (ICO), která získala 18,9 milionu dolarů pro společnost Enjin, která tyto prostředky použila na rozšíření vývoje platformy blockchainu.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Nejlepší podílový fond letos vydělal 26 %. Žebříčky za pololetí

15. 7. 2024 | Petr Kučera

Nejlepší podílový fond letos vydělal 26 %. Žebříčky za pololetí

Průměrnému českému investorovi do podílových fondů se během prvního pololetí letošního roku zhodnotily vklady o 5,67 %. Ukazuje to Index českého investora CII750 sestavovaný analytiky... celý článek

Bitcoin: doporučuje Trump i Rusko. A ETF kupují ve velkém. Týden v kryptu

13. 7. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin: doporučuje Trump i Rusko. A ETF kupují ve velkém. Týden v kryptu

Bitcoin šel dolů a bitcoinová ETF si pro něj dolů sáhla a nakupovala za levno. Německo už prodalo tři čtvrtiny pirátských bitcoinů. Zakladatel Samourai Wallet je na kauci venku z vazby... celý článek

Vytahal z bitcoinmatu mince za milion. Bitcoin se propadá. Týden v kryptu

6. 7. 2024 | Tomáš Krause

Vytahal z bitcoinmatu mince za milion. Bitcoin se propadá. Týden v kryptu

Bitcoin je skoro 20 tisíc dolarů pod březnovým rekordem. Což netěší muže, který v Praze dostal z bitcoinmatu bez placení bitcoiny za milion, za devět set tisíc, za osm set… V USA se... celý článek

Podílovým fondům se daří. Evropské akcie ale dostaly tvrdou ránu

5. 7. 2024 | Martin Mašát

Podílovým fondům se daří. Evropské akcie ale dostaly tvrdou ránu

Centrální banky snižují sazby, inflace nezlobí a informační technologie dělají zázraky. Investoři jsou tedy plni optimismu a ženou ceny akcií nahoru. Jen evropské akcie zažily výprask.... celý článek

Originalita nestačí, umělci musí přelstít čas, říká kurátorka

1. 7. 2024 | Petr Fischer | 1 komentář

Originalita nestačí, umělci musí přelstít čas, říká kurátorka

„Chceme sběratelům představit současné umění v širším kontextu, protože u nás není sbírání tohoto typu umění tak hluboce zakořeněné jako v západním světě,“ říká Eva Vele, kurátorka... celý článek

Partners Financial Services