Spojení crowdfundingu a developmentu šlape na jedničku

PR článek | rubrika: FINEXPO | 20. 12. 2021 | 1 komentář
Crowdfundingová investiční platforma finGOOD opět propojila síly s developerským projektem a znovu posunula hranici těchto investic o kousek dál.
Spojení crowdfundingu a developmentu šlape na jedničku
Vizualizace projektu rodinných domů v Michálkovicích
Zdroj: FinGOOD

Komerční spolupráce

To, že spojení developmentu a investičního crowdfundingu funguje na výbornou, si individuální investoři mohli ověřit na finGOODu. Tato investiční platforma jim opět nabídla dva velmi zajímavé projekty a tentokrát padaly investiční rekordy.

Kontinuální investice

V průběhu letošního roku přišel finGOOD s novým produktem v podobě Kontinuálního investování. Jak se ihned ukázalo, byl to přesně ten druh produktu, který na současném investičním trhu chyběl, a získal si přízeň mnoha drobných investorů. 

Výhody tohoto typu investice jsou zcela jasné. Investoři dostanou tzv. „na talíř“ investorsky zajímavé projekty, které jsou stabilní s výborným zajištěním a skvělým zhodnocením. Investoři pak mají možnost opakovaně vložit peníze do tranší, které jsou rozloženy v čase. Takže tou největší výhodou je fakt, že investor daný projekt zanalyzuje jednou a v dalších tranších už pak jen sleduje jeho posun. Sám se pak může rozhodnout, zda do další tranše investuje, nebo ne. 

Ke kontinuálnímu investování dodává Vít Endler, CEO finGOOD.cz: „Hledali jsme způsob, jak investování a analyzování projektů investorům co nejvíce zjednodušit, ale zároveň jim dát možnost, aby stále drželi otěže pevně v rukou. To je hlavní rozdíl a výhoda oproti plně automatizovaným investičním nástrojům.“

Rekordní investice

Přesně do této kategorie spadá developerský projekt SweeHome Boost, který má v plánu výstavbu pasivních moderních domů, kterými přímo reaguje na nedostatek kvalitního bydlení v okolí Ostravy. 

V rámci tohoto projektu vznikne 8 rodinných domů, které splňují veškeré požadavky na současné trendy bydlení. Za projektem stojí pan David Rybka, který s finGOODem spolupracoval na historicky první Kontinuální investici nabízené na této investiční platformě. V rámci tohoto projektu zainvestovalo přes 1200 investorů celkovou částku 50 milionů korun. 

Projekt SweetHome Boost tak nepřímo navazuje na tuto úspěšně narýsovanou linku. I tentokrát je celá investice rozdělena do několika samostatných tranší. Hned ta první se těšila nebývalému investičnímu zájmu a z pohledu finGOODu překročila několik rekordních met. 

V první řadě to byla vybraná částka samotné tranše. Poprvé se finGOODu podařilo jednorázově zafinancovat 15 milionů korun. Rekordní byl také počet investorů, kteří se rozhodli tento projekt podpořit. Celkově využilo tuto investici 412 individuálních investorů, kteří si mezi sebe rozdělí zisk přesahující 1 milion korun! 

Investoři se ovšem už teď mohou těšit na další čtyři samostatné tranše a celkově má v rámci tohoto projektu finGOOD v plánu vybrat částku přesahující 50 milionů korun.

RMR tech

Na vlně úspěšných Kontinuálních investic pluje také projekt RMR tech, kterému se nyní podařilo získat za jednu ze svých staveb prestižní ocenění Grand Prix Architektů. Tato společnost chce ve spolupráci s finGOODem odfinancovat projekt za 100 milionů. V současné době byla úspěšně uzavřena již čtvrtá tranše této investice. Do těchto moderních a nekonvenčních staveb, které jako hlavní prvek používají vyřazené lodní kontejnery, zainvestovalo již bezmála 1000 individuálních investorů, a to částku přesahující 50 milionů korun. 

Vzhledem k současné situaci a politice nastavené Českou národní bankou, lze očekávat, že k propojení investičního crowdfundingu a developerských projektů bude docházet stále častěji. Individuální investoři se tak mohou těšit na zajímavé projekty spojené s nadstandardním zhodnocením.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

A tohle už jste četli?

Nejlepší podílový fond letos vydělal 26 %. Žebříčky za pololetí

15. 7. 2024 | Petr Kučera

Nejlepší podílový fond letos vydělal 26 %. Žebříčky za pololetí

Průměrnému českému investorovi do podílových fondů se během prvního pololetí letošního roku zhodnotily vklady o 5,67 %. Ukazuje to Index českého investora CII750 sestavovaný analytiky... celý článek

Bitcoin: doporučuje Trump i Rusko. A ETF kupují ve velkém. Týden v kryptu

13. 7. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin: doporučuje Trump i Rusko. A ETF kupují ve velkém. Týden v kryptu

Bitcoin šel dolů a bitcoinová ETF si pro něj dolů sáhla a nakupovala za levno. Německo už prodalo tři čtvrtiny pirátských bitcoinů. Zakladatel Samourai Wallet je na kauci venku z vazby... celý článek

Vytahal z bitcoinmatu mince za milion. Bitcoin se propadá. Týden v kryptu

6. 7. 2024 | Tomáš Krause

Vytahal z bitcoinmatu mince za milion. Bitcoin se propadá. Týden v kryptu

Bitcoin je skoro 20 tisíc dolarů pod březnovým rekordem. Což netěší muže, který v Praze dostal z bitcoinmatu bez placení bitcoiny za milion, za devět set tisíc, za osm set… V USA se... celý článek

Podílovým fondům se daří. Evropské akcie ale dostaly tvrdou ránu

5. 7. 2024 | Martin Mašát

Podílovým fondům se daří. Evropské akcie ale dostaly tvrdou ránu

Centrální banky snižují sazby, inflace nezlobí a informační technologie dělají zázraky. Investoři jsou tedy plni optimismu a ženou ceny akcií nahoru. Jen evropské akcie zažily výprask.... celý článek

Originalita nestačí, umělci musí přelstít čas, říká kurátorka

1. 7. 2024 | Petr Fischer | 1 komentář

Originalita nestačí, umělci musí přelstít čas, říká kurátorka

„Chceme sběratelům představit současné umění v širším kontextu, protože u nás není sbírání tohoto typu umění tak hluboce zakořeněné jako v západním světě,“ říká Eva Vele, kurátorka... celý článek

Partners Financial Services