Kurz východokaribský dolar (XCD)

Kurz Východokaribský dolar (XCD)

8,622 Kč/XCD-0,01 %

Východokaribský dolar (XCD) - základní údaje

Název státuAnguilla
Název měnyVýchodokaribský dolar
ISO kód měnyXCD
Dělení měny100 centů
Množství ke Kč1
Východokaribský dolar je měnou států a britských zámořských teritorií, které vytvořily měnovou unii v oblasti Malých Antil ve východním Karibiku. Jsou to území: Antigua a Barbuda, Dominika, Grenada, Svatý Kryštof a Nevis, Svatá Lucie, Svatý Vincenc a Grenadiny, Anguilla a Montserrat. Pro tuto měnu se používá znak dolaru s písmeny EC, tedy EC$. ISO kód je XCD. Východokaribský dolar se dělí na centy a tvoří ho mince v nominální hodnotě 5, 10, 25 centů a 1 dolar. Bankovky mají hodnotu 5, 10, 20, 50 a 100 dolarů.

Anguilla měna (východokaribský dolar) kalkulačka

Přepočet měn – měnová kalkulačka online

Graf kurzu východokaribský dolar

Další mezinárodní měny

  • Co znamená zkratka XCD?

    Zkratka XCD označuje mezinárodní kód měny východokaribský dolar definovaný mezinárodní normou ISO 4217.

  • Chci navštívit stát Anguilla. Jakou měnou se zde platí?

    Ve státě Anguilla je oficiální měnou východokaribský dolar (XCD).

  • Jakou mezinárodní zkratkou se označuje měna východokaribský dolar?

    Východokaribský dolar se označuje mezinárodní zkratkou XCD.

Související články na téma investiční produkty, měny, východokaribský dolar

Vývoj dluhopisového trhu

16. 5. 2007 | Robert Šíbl

Vývoj dluhopisového trhu

Trh se státními dluhopisy v minulém týdnu nezaznamenal ve Spojených státech, ani v Evropě větší změny. V USA investoři dále čekají, jak rychle bude letos Fed uvolňovat měnovou politiku. Na kontinentu se do cen dál započítává pokračující navyšování úrokových sazeb.

Fondy: krátký, ale akciový týden

14. 5. 2007 | Petr Fejtek

Fondy: krátký, ale akciový týden

Na to, že byl sváteční týden, se investice do fondů vyšplhaly na pěkných 550 miliónů. Navíc poprvé za poslední víc než rok v týdenním přeboru zvítězily akciové fondy. Vše způsobil vstup chrabrého nováčka.

Události uplynulého měsíce: duben

4. 5. 2007 | redakce Peníze.CZ

Události uplynulého měsíce: duben

Uteklo vám v dubnu něco z našeho denního zpravodajství? Víte, co se událo v oblasti bankovnictví, daní, bydlení, investování a dalších? Jste si jisti, že jste nepropásli některou z povinností vůči státu? Nahlédněte do výběru dubnových událostí.

Realitní trhy: Japonské REITs se letos probudily

4. 5. 2007 | Robert Šíbl | 1 komentářů

Realitní trhy: Japonské REITs se letos probudily

První čtvrtletí letošního roku investory přilákalo nejvíce Japonsko, tamní subindex EPRA končil 16. týden letošního roku s téměř 20% ziskem od konce minulého roku.

Nejčastější investiční omyly: čeho se vyvarovat

26. 4. 2007 | David Urbánek | 5 komentářů

Nejčastější investiční omyly: čeho se vyvarovat

Pokud investujete sami a nemáte s kapitálovými trhy dostatečné zkušenosti, možná využijete některé z následujících rad. Vyhnout se základním chybám znamená vyhnout se zbytečným ztrátám. Některé zásady jsou přitom zcela jednoduché.

Fond navázaný na průměr indexu snižuje výnos, ale nabídne vyšší garanci

25. 4. 2007 | Petr Syrový | 6 komentářů

Fond navázaný na průměr indexu snižuje výnos, ale nabídne vyšší garanci

V uplynulých dnech jsme si ukázali, jak je možné při "výrobě" zajištěného fondu různými způsoby dosáhnout 100% participace na výkonu indexu. Dnes si představíme další možnost, kterou je navázání fondu na průměr indexu, nikoli na index jako takový. Na první pohled je to nenápadná změna, ovšem při podrobnějším zkoumání dosti podstatná.

Akcie: trh plný rekordů a optimizmu

24. 4. 2007 | Pavel Slavík

Akcie: trh plný rekordů a optimizmu

Pražská burza opět přeskočila historicky nejvyšší příčku. Nebyla jediná. Americký Dow Jones minulý týden překonal svoji rekordní úroveň dokonce třikrát. Německý DAX se přehoupl přes hranici 7 300 bodů. A maďarský BUX již druhý týden převyšuje svojí výkonností okolní indexy. Úspěchy slavil také index ekonomického sentimentu ZEW, ten vzrostl na 10měsíční maximum.

ČS nemovitostní: zatím jen "drahý peněžák", co čeká na změnu zákona

19. 4. 2007 | Roman Stuchlík | 16 komentářů

ČS nemovitostní: zatím jen "drahý peněžák", co čeká na změnu zákona

První nemovitostní fond v ČR, který vytvořila Česká spořitelna, zatím nemůže nakupovat do portfolia nemovitosti. Čeká na změnu zákona o bankách. Peníze investorů tak budou několik měsíců ležet jen v likvidních dluhopisech. Kdy přijde novela? Naplní se pesimistické předpovědi, že současní investoři vstoupili do "drahého peněžáku"? Co můžeme očekávat do budoucna?

Dluhopisy: smazává se rozdíl mezi výnosy na trhu EU a USA

18. 4. 2007 | Robert Šíbl

Dluhopisy: smazává se rozdíl mezi výnosy na trhu EU a USA

S dalším týdnem přišel i další růst výnosů. Dluhopisy ztratily ve Spojených státech i v Evropě, na vině jsou ostřejší komentáře ohledně vývoje inflace.

Uvařte si svůj vlastní zajištěný fond

18. 4. 2007 | Petr Syrový | 3 komentáře

Uvařte si svůj vlastní zajištěný fond

V dnešním článku nahlédneme do kuchyně výrobců zajištěných fondů a zároveň se podíváme na ceny ingrediencí, ze kterých se zajištěný fond připravuje. Budete si tak moci zajištěný fond postavit vy sami. Dozvíte se, kolik by vás "vlastní recept" stál a samozřejmě vám s přípravou vlastního fondu pomůže naše nová unikátní kalkulačka.

Kurzy měn - Doplňky pro web

Umístěte si na vaše stránky aktuální kurzy až 35 světových měn . Můžete si zvolit, které měny se na vašich stránkách mají zobrazovat. Aktualizace kurzů probíhá každé odpoledne, jakmile Česká národní banka (ČNB) vydá nový kurzovní lístek platný pro příští den.
HTML kód ke stažení zde.

Partners Financial Services