Kurz východokaribský dolar (XCD)

Kurz Východokaribský dolar (XCD)

8,578 Kč/XCD-0,51 %

Východokaribský dolar (XCD) - základní údaje

Název státuAnguilla
Název měnyVýchodokaribský dolar
ISO kód měnyXCD
Dělení měny100 centů
Množství ke Kč1
Východokaribský dolar je měnou států a britských zámořských teritorií, které vytvořily měnovou unii v oblasti Malých Antil ve východním Karibiku. Jsou to území: Antigua a Barbuda, Dominika, Grenada, Svatý Kryštof a Nevis, Svatá Lucie, Svatý Vincenc a Grenadiny, Anguilla a Montserrat. Pro tuto měnu se používá znak dolaru s písmeny EC, tedy EC$. ISO kód je XCD. Východokaribský dolar se dělí na centy a tvoří ho mince v nominální hodnotě 5, 10, 25 centů a 1 dolar. Bankovky mají hodnotu 5, 10, 20, 50 a 100 dolarů.

Anguilla měna (východokaribský dolar) kalkulačka

Přepočet měn – měnová kalkulačka online

Graf kurzu východokaribský dolar

Další mezinárodní měny

  • Co znamená zkratka XCD?

    Zkratka XCD označuje mezinárodní kód měny východokaribský dolar definovaný mezinárodní normou ISO 4217.

  • Chci navštívit stát Anguilla. Jakou měnou se zde platí?

    Ve státě Anguilla je oficiální měnou východokaribský dolar (XCD).

  • Jakou mezinárodní zkratkou se označuje měna východokaribský dolar?

    Východokaribský dolar se označuje mezinárodní zkratkou XCD.

Související články na téma investiční produkty, měny, východokaribský dolar

Češi nejsou na nové hypotéky zralí, říká Sadil

20. 4. 2006 | Kateřina Boušová | 15 komentářů

Češi nejsou na nové hypotéky zralí, říká Sadil

Proč je generální ředitel Hypoteční banky přesvědčen, že jsou hypotéky dostupné a proč není příznivcem nájemního bydlení? Jaké problémy způsobují dlouhé lhůty vyřízení vkladů do katastru nemovitosti hypotečním bankám? Budou hypoteční banky nabízet zpětnou či flexibilní hypotéku? Porostou úrokové sazby hypotečních úvěrů? Přinese nám kodex hypotečních bank něco užitečného?

Závisí výkonnost fondu na jeho velikosti?

19. 4. 2006 | Milan Šmíd | 7 komentářů

Závisí výkonnost fondu na jeho velikosti?

Čím větší fond, tím lépe rozkládá fixní náklady a má více prostředků pro investiční proces, a tím si zvyšuje ziskový potenciál. Z laického pohledu tato závislost platí, i když statistik by ji zavrhl. Podívejme se na závislost mezi velikostí podílových fondů a jejich výkonností a prověřme také závislost výkonnosti na manažerském poplatku.

Dluhopisy: sváteční nálada i na trzích

19. 4. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: sváteční nálada i na trzích

Americké výnosy do splatnosti překonaly po 4 letech hranici 5 % a dále rostou. Zatímco jsou současné podmínky v zemích eurozóny hodnoceny kladně, ukazatele ekonomických očekávání mírně zaostaly, a stály tak za mírným oslabením eura proti dolaru. Stále přetrvávají inflační rizika, globálně proto sazby i nadále rostou. Střední Evropu stále ovlivňují politické faktory, tedy volby v Polsku a Maďarsku.

Chytrá hypotéka od Broker Consulting: vychytralá a nefér prezentace

18. 4. 2006 | Roman Scherks | 87 komentářů

Chytrá hypotéka od Broker Consulting: vychytralá a nefér prezentace

Kombinaci kapitálové životní pojistky a hypotéky už jen málokdo nabízí jako něco výhodného. Není také třeba, na trhu je podobný stroj na provize: hypoteční úvěr a investiční životní pojištění. Zejména pak v podání společnosti Broker Consulting. Způsob, kterým její prodejce zachází s čísly, je do nebe volající, umně některé informace potlačuje, jiné zdůrazňuje a některé dokonce zamlčuje.

Jak se vedlo a povede světovým ekonomikám: duben

14. 4. 2006 | Robert Šíbl | 1 komentářů

Jak se vedlo a povede světovým ekonomikám: duben

Eurozóna nedočkavě čeká na výraznější známky ekonomického oživení, jehož předpovědi zní odevšud. V USA se naopak projevují první náznaky možných problémů, např. ochlazení tamního realitního trhu. Polsko a Maďarsko jsou ovlivněny současnými politickými faktory, Česká republika si v jednoletém horizontu drží solidní vyhlídky. Jak se ekonomikám dařilo v březnu a co je čeká v dubnu?

Dluhopisy: Trichetovo překvapení a další růst výnosů

12. 4. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: Trichetovo překvapení a další růst výnosů

Makroekonomická data stále potvrzují solidní růst ekonomik, inflační rizika přetrvávají, i když současná čísla nenaznačují vysoký růst cen. To platí pro USA i pro Evropu. V dlouhodobém horizontu dochází celosvětově k růstu sazeb, proto rostou také výnosy na dluhopisových trzích.

Události uplynulého měsíce: březen

7. 4. 2006 | redakce Peníze.CZ

Události uplynulého měsíce: březen

Uteklo vám v březnu něco z našeho denního zpravodajství? Víte, co se událo v oblasti bankovnictví, daní, bydlení, investování a dalších? Jste si jisti, že jste nepropásli některou z povinností vůči státu? Nahlédněte do výběru březnových událostí.

Komodity: zlato na rekordu čtvrtstoletí

7. 4. 2006 | Robert Šíbl | 4 komentáře

Komodity: zlato na rekordu čtvrtstoletí

Drahé kovy jsou na historických maximech, zásoby centrálních bank dochází a ubývá nalezišť. Americká ropa výrazně poskočila k 68 dolarům za barel. Zemědělské plodiny se obchodují velmi nízko. Co stojí za tímto vývojem komoditních trhů?

Jak investovat: několik doporučení od Joe Rosse

6. 4. 2006 | Ludvík Turek | 11 komentářů

Jak investovat: několik doporučení od Joe Rosse

Přijetí ztráty je součástí tradingu, proto je ztráta čas od času povolena a nesmí ovlivnit vaši sebeúctu. Identifikujte nenáhodné chování cen, ale mějte na paměti, že trhy se po většinu času chovají náhodně. Přílišná důvěra brokerovi se nemusí vyplatit, v současnosti se brokeři specializují na otevírání vašich peněženek. To jsou jen některé výňatky myšlenek legendy světového burzovního obchodování Joe Rosse. Co dalšího nám radí?

Dluhopisy: hrozba inflace posouvá výnosy stále výše

5. 4. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: hrozba inflace posouvá výnosy stále výše

Velmi přísné komentáře šéfů FEDu i Evropské centrální banky hovoří o nekončícím seriálu zvyšování úrokových sazeb. Trh tak v současnosti započítává obavy investorů právě z dalšího růstu sazeb jak v eurozóně, tak v USA.

Kurzy měn - Doplňky pro web

Umístěte si na vaše stránky aktuální kurzy až 35 světových měn . Můžete si zvolit, které měny se na vašich stránkách mají zobrazovat. Aktualizace kurzů probíhá každé odpoledne, jakmile Česká národní banka (ČNB) vydá nový kurzovní lístek platný pro příští den.
HTML kód ke stažení zde.

Partners Financial Services