Kurz estonská koruna (EEK)

Zaniklá měna: poslední známý kurz 31. 12. 2010

ČNB
1,602 Kč/EEK

Neoficiální přepočet Eurozóny


1,617-0,28 %

Estonská koruna (EEK) - základní údaje

Název státuEstonsko
Název měnyEstonská koruna
ISO kód měnyEEK
Dělení měny100 senti
Množství ke Kč1
Estonská koruna je zákonným platidlem pobaltského státu Estonsko. Základní tvar názvu měny je v estonštině kroon, s číslovkami kromě 1 se užívá tvaru krooni. Jedna setina koruny se nazývá sent (s číslovkami senti). ISO 4217 kód koruny je EEK. Mince estonské koruny mají hodnoty 5, 10, 20, 50 senti a 1 a 5 korun. Bankovky v oběhu mají hodnoty 1, 2, 5, 10, 25, 50, 100 a 500 korun.

Estonsko měna (estonská koruna) kalkulačka

Přepočet měn – měnová kalkulačka online

Graf kurzu estonská koruna podle kurzovního lístku ČNB

Další mezinárodní měny

  • Co znamená zkratka EEK?

    Zkratka EEK označuje mezinárodní kód měny estonská koruna definovaný mezinárodní normou ISO 4217.

  • Chci navštívit stát Estonsko. Jakou měnou se zde platí?

    Ve státě Estonsko je oficiální měnou estonská koruna (EEK).

  • Jakou mezinárodní zkratkou se označuje měna estonská koruna?

    Estonská koruna se označuje mezinárodní zkratkou EEK.

Související články na téma estonská koruna, investiční produkty, měny

Jak se vedlo a povede světovým ekonomikám: září 2006

5. 10. 2006 | Robert Šíbl

Jak se vedlo a povede světovým ekonomikám: září 2006

Nálada na trzích se v září trochu uklidnila. Co se týče vývoje makroekonomických ukazatelů, lze s jistotou říci jen jedno: zpomalení přijde, načasování a hloubka je stále otázkou. Jak se vedlo americkému, evropskému a českému hospodářství? Jakým směrem se vydají a jak zareagují jejich měny?

Proč se nevyplatí kupovat euro

5. 10. 2006 | Tomáš Honěk | 4 komentáře

Proč se nevyplatí kupovat euro

Český investor má k dispozici nepřeberné množství podílových fondů. Ne všechny jsou však denominované v českých korunách. Má smysl investice do aktiv v cizí měně? Popř. do jakých ano a do jakých ne? Proč se může vyplatit investice do akciových fondů, zatímco do dluhopisových či peněžního trhu téměř jistě ne? Existuje důvod pro otevření eurového bankovního účtu u tuzemské banky?

Podílové fondy a riziko zpronevěry aneb co když to někdo ukradne?

3. 10. 2006 | Roman Stuchlík | 2 komentáře

Podílové fondy a riziko zpronevěry aneb co když to někdo ukradne?

Riziko zpronevěry je u investic do otevřených podílových fondů sníženo na minimum. Zásluhu na tom má oddělení majetku investora od majetku investiční společnosti. Šance, že se peníze "někde ztratí", se blíží nule. Čím to je? Co se stane, když se investiční společnost, broker či depozitář dostanou do ekonomických problémů? A jak je možné, že u některých obchodníků s cennými papíry lidé přišli o peníze?

Česká republika pod palbou čísel aneb rodná hrouda v kostce

27. 9. 2006 | Simona Ely Plischke | 18 komentářů

Česká republika pod palbou čísel aneb rodná hrouda v kostce

Z celé EU se u nás rodí nejméně dětí, z celé Evropy jsme nejtlustší a ze všech zemí světa se u nás vypije nejvíce piva. Vymíráme, stárneme, rozvádíme se a nebereme se. Také jsme 40. největší ekonomikou světa, 12. "nejžádanější" a 30. nejnavštěvovanější zemí na světě. Naše kupní síla dosahuje 28 % lucemburské, na 1 000 lidí u nás připadá 356 aut a každý pátý Čech je starší 60 let. Přinášíme vám jedinečný přehled statistických údajů z různých sfér života.

Akcie: hrozí nám náhlé odchody zahraničních investorů z regionu?

25. 9. 2006 | Pavel Sudek | 21 komentářů

Akcie: hrozí nám náhlé odchody zahraničních investorů z regionu?

Globální trhy v uplynulém týdnu ztrácely. V USA se sice hlavní indexy dotkly několikaletých maxim, nakonec ale týden uzavřely s mírnou ztrátou. O 0,1 % si pohoršil DJ Eurostoxx 50. Hlubší korekcí ale prošly všechny rozvíjející se trhy - od Latinské Ameriky až po střední Evropu. Náš region zasáhla politická nestabilita v Polsku a Maďarsku. Souhra politických událostí, deficitu rozpočtů a běžných účtů a slabé měny upozornily na rizika investování ve středovýchodní Evropě. Region prý nadměrně spoléhá na financování prostřednictvím zahraničních věřitelů.

Dluhopisy: také v ČR vzrostou sazby dříve

19. 9. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: také v ČR vzrostou sazby dříve

Událostí minulého týdne bylo páteční zveřejnění míry americké i evropské inflace. Vše tentokrát zůstalo bez překvapení a i dluhopisové trhy končily týden na úrovních, na kterých začínaly. Domácí situace se vyvíjí spíše ve vleku politických událostí, vyšší nárůst dluhopisových výnosů byl způsoben prohlášením viceguvernéra ČNB Singera, který naznačil dřívější utažení měnové politiky. Situace v regionu hlásí růst trhu v Polsku i Maďarsku.

Události uplynulého měsíce: srpen

1. 9. 2006 | redakce Peníze.CZ

Události uplynulého měsíce: srpen

Uteklo vám v srpnu něco z našeho denního zpravodajství? Víte, co se událo v oblasti bankovnictví, daní, bydlení, investování a dalších? Jste si jisti, že jste nepropásli některou z povinností vůči státu? Nahlédněte do výběru srpnových událostí.

Černý burzovní rok 1873 aneb spekulace až na dno

25. 8. 2006 | Petr Vykoukal | 10 komentářů

Černý burzovní rok 1873 aneb spekulace až na dno

Rok 1873 začal pro burzovní spekulanty velmi příznivě. Burzy v USA, Německu, Rakousku ale třeba i v Praze utěšeně rostly. Už květnový pád vídeňské burzy ale signalizoval, že ne vše je v pořádku. Poprvé také mohli pocítit důsledky krachu na vlastní kůži naši předkové, pražské burze se totiž problémy Vídně nevyhnuly. Brzy se propadly ceny i v Berlíně a v září se zhroutily trhy v USA. Začala nejtěžší hospodářská krize jakou svět do té doby poznal. Jak k ní došlo?

Akcie a trading: co prozradí fundamentální analýza

24. 8. 2006 | Josef Lukáč | 12 komentářů

Akcie a trading: co prozradí fundamentální analýza

Fundamentální analýza sleduje, do jaké míry odpovídá cena aktiva jeho skutečné hodnotě. Zjišťuje, které akcie, sektory a trhy jsou nadhodnocené a které podhodnocené. Podívejme se, co všechno musí investor-analytik hlídat, aby zjistil, které akcie koupit a které naopak prodat. Jako praktickou ukázku představíme fundamentální analýzu společnosti Intel.

Komodity: v červenci spíše klesaly, nyní nás ale čeká zdražování

24. 8. 2006 | Robert Šíbl | 1 komentářů

Komodity: v červenci spíše klesaly, nyní nás ale čeká zdražování

Tvrdá data potvrdila oslabení hospodářství USA, trh proto začal počítat s nižší poptávkou po komoditách v průmyslových výrobách, tedy především po průmyslových kovech. Toto očekávání ještě podpořila centrální banka Číny, která navýšila úrokové sazby, aby tak zchladila místní ekonomiku. Cena ropy v uplynulých čtrnácti dnech sice poklesla, nyní je ovšem opět na vzestupu. Roste i cena zemního plynu a v budoucnu zdraží nejspíš i plodiny.

Kurzy měn - Doplňky pro web

Umístěte si na vaše stránky aktuální kurzy až 35 světových měn . Můžete si zvolit, které měny se na vašich stránkách mají zobrazovat. Aktualizace kurzů probíhá každé odpoledne, jakmile Česká národní banka (ČNB) vydá nový kurzovní lístek platný pro příští den.
HTML kód ke stažení zde.

Partners Financial Services