Kurz estonská koruna (EEK)

Zaniklá měna: poslední známý kurz 31. 12. 2010

ČNB
1,602 Kč/EEK

Neoficiální přepočet Eurozóny


1,617-0,28 %

Estonská koruna (EEK) - základní údaje

Název státuEstonsko
Název měnyEstonská koruna
ISO kód měnyEEK
Dělení měny100 senti
Množství ke Kč1
Estonská koruna je zákonným platidlem pobaltského státu Estonsko. Základní tvar názvu měny je v estonštině kroon, s číslovkami kromě 1 se užívá tvaru krooni. Jedna setina koruny se nazývá sent (s číslovkami senti). ISO 4217 kód koruny je EEK. Mince estonské koruny mají hodnoty 5, 10, 20, 50 senti a 1 a 5 korun. Bankovky v oběhu mají hodnoty 1, 2, 5, 10, 25, 50, 100 a 500 korun.

Estonsko měna (estonská koruna) kalkulačka

Přepočet měn – měnová kalkulačka online

Graf kurzu estonská koruna podle kurzovního lístku ČNB

Další mezinárodní měny

  • Co znamená zkratka EEK?

    Zkratka EEK označuje mezinárodní kód měny estonská koruna definovaný mezinárodní normou ISO 4217.

  • Chci navštívit stát Estonsko. Jakou měnou se zde platí?

    Ve státě Estonsko je oficiální měnou estonská koruna (EEK).

  • Jakou mezinárodní zkratkou se označuje měna estonská koruna?

    Estonská koruna se označuje mezinárodní zkratkou EEK.

Související články na téma estonská koruna, investiční produkty, měny

Fotbal a bohatství země: jak nakopnout ekonomiku

4. 7. 2006 | Simona Ely Plischke

Fotbal a bohatství země: jak nakopnout ekonomiku

Vydělá německý turistický průmysl na mistrovství světa ve fotbale přes jednu miliardu euro, nebo to budou "jen" desítky miliónů? Co přinese vítězství světového poháru "zlaté" zemi? Jaký ekonomický užitek z turnaje bude mít země, jejíž národní tým byl vyřazen v základní skupině nebo ve čtvrtfinále? A co přinesla z ekonomického hlediska zvýšená účast žen ve fotbale?

Dluhopisy: eurozóna zažila největší týdenní propad

28. 6. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: eurozóna zažila největší týdenní propad

Uplynulý týden téměř žádná data nepřinesl. Na trzích se obchodovalo spíše ve vleku globálního sentimentu a také podle prohlášení představitelů centrálních bank, např. japonský guvernér Fukui silně zdůraznil utažení místní měnové politiky v okamžiku, kdy to ekonomika dovolí. To ovlivnilo vývoj po celém světě.

Jak investují lidé s miliónem dolarů v kapse? Nechte se inspirovat

21. 6. 2006 | Simona Ely Plischke | 22 komentářů

Jak investují lidé s miliónem dolarů v kapse? Nechte se inspirovat

Po světě již chodí přes 8,7 miliónů superboháčů. Nejvíce jich žije v USA, ti noví se ale nejrychleji "klubou" v Jižní Koreji, Indii, Rusku a v jižní Africe. Podívejme se, jak světoví multimilionáři zhodnocují své peníze, kam investují, které trhy naopak opouštějí nebo třeba kolika Čechům se podařilo vstoupit do klubu nejbohatších.

Joe Ross o svých zkušenostech po 50 letech na burze

20. 6. 2006 | Petr Vykoukal | 4 komentáře

Joe Ross o svých zkušenostech po 50 letech na burze

Sešli jsme se s jedním z nejznámějších a nejúspěšnějších soukromých burzovních obchodníků světa, Joe Rossem, a povídali si mimo jiné o jeho obchodních začátcích, technikách či vývoji trhu v průběhu jeho kariéry. Joe Ross má samozřejmě i spoustu rad pro vás, ať již jste v obchodování nováčky či zkušenými burzovními hráči. Dozvíte se třeba jakých trhů se vyvarovat, kolik času a peněz je k tradingu potřeba nebo co dělat, když dostatek kapitálu nemáte.

Jak se na dovolené vyhnout okradení

15. 6. 2006 | Kateřina Boušová | 3 komentáře

Jak se na dovolené vyhnout okradení

Chystáte se na dovolenou? Poradíme vám, jak si ohlídat kapsy, věci v hotelu či kempu nebo auto, ať už dny volna strávíte doma, nebo v zahraničí. Podíváme se i na situaci, když by vás přece jen okradli. Dozvíte se, kam se v cizině obrátit s žádostí o pomoc, kde sehnat náhradní doklady i peníze a zda se "proti krádeži" můžete pojistit.

Konvertibilní dluhopisy: chytrý hybrid akcie a dluhopisu

13. 6. 2006 | David Urbánek

Konvertibilní dluhopisy: chytrý hybrid akcie a dluhopisu

Konvertibilní dluhopisy jsou při současném rozložení trhů velmi zajímavým segmentem. Dokáží částečně participovat na růstu akciových trhů, ale přitom jsou chráněny před vyšším propadem. Podívejme se, jak fungují a proč rozhodně stojí za úvahu. Podle analytiků je na jejich nákup výhodná doba právě teď.

Události uplynulého měsíce: květen

2. 6. 2006 | redakce Peníze.CZ | 1 komentářů

Události uplynulého měsíce: květen

Uteklo vám v květnu něco z našeho denního zpravodajství? Víte, co se událo v oblasti bankovnictví, daní, bydlení, investování a dalších? Jste si jisti, že jste nepropásli některou z povinností vůči státu? Nahlédněte do výběru květnových událostí.

Akcie: květen Praze nepřeje, PX klesl pod 1 300 bodů

29. 5. 2006 | Pavel Slavík | 1 komentářů

Akcie: květen Praze nepřeje, PX klesl pod 1 300 bodů

Pražská burza zažila další dramatický týden. Index PX absolvoval výkyv o 10,8 % mezi týdenním minimem a maximem, nejníže se dostala v úterý, kdy se propadl až pod hranici 1 300 bodů. Dobrá makroekonomická data USA zapříčinila, že se americké akcie odpoutaly se ode dna. V pondělí většina evropských trhů ztratila 2-3 %, ale již v úterý se situace významně uklidnila a investoři se na trh vrátili.

Dluhopisy: trhy po dlouhé době zase získaly

24. 5. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: trhy po dlouhé době zase získaly

Výnosy se v minulém týdnu ustálily a dluhopisové trhy po velmi dlouhé době získaly. Investoři utíkají z rizikovějších trhů, tedy akcií a komodit, do jistějších dluhopisových vod. Jak se dařilo trhům v USA, eurozóně a ve střední Evropě?

Dluhopisy: maďarské trhy rostou, vláda chce zkrotit státní finance

10. 5. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: maďarské trhy rostou, vláda chce zkrotit státní finance

Opět se potvrdil předpokládaný růst výnosů na dluhopisových trzích. Střední Evropa vesměs zůstala bez domácích událostí, a následovala tak vývoj ve světě. ECB ponechala výši úrokových sazeb, tady také nic nového. V USA další ochlazení nemovitostního trhu zatím stále neoslabuje spotřebu domácností. Navíc stále silný trh práce potvrzuje předpovědi silného růstu americké ekonomiky.

Kurzy měn - Doplňky pro web

Umístěte si na vaše stránky aktuální kurzy až 35 světových měn . Můžete si zvolit, které měny se na vašich stránkách mají zobrazovat. Aktualizace kurzů probíhá každé odpoledne, jakmile Česká národní banka (ČNB) vydá nový kurzovní lístek platný pro příští den.
HTML kód ke stažení zde.

Partners Financial Services