Kurz estonská koruna (EEK)

Zaniklá měna: poslední známý kurz 31. 12. 2010

ČNB
1,602 Kč/EEK

Neoficiální přepočet Eurozóny


1,616-0,04 %

Estonská koruna (EEK) - základní údaje

Název státuEstonsko
Název měnyEstonská koruna
ISO kód měnyEEK
Dělení měny100 senti
Množství ke Kč1
Estonská koruna je zákonným platidlem pobaltského státu Estonsko. Základní tvar názvu měny je v estonštině kroon, s číslovkami kromě 1 se užívá tvaru krooni. Jedna setina koruny se nazývá sent (s číslovkami senti). ISO 4217 kód koruny je EEK. Mince estonské koruny mají hodnoty 5, 10, 20, 50 senti a 1 a 5 korun. Bankovky v oběhu mají hodnoty 1, 2, 5, 10, 25, 50, 100 a 500 korun.

Estonsko měna (estonská koruna) kalkulačka

Přepočet měn – měnová kalkulačka online

Graf kurzu estonská koruna podle kurzovního lístku ČNB

Další mezinárodní měny

  • Co znamená zkratka EEK?

    Zkratka EEK označuje mezinárodní kód měny estonská koruna definovaný mezinárodní normou ISO 4217.

  • Chci navštívit stát Estonsko. Jakou měnou se zde platí?

    Ve státě Estonsko je oficiální měnou estonská koruna (EEK).

  • Jakou mezinárodní zkratkou se označuje měna estonská koruna?

    Estonská koruna se označuje mezinárodní zkratkou EEK.

Související články na téma estonská koruna, investiční produkty, měny

Investice do akcií a dluhopisů: pozor na přílišný optimismus

21. 2. 2006 | Milan Šmíd | 2 komentáře

Investice do akcií a dluhopisů: pozor na přílišný optimismus

Evropské akcie v roce 2005 vzhledem k ekonomické situaci eurozóny překvapily. Americké akcie díky rostoucím sazbám stagnovaly. Pro příští rok bude dobré mírně šlápnout na brzdu, posílit pozici na peněžním trhu a diverzifikovat.

Česká ekonomika ve volebním roce: co čeká nás a naše kapsy?

24. 1. 2006 | Simona Ely Plischke | 2 komentáře

Česká ekonomika ve volebním roce: co  čeká nás a naše kapsy?

Průměrná mzda letos asi překoná 20 000 Kč. Díky silné koruně si budeme moci v zahraničí více vyhodit z kopýtka. Kolik za rok zaplatíme za euro či dolar? Co zdraží a co budeme nakupovat levněji? Schodek rozpočtů opět vzroste, nezaměstnanost klesne jen mírně. Jak s korunou zamává investice Hyundai? Co přední ekonomové očekávají od letošního vývoje českého hospodářství?

Peněžní trh má vždy smysl

12. 1. 2006 | David Urbánek | 12 komentářů

Peněžní trh má vždy smysl

I když nyní nepřináší fondy peněžního trhu po zohlednění inflace kladný reálný výnos, není důvod se jim vyhýbat. Stále plní svůj účel výhodné alternativní investice k bankovním účtům. Jsou investice na korunovém peněžním trhu při historicky nízkých sazbách ještě vůbec efektivní? Proč má pro investora mnohem větší smysl sledování reálné výkonnosti trhu než výše úrokové míry?

Události uplynulého měsíce: prosinec

6. 1. 2006 | redakce Peníze.CZ

Události uplynulého měsíce: prosinec

Uteklo vám v prosinci něco z našeho denního zpravodajství? Víte, co se událo v oblasti bankovnictví, daní, bydlení, investování a dalších? Jste si jisti, že jste nepropásli některou z povinností vůči státu? Nahlédněte do výběru prosincových událostí.

Investice v roce 2006: kde hledat zlatý důl

2. 1. 2006 | Petr Vykoukal | 30 komentářů

Investice v roce 2006: kde hledat zlatý důl

Kam uložit peníze tak, aby co nejvíce nesly? Přemítání nad touto otázkou by docela určitě mělo být součástí strategických úvah na začátku nového roku. Položili jsme tento dotaz několika českým analytikům, jejich tipy jsou rozhodně zajímavé. Pokud vám budou připadat smysluplné a rozhodnete se je použít, pomůžeme vám s realizací vašeho investičního plánu.

Fondy: všechno máme nakoupeno

27. 12. 2005 | Petr Fejtek | 3 komentáře

Fondy: všechno máme nakoupeno

Že by Ježíšek letos nosil podílové listy, zdá se býti hypotézou nepříliš pravděpodobnou. Jak si tedy ovšem vysvětlit čisté prodeje skoro 900 miliónů korun? A to jsme přitom ještě skoro 100 miliónů na dárky last minute přece jen vyzvedli z fondů peněžního trhu. V ostatních jsme to tedy museli vynahradit.

Investice do dluhopisů rozvíjejících se zemí: ano, nebo ne?

21. 12. 2005 | Roman Stuchlík

Investice do dluhopisů rozvíjejících se zemí: ano, nebo ne?

Státní dluhopisy zemí jako je Brazílie, Mexiko či Rusko přinesly investorům za poslední tři roky výnos až 20 % p.a. Na 5leté periodě překonávají výkonností všechny základní třídy aktiv. Co od nich můžeme očekávat v budoucnu? Jaká je situace v této třídě aktiv? A jak zní investiční doporučení?

Zajištěné fondy také nesou rizika

19. 12. 2005 | Petr Vykoukal | 13 komentářů

Zajištěné fondy také nesou rizika

Dosáhnout velkého výnosu bez rizika bylo a je snem většiny investorů. Zdánlivým naplněním tohoto snu jsou garantované fondy, zdůrazněme ale slovo zdánlivý. Inflace a vstupní poplatky totiž mohou z počátečního vkladu řádně ukrojit. Jak si vybrat zajištěný fond?

Fondy: Mikuláš nenese jen uhlí

5. 12. 2005 | Petr Fejtek

Fondy: Mikuláš nenese jen uhlí

Něco málo přes půl miliardy, za to by se koupilo již hodně nůší dárků. Ty se ale chystají spíš až pod stromeček – zatím je tedy na investiční frontě klid… Ostatně po zavedení ekologických daní bude uhlí od čerta možná dárek "nad zlato", ač cena zlata poprvé od roku 1987 překročila 500 dolarů za unci.

Události uplynulého měsíce: listopad

2. 12. 2005 | redakce Peníze.CZ

Události uplynulého měsíce: listopad

Uteklo vám v listopadu něco z našeho denního zpravodajství? Víte, co se událo v oblasti bankovnictví, daní, bydlení, investování a dalších? Jste si jisti, že jste nepropásli některou z povinností vůči státu? Nahlédněte do výběru listopadových událostí.

Kurzy měn - Doplňky pro web

Umístěte si na vaše stránky aktuální kurzy až 35 světových měn . Můžete si zvolit, které měny se na vašich stránkách mají zobrazovat. Aktualizace kurzů probíhá každé odpoledne, jakmile Česká národní banka (ČNB) vydá nový kurzovní lístek platný pro příští den.
HTML kód ke stažení zde.

Partners Financial Services