Kurz slovinský tolar (SIT)

Zaniklá měna: poslední známý kurz 29. 12. 2006

ČNB
11,473 Kč/100 SIT

Neoficiální přepočet Eurozóny


10,553-0,28 %

Slovinský tolar (SIT) - základní údaje

Název státuSlovinsko
Název měnySlovinský tolar
ISO kód měnySIT
Dělení měny100 stotin
Množství ke Kč100
Slovinský tolar (SIT) byl platidlem ve Slovinsku od roku 1991. Před ním se tu používal jugoslávský dinár. V roce 2007 Slovinsko přešlo na euro, fixní kurz byl stanoven na 239,640 SIT za euro. Jedna setina tolaru se nazývala stotin. Mince se vydávaly v hodnotách 10, 20 a 50 stotin; 1, 2, 5, 10, 20 a tolarů. Bankovky slovinského tolaru se tiskly v hodnotách 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000, 5000 a 10000 tolarů.

Slovinsko měna (slovinský tolar) kalkulačka

Přepočet měn – měnová kalkulačka online

Graf kurzu slovinský tolar podle kurzovního lístku ČNB

Další mezinárodní měny

  • Co znamená zkratka SIT?

    Zkratka SIT označuje mezinárodní kód měny slovinský tolar definovaný mezinárodní normou ISO 4217.

  • Chci navštívit stát Slovinsko. Jakou měnou se zde platí?

    Ve státě Slovinsko je oficiální měnou slovinský tolar (SIT).

  • Jakou mezinárodní zkratkou se označuje měna slovinský tolar?

    Slovinský tolar se označuje mezinárodní zkratkou SIT.

Související články na téma investiční produkty, měny, slovinský tolar

Dluhopisy: americké sazby asi již neporostou

1. 8. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: americké sazby asi již neporostou

Čísla z realitního trhu a zpravodajství FEDu dále potvrzují zpomalení amerického hospodářství. Výnosy tak klesly po celé délce křivky, u tříletých a pětiletých státních dluhopisů až o 0,31 % v období jednoho měsíce. Klesl také počet analytiků, kteří se domnívají, že FED bude letos ještě jednou sazby navyšovat. V eurozóně se trh také posunul mírně výš. Ve střední Evropě zasedaly centrální banky, a to s jedním větším překvapením.

Vyplatí se pravidelné investování po započtení poplatků? II.

26. 7. 2006 | Lukáš Marek | 40 komentářů

Vyplatí se pravidelné investování po započtení poplatků? II.

V dokončení včerejšího článku se dozvíte, jak různé investiční společnosti stanovují poplatky. Nabídneme vám přehled výnosů různých fondů těchto společností včetně výše započítávaných poplatků. Také jsme pro maximální názornost spočítali čistý výnos některých podílových fondů, kterého byste mohli při pravidelném investování dosáhnout.

Dluhopisy: budoucnost může být příznivá

25. 7. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: budoucnost může být příznivá

Za nejdůležitější událost, která nejvíce ovlivnila vývoj na dluhopisových trzích v minulém týdnu, lze označit středeční vystoupení guvernéra Fedu. Jeho umírněný projev o budoucím poklesu americké inflace a již probíhajícím zpomalení americké ekonomiky ještě podpořil čtvrteční zápis z červnového zasedání měnového výboru Fedu. Z toho těžily tamní dluhopisy.

Realitní trhy: mírný růst bez jasného trendu

21. 7. 2006 | Robert Šíbl | 3 komentáře

Realitní trhy: mírný růst bez jasného trendu

Konec výprodejů a návrat na akciové trhy bez jasnější vize budoucího vývoje. Tímto způsobem by se dal charakterizovat vývoj v posledním měsíci. V současnosti nicméně zůstávají reality velmi oblíbenou třídou aktiv, neboť z historického hlediska zřetelně překonávají akciové trhy.

Jak obchodují na burze profesionálové

18. 7. 2006 | Petr Vykoukal | 19 komentářů

Jak obchodují na burze profesionálové

Zúčastnili jsme se semináře o daytradingu s předním světovým spekulantem Andy Jordanem, abychom vám přiblížili, jak takové obchodování vypadá v praxi. Zajímá vás, jak se mu dařilo při živém obchodování?

Jak se vedlo a povede světovým ekonomikám: červenec

14. 7. 2006 | Robert Šíbl | 2 komentáře

Jak se vedlo a povede světovým ekonomikám: červenec

Po květnových propadech rizikových aktiv se na trhy opět vrátila lepší nálada. Americká ekonomika potvrdila domněnky budoucího ochlazení, v Evropě se zlepšuje trh práce i spotřeba domácností. V regionu se situace po volbách zklidnila, potvrzuje se trendový scénář robustního růstu české ekonomiky, prozatím bez inflačních tlaků. Co se událo a co nás po makroekonomické stránce čeká?

Pravidelné investování po malých částkách: jak funguje a komu se vyplatí

14. 7. 2006 | Lukáš Marek | 40 komentářů

Pravidelné investování po malých částkách: jak funguje a komu se vyplatí

Snaha investičních společností nenechat ladem cílovou skupinu potenciálních klientů - drobných investorů stojí za vznikem programů pravidelného investování po malých částkách. Investovat může člověk již od 500 Kč měsíčně, a to za snížené vstupní poplatky. Za jakých podmínek se tyto programy vyplatí a co za ně investiční společnosti na oplátku chtějí?

Akcie a trading: český kapitálový trh

13. 7. 2006 | Josef Lukáč | 2 komentáře

Akcie a trading: český kapitálový trh

Kdy a jak vznikl český kapitálový trh? Kdo jsou tvůrci trhu v systému SPAD pražské burzy? Co jsou loty? Co je potřeba k založení obchodního účtu a kdo jsou nejvýznamnější čeští brokeři? Víte, že ke zvýšení výnosů z obchodování je možné využít i úvěru, který některé brokerské firmy nabízejí pro obchodování nejlikvidnějších českých akcií? Proč je pro někoho český trh malý, nudný a málo likvidní?

Události uplynulého měsíce: červen

7. 7. 2006 | redakce Peníze.CZ

Události uplynulého měsíce: červen

Uteklo vám v červnu něco z našeho denního zpravodajství? Víte, co se událo v oblasti bankovnictví, daní, bydlení, investování a dalších? Jste si jisti, že jste nepropásli některou z povinností vůči státu? Nahlédněte do výběru červnových událostí.

Dluhopisy: trhy sílí, výnosy klesají

4. 7. 2006 | Robert Šíbl | 1 komentářů

Dluhopisy: trhy sílí, výnosy klesají

FED navýšil sazby o očekávané čtvrt procento, akciím i dluhopisovému trhu pomohl nečekaný Bernankeho tón naznačující konec utahování měnové politiky USA. Evropský dluhopisový trh se vyvíjel ve vleku světových událostí a končil týden bez významnějších změn. Česká národní banka sazby podle očekávání nezměnila.

Kurzy měn - Doplňky pro web

Umístěte si na vaše stránky aktuální kurzy až 35 světových měn . Můžete si zvolit, které měny se na vašich stránkách mají zobrazovat. Aktualizace kurzů probíhá každé odpoledne, jakmile Česká národní banka (ČNB) vydá nový kurzovní lístek platný pro příští den.
HTML kód ke stažení zde.

Partners Financial Services