Kurz slovinský tolar (SIT)

Zaniklá měna: poslední známý kurz 29. 12. 2006

ČNB
11,473 Kč/100 SIT

Neoficiální přepočet Eurozóny


10,538-0,10 %

Slovinský tolar (SIT) - základní údaje

Název státuSlovinsko
Název měnySlovinský tolar
ISO kód měnySIT
Dělení měny100 stotin
Množství ke Kč100
Slovinský tolar (SIT) byl platidlem ve Slovinsku od roku 1991. Před ním se tu používal jugoslávský dinár. V roce 2007 Slovinsko přešlo na euro, fixní kurz byl stanoven na 239,640 SIT za euro. Jedna setina tolaru se nazývala stotin. Mince se vydávaly v hodnotách 10, 20 a 50 stotin; 1, 2, 5, 10, 20 a tolarů. Bankovky slovinského tolaru se tiskly v hodnotách 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000, 5000 a 10000 tolarů.

Slovinsko měna (slovinský tolar) kalkulačka

Přepočet měn – měnová kalkulačka online

Graf kurzu slovinský tolar podle kurzovního lístku ČNB

Další mezinárodní měny

  • Co znamená zkratka SIT?

    Zkratka SIT označuje mezinárodní kód měny slovinský tolar definovaný mezinárodní normou ISO 4217.

  • Chci navštívit stát Slovinsko. Jakou měnou se zde platí?

    Ve státě Slovinsko je oficiální měnou slovinský tolar (SIT).

  • Jakou mezinárodní zkratkou se označuje měna slovinský tolar?

    Slovinský tolar se označuje mezinárodní zkratkou SIT.

Související články na téma investiční produkty, měny, slovinský tolar

Připravte se, papírové euro přichází

31. 7. 2001 | Petr Vykoukal | 14 komentářů

Připravte se, papírové euro přichází

Ačkoli do skutečného zavedení euromincí a eurobankovek ještě zbývá několik měsíců, měli byste na ně myslet již během letošních prázdnin. Pokud vám totiž zůstaly doma v hrníčku peníze z loňských prázdnin, kupte si za ně na letošní dovolené nanuka, protože jinak vám z nich zůstane za pár měsíců pouze hezká památka.

Fondů ubývá, poplatky rostou, odkupy pokračují

30. 7. 2001 | Tomáš Skřivánek | 2 komentáře

Fondů ubývá, poplatky rostou, odkupy pokračují

Připravujete nový fond, nebo u toho starého chcete změnit statut a poplatky? Pokud si myslíte, že změny jsou k lepšímu, udělejte to v létě! Máte naději, že váš krok zaujme média a zprávě se dostane výrazně více publicity, než v jiných ročních obdobích.

Modrý a konzervativní

27. 7. 2001 | Danuše Pecharová | 8 komentářů

Modrý a konzervativní

Jednoduché, většinou přehledné, občas však také zmatené. Takové dojmy můžete získat při prohlížení stránek Penzijního fondu Komerční banky.

Peníze nejsou všechno

12. 7. 2001 | Lenka Fialová | 12 komentářů

Peníze nejsou všechno

Co byste řekli tomu, že s podpisem pracovní smlouvy získáte víc než jen hromadu povinností a zodpovědnosti? Třeba auto, abyste nemuseli do práce městskou hromadnou dopravou. Byt nebo výhodně úročenou půjčku na byt. Telefon, týden dovolené navíc a zaplacenou letenku! Permanentku do posilovny a volňásky do divadla. Zaměstnanecké akcie nebo penzijní připojištění, které budou přinášet rentu, když vy sami na práci nebudete muset ani pomyslet. Sen nebo skutečnost?

Zaměstnanci – největší nebezpečí bank

12. 7. 2001 | Tomáš Skřivánek | 6 komentářů

Zaměstnanci – největší nebezpečí bank

Jedním z hlavních rizik pro banky je selhání zaměstnanců. Téměř osmdesát procent respondentů mezinárodního průzkumu má obavy z podvodného jednání svých zaměstnanců, nicméně jen přibližně polovina z nich má uzavřeno pojištění proti ztrátám ze zpronevěry.

Letadlo rychlostí světla

11. 7. 2001 | Jindřich Hlaváč | 27 komentářů

Letadlo rychlostí světla

Kdo by nechtěl zbohatnout téměř bezpracně během několika měsíců? Mně přišla taková šance e-mailem. Po krátké úvaze jsem ji ale bez obav smazal. Místo o výdělek jsem se připravil spíše o starosti, problémy a kopu zbytečné práce.

Můj stan, můj hrad

3. 7. 2001 | Dušan Hradil

Můj stan, můj hrad

Prázdniny jsou tu a mnozí z nás vyrážejí do kempů, aby se alespoň částečně sblížili s přírodou. To ale bez potřebného vybavení není snadné, a tak se dnes vydáme na lov nejnižších cen stanů a kempinkového vybavení.

Revoluce v peněžence?

2. 7. 2001 | Michal Hazi

Revoluce v peněžence?

Nejmladší mobilní operátor Oskar nedávno představil novou službu Platby z mobilu. Kapesní telefon by se díky ní měl stát plnohodnotným platebním nástrojem každého z nás. O podobných projektech se ve světě již mluví dlouho. Možnosti nabízené v rámci pilotního projektu jsou navíc zatím poměrně omezené.

Uč se, zaplatím ti!

28. 6. 2001 | Eva Hníková | 23 komentářů

Uč se, zaplatím ti!

Asi každý rodič si přeje, aby jeho potomek přinesl ze školy co nejlepší vysvědčení. A tak slíbí své ratolesti za pěkné známky peníze, panenku Barbie, počítačovou hru nebo třeba autodráhu. Někteří rodiče pozvou dítě za vysvědčení se samými jedničkami na zmrzlinový pohár, jiní koupí čtyřkaři za odměnu mobilní telefon.

Paegas pomáhá Maximovi

26. 6. 2001 | Petr Vykoukal | 7 komentářů

Paegas pomáhá Maximovi

Platební či kreditní karty, které vydává banka společně s nějakou další společností jsou většinou vytvořeny s cílem usnadnit život zákazníkům a současně si je "zavázat" i pro budoucnost. Jsou však určitě i výhodou pro banky či různé karetní asociace. Aliance Paegasu s Maximem pomáhá Bank Austria Creditanstalt i při zpřísněných podmínkách pro vydání karty dosáhnout vysokého obratu bez zvýšení rizika.

Kurzy měn - Doplňky pro web

Umístěte si na vaše stránky aktuální kurzy až 35 světových měn . Můžete si zvolit, které měny se na vašich stránkách mají zobrazovat. Aktualizace kurzů probíhá každé odpoledne, jakmile Česká národní banka (ČNB) vydá nový kurzovní lístek platný pro příští den.
HTML kód ke stažení zde.

Partners Financial Services