Kurz litevský litas (LTL)

Zaniklá měna: poslední známý kurz 31. 12. 2014

ČNB
8,030 Kč/LTL

Neoficiální přepočet Eurozóny


NaNNaN %

Litevský litas (LTL) - základní údaje

Název státuLitva
Název měnyLitevský litas
ISO kód měnyLTL
Dělení měny100 centas
Množství ke Kč1
Litevský lit je zákonným platidlem pobaltského státu Litva. Jeho ISO 4217 kód je LTL. Množné číslo této měny je v litevštině litai nebo lit?. Jedna setina litu se jmenuje centas (množné číslo centai). Litva je od 28.června 2004 v systému ERM II, což je předstupeň pro zavedení eura. Pevný směnný kurs mezi litem a eurem byl stanoven na 3.45280 LTL = 1 EUR. Tento kurs se smí pohybovat v rozmezí ±15%. Litva hodlá vstoupit do eurozóny v roce 2010 nebo později. Mince mají nominální hodnoty 1, 2, 5, 10, 20 a 50 centai, 1, 2 a 5 litai. Bankovky jsou tisknuty v nominálních hodnotách 10, 20, 50, 100, 200 a 500 litai.

Litva měna (litevský litas) kalkulačka

Přepočet měn – měnová kalkulačka online

Graf kurzu litevský litas podle kurzovního lístku ČNB

Další mezinárodní měny

  • Co znamená zkratka LTL?

    Zkratka LTL označuje mezinárodní kód měny litevský litas definovaný mezinárodní normou ISO 4217.

  • Chci navštívit stát Litva. Jakou měnou se zde platí?

    Ve státě Litva je oficiální měnou litevský litas (LTL).

  • Jakou mezinárodní zkratkou se označuje měna litevský litas?

    Litevský litas se označuje mezinárodní zkratkou LTL.

Související články na téma investiční produkty, litevský litas, měny

Euro přijde velkým třeskem

6. 11. 2006 | Tomáš Prouza | 36 komentářů

Euro přijde velkým třeskem

Po dlouhém odkládání vláda rozhodla, že se euro v České republice jednou zavede velkým třeskem. Co to znamená? Jak vypadá scénář velkého třesku a co jeho kroky znamenají pro spotřebitele a obchodníky? Z jakých dalších variant mohla vláda vybírat a proč je zamítla? Podívejme se na problematiku očima Národního koordinátora pro zavedení eura.

Události uplynulého měsíce: říjen

3. 11. 2006 | redakce Peníze.CZ

Události uplynulého měsíce: říjen

Uteklo vám v říjnu něco z našeho denního zpravodajství? Víte, co se událo v oblasti bankovnictví, daní, bydlení, investování a dalších? Jste si jisti, že jste nepropásli některou z povinností vůči státu? Nahlédněte do výběru říjnových událostí.

Jak na opce: opční názvosloví

2. 11. 2006 | Eva Marečková | 1 komentářů

Jak na opce: opční názvosloví

Jak interpretovat opční data? Jaké parametry jsou udávány na stránkách poskytovatelů opčních dat? Jaké možnosti nabízí opční software? Dnešní část vám pomůže zorientovat se v používaném názvosloví.

Dluhopisy: výnosy u dvouletých splatností na čtyřletých maximech

31. 10. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: výnosy u dvouletých splatností na čtyřletých maximech

Minulý týden zasedal americký FED a centrální banky zemí střední Evropy. Sazby se změnily jen v Maďarsku. Na dluhopisových trzích v Evropě dále rostly výnosy a klesaly ceny, zvyšuje se totiž pravděpodobnost dalšího zvyšování sazeb v eurozóně.

Stát utržen ze řetězu aneb kam nás dostaly předvolební sliby

30. 10. 2006 | David Navrátil

Stát utržen ze řetězu aneb kam nás dostaly předvolební sliby

Předvolební akrobacie v sociálních dávkách, nepromyšlené změny a absence reforem vede k horšícímu se výhledu vývoje státních financí. Jaký bude deficit v příštím roce? Kolik nás bude stát a jak se odrazí na výnosech dluhopisů? Podívejme se, co spočítali ekonomové České spořitelny.

Dluhopisy: udělení důvěry polské vládě trh ocenil 13bodovým poklesem

24. 10. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: udělení důvěry polské vládě trh ocenil 13bodovým poklesem

Ceny na dluhopisových trzích se v minulém týdnu vyvíjely bez větších změn. Výnosy vládních dluhopisů v posledních čtrnácti dnech v průměru vzrostly o nevýrazných 10 bodů.

Realitní trhy: investoři letos mohli vydělat až 27 procent

20. 10. 2006 | Robert Šíbl

Realitní trhy: investoři letos mohli vydělat až 27 procent

Při pohledu na vývoj cen akcií realitních společností se ani nechce věřit, že na počátku letošního léta zaznamenaly propad. Evropský trh se obchoduje již o více než 31 % výše než začátkem roku, se započtením vývoje kurzu koruny proti euru si investor, který letos takto investoval, přišel na více než 27% zisk. Přes 25 % letos vydělaly americké nerezidenční nemovitosti a v Japonsku byl na trh uvedený nový realitní trust, díky kterému japonský index hned poskočil o téměř 3 %.

Je čas vyměnit podílové fondy za ETF?

18. 10. 2006 | Roman Stuchlík | 17 komentářů

Je čas vyměnit podílové fondy za ETF?

Exchange traded funds (ETF) na americké akcie tvrdě konkurují otevřeným podílovým fondům. Je jich přes 200. Zhruba polovina kopíruje tzv. široké indexy celého trhu, polovina sektorové indexy. Široké indexy se dělí na 9 kategorií podle stylu a kapitalizace. Roční TER nejlevnějších ETF klesl pod 0,10 %.V dlouhém horizontu je to velká výhoda. Ptáte se, jak investovat do ETF na americké akcie?

Ke zbohatnutí stačí jen pár dnů

11. 10. 2006 | Milan Šmíd | 36 komentářů

Ke zbohatnutí stačí jen pár dnů

Pokles zhodnocení investice zapříčiněné zmeškáním deseti nejlepších dnů na burze za posledních deset let by na německém akciovém trhu znamenalo skoro 5 % ročně. Logika platí ale i naopak. Zmeškáním deseti nejhorších dnů by roční výkonnost investice vzrostla o necelých 6 % ročně.

Události uplynulého měsíce: září

6. 10. 2006 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Události uplynulého měsíce: září

Uteklo vám v září něco z našeho denního zpravodajství? Víte, co se událo v oblasti bankovnictví, daní, bydlení, investování a dalších? Jste si jisti, že jste nepropásli některou z povinností vůči státu? Nahlédněte do výběru zářiových událostí.

Kurzy měn - Doplňky pro web

Umístěte si na vaše stránky aktuální kurzy až 35 světových měn . Můžete si zvolit, které měny se na vašich stránkách mají zobrazovat. Aktualizace kurzů probíhá každé odpoledne, jakmile Česká národní banka (ČNB) vydá nový kurzovní lístek platný pro příští den.
HTML kód ke stažení zde.

Partners Financial Services