Kurz litevský litas (LTL)

Zaniklá měna: poslední známý kurz 31. 12. 2014

ČNB
8,030 Kč/LTL

Neoficiální přepočet Eurozóny


NaNNaN %

Litevský litas (LTL) - základní údaje

Název státuLitva
Název měnyLitevský litas
ISO kód měnyLTL
Dělení měny100 centas
Množství ke Kč1
Litevský lit je zákonným platidlem pobaltského státu Litva. Jeho ISO 4217 kód je LTL. Množné číslo této měny je v litevštině litai nebo lit?. Jedna setina litu se jmenuje centas (množné číslo centai). Litva je od 28.června 2004 v systému ERM II, což je předstupeň pro zavedení eura. Pevný směnný kurs mezi litem a eurem byl stanoven na 3.45280 LTL = 1 EUR. Tento kurs se smí pohybovat v rozmezí ±15%. Litva hodlá vstoupit do eurozóny v roce 2010 nebo později. Mince mají nominální hodnoty 1, 2, 5, 10, 20 a 50 centai, 1, 2 a 5 litai. Bankovky jsou tisknuty v nominálních hodnotách 10, 20, 50, 100, 200 a 500 litai.

Litva měna (litevský litas) kalkulačka

Přepočet měn – měnová kalkulačka online

Graf kurzu litevský litas podle kurzovního lístku ČNB

Další mezinárodní měny

  • Co znamená zkratka LTL?

    Zkratka LTL označuje mezinárodní kód měny litevský litas definovaný mezinárodní normou ISO 4217.

  • Chci navštívit stát Litva. Jakou měnou se zde platí?

    Ve státě Litva je oficiální měnou litevský litas (LTL).

  • Jakou mezinárodní zkratkou se označuje měna litevský litas?

    Litevský litas se označuje mezinárodní zkratkou LTL.

Související články na téma investiční produkty, litevský litas, měny

Průměrná mzda převýší příští rok 20 tisíc korun

1. 12. 2005 | Vladimír Pikora | 23 komentářů

Průměrná mzda převýší příští rok 20 tisíc korun

Průměrná mzda letos nejspíš přesáhne 19 000 Kč. Koncem příštího roku by již měla převýšit 22 000 Kč. Platy ve veřejné sféře zaostávají za těmi v oblasti soukromé v průměru již jen o 433 Kč měsíčně. Německou úroveň mezd při troše štěstí doženeme "už" v roce 2037. To jsou jen úryvky z komentáře hlavního ekonoma Volksbank ke včera zveřejněným platovým statistikám.

Chcete investovat se životní pojistkou? Poradíme

25. 11. 2005 | Simona Ely Plischke | 5 komentářů

Chcete investovat se životní pojistkou? Poradíme

Vysvětlíme, jak investiční životní pojištění funguje, podle čeho si vybírat pojišťovnu, produkt i konkrétní fond a nabídneme kompletní přehled produktů, poplatků a investičních možností. Nechybí ani novinka, kterou na trh včera uvedla Aviva. Nezapomněli jsme ani na připojištění.

S cizí měnou na termínovaný vklad?

18. 11. 2005 | Dana Chytilová | 4 komentáře

S cizí měnou na termínovaný vklad?

Neutratili jste na zahraniční dovolené všechny valuty? Vložte je do termínovaných vkladů. Ty nabízejí lepší úrok než běžný účet, nižší poplatky a vysokou likviditu. Je tu však zároveň jedno omezení, minimální vklad je dost veliký.

Události uplynulého měsíce: říjen

4. 11. 2005 | redakce Peníze.CZ

Události uplynulého měsíce: říjen

Uteklo vám v říjnu něco z našeho denního zpravodajství? Víte, co se událo v oblasti bankovnictví, daní, bydlení, investování a dalších? Jste si jisti, že jste nepropásli některou z povinností vůči státu? Nahlédněte do výběru říjnových událostí.

Je běžný účet v cizí měně černou dírou?

2. 11. 2005 | Dana Chytilová | 4 komentáře

Je běžný účet v cizí měně černou dírou?

Hromadí se vám doma eura, libry či dolary a vy zvažujete zřídit si devizový účet? Dobře si rozmyslete, zda jej opravdu potřebujete. Váš účet se totiž může pod tíhou poplatků ztenčovat a ztenčovat. Úroky z vkladu nemusí na záchranu stačit.

Burziáni blázní na parketu

26. 10. 2005 | Petr Vykoukal | 5 komentářů

Burziáni blázní na parketu

Díky kupónové privatizaci mnoho Čechů zná základní terminologii kapitálového trhu. Víme, co je to akcie a víme, že se s nimi obchoduje na burze. Tušíme ale, jak taková burza funguje? Co je např. obchodování otevřeným křikem či kulisa pro exoty?

Jak měřit riziko investice do fondu

25. 10. 2005 | Roman Stuchlík | 4 komentáře

Jak měřit riziko investice do fondu

Jedním z největších rizik, které hrozí investorům do otevřených podílových fondů, je riziko kolísání kurzu fondu. Zjistit jak se kurz v minulosti "vlnil" nahoru a dolů, je pro investory při výběru fondu nutností. Nejjednodušším způsobem, jak získat povědomí o kolísavosti kurzu daného fondu, je zjištění informace o maximálním poklesu za určité období. Vyberte si.

Kotel středoevropských akcií stále topí

14. 10. 2005 | Milan Šmíd | 1 komentářů

Kotel středoevropských akcií stále topí

Akcie střední Evropy silně rostou již čtyři roky. Důvodem může být i konvergenční vlna, ta se však pomalu ale jistě ztrácí. Názor na vznik bubliny na českém akciovém trhu tak není úplně jednotný. Jak se bude burza vyvíjet do budoucna? A proč ji asi brzké slučování nečeká?

Události uplynulého měsíce: září

7. 10. 2005 | redakce Peníze.CZ

Události uplynulého měsíce: září

Uteklo vám v září něco z našeho denního zpravodajství? Víte, co se událo v oblasti bankovnictví, daní, bydlení, investování a dalších? Jste si jisti, že jste nepropásli některou z povinností vůči státu? Nahlédněte do výběru zářijových událostí.

Investujte pravidelně

14. 9. 2005 | Petr Vykoukal | 18 komentářů

Investujte pravidelně

Kup levně a draze prodej – tak nějak by mohl vypadat plán jak zbohatnout na burze. Jenže má dva háčky. Kdy koupit, abychom měli jistotu, že skutečně kupujeme levně, a kdy prodat, abychom prodali za draho. Toto "investorské dilema" může vyřešit tzv. pravidelné investování.

Kurzy měn - Doplňky pro web

Umístěte si na vaše stránky aktuální kurzy až 35 světových měn . Můžete si zvolit, které měny se na vašich stránkách mají zobrazovat. Aktualizace kurzů probíhá každé odpoledne, jakmile Česká národní banka (ČNB) vydá nový kurzovní lístek platný pro příští den.
HTML kód ke stažení zde.

Partners Financial Services