Kurz litevský litas (LTL)

Zaniklá měna: poslední známý kurz 31. 12. 2014

ČNB
8,030 Kč/LTL

Neoficiální přepočet Eurozóny


NaNNaN %

Litevský litas (LTL) - základní údaje

Název státuLitva
Název měnyLitevský litas
ISO kód měnyLTL
Dělení měny100 centas
Množství ke Kč1
Litevský lit je zákonným platidlem pobaltského státu Litva. Jeho ISO 4217 kód je LTL. Množné číslo této měny je v litevštině litai nebo lit?. Jedna setina litu se jmenuje centas (množné číslo centai). Litva je od 28.června 2004 v systému ERM II, což je předstupeň pro zavedení eura. Pevný směnný kurs mezi litem a eurem byl stanoven na 3.45280 LTL = 1 EUR. Tento kurs se smí pohybovat v rozmezí ±15%. Litva hodlá vstoupit do eurozóny v roce 2010 nebo později. Mince mají nominální hodnoty 1, 2, 5, 10, 20 a 50 centai, 1, 2 a 5 litai. Bankovky jsou tisknuty v nominálních hodnotách 10, 20, 50, 100, 200 a 500 litai.

Litva měna (litevský litas) kalkulačka

Přepočet měn – měnová kalkulačka online

Graf kurzu litevský litas podle kurzovního lístku ČNB

Další mezinárodní měny

  • Co znamená zkratka LTL?

    Zkratka LTL označuje mezinárodní kód měny litevský litas definovaný mezinárodní normou ISO 4217.

  • Chci navštívit stát Litva. Jakou měnou se zde platí?

    Ve státě Litva je oficiální měnou litevský litas (LTL).

  • Jakou mezinárodní zkratkou se označuje měna litevský litas?

    Litevský litas se označuje mezinárodní zkratkou LTL.

Související články na téma investiční produkty, litevský litas, měny

Nemravný ČEZ aneb hrozí nám nákaza enronitidou?

29. 4. 2005 | Radek Létal | 10 komentářů

Nemravný ČEZ aneb hrozí nám nákaza enronitidou?

Motivační plány českých polostátních firem fungují natolik nestandardně, že se nad jejich absurditou pozastavil i ministr financí a nyní prosazuje změnu. Například bývalý náměstek ministra průmyslu Václav Srba díky motivačnímu programu ČEZ vydělal za tři dny skoro 24 miliónů Kč. Jak je to možné? Hrozí nám český Enron?

Dobrý obchodník musí umět ovládat své ztráty

27. 4. 2005 | Richard Koza | 33 komentářů

Dobrý obchodník musí umět ovládat své ztráty

Také záporné výsledky jsou běžnou součástí života burzovních obchodníků. Správně je zvládat a řídit, umět se při nich ovládat a dokonce je i plánovat je umění, které dělá dobrého obchodníka. Víte, kdy je třeba "kousnout do kyselého jablka" a prodat akcie s vědomím ztráty?

Chcete zhodnotit peníze strukturovanými produkty?

26. 4. 2005 | Dana Chytilová | 1 komentářů

Chcete zhodnotit peníze strukturovanými produkty?

Stále více finančních institucí nabízí klientům možnost zhodnotit jejich vložené peníze třeba i 5% úrokem. Jak toho docílí? Co vlastně jsou takzvané strukturované produkty a které banky a za jakých podmínek je u nás nabízejí?

Fondy: setrvalý stav

25. 4. 2005 | Petr Fejtek | 2 komentáře

Fondy: setrvalý stav

Opět podivná týdenní statistika s výslednou pouhou čtvrtmiliardou. Ovšem nezapočítáme-li jeden velký institucionální odkup, přišlo nejméně 625 miliónů korun, navíc jistě "pěkný balík" zamířil do těch zajištěných fondů, které nereportují týdenní prodeje.

Jak funguje investiční životní pojištění I.

18. 4. 2005 | Martin Podávka | 18 komentářů

Jak funguje investiční životní pojištění I.

Některé odhady říkají, že investičnímu pojištění rozumí maximálně pětina prodejců. Většina klientů prý ani netuší, jaký produkt si vlastně sjednali a co nabízí trh. Připravili jsme pro vás několik článků, z nichž se o investičním pojištění dozvíte vše podstatné. Přečtěte si první z nich.

Ještě chcete bydlet ve vlastním?

11. 4. 2005 | Simona Ely Plischke | 16 komentářů

Ještě chcete bydlet ve vlastním?

Podle posledních ukazatelů cen bydlení týdeníku The Economist je v současné době v mnoha zemích podstatně levnější bydlet v nájmu, než byt nebo dům koupit. Podívejme se, proč je tomu tak a jaký další vývoj lze očekávat.

Události uplynulého měsíce: únor

4. 3. 2005 | redakce Peníze.CZ

Události uplynulého měsíce: únor

Uteklo vám v únoru něco z našeho denního zpravodajství? Víte, co se událo v oblasti bankovnictví, daní, bydlení, investování a dalších? Jste si jisti, že jste nepropásli některou z povinností vůči státu? Nahlédněte do výběru únorových událostí.

Investování po česku: pasivní a neefektivní

18. 2. 2005 | Simona Ely Plischke | 44 komentářů

Investování po česku: pasivní a neefektivní

Nejvíce peněz ukládáme na stavební spoření, životní pojištění a penzijní připojištění. Finanční odborníci o nás říkají, že využíváme investiční produkty rozhodně pasivněji a méně efektivně, než občané "staré" Evropy. ČSOB a CAIP představily zajímavou studii, přibližme si její výsledky.

Nabídka ETF je stále pestřejší

16. 2. 2005 | Richard Koza | 7 komentářů

Nabídka ETF je stále pestřejší

Exchange Traded Funds získávají stále větší oblibu investorů a obchodníků po celém světě. Velmi žádanou se v poslední době stala oblast fondů nemovitostí a konečně se objevil i dlouho očekávaný "Zlatý ETF". Možností je ale mnohem víc, některé jsou skutečně zajímavé a neotřelé.

Portfolio, které neprodělá

15. 2. 2005 | Petr Syrový | 33 komentářů

Portfolio, které neprodělá

Nechce se vám s přebytečnými penězi do banky? Radši byste si sami chtěli sestavit portfolio, které by vyneslo více než fondy peněžního trhu a zároveň "zaručilo", že neproděláte? Máme pro vás historií ověřený "recept". Dnešní menu: konzervativní portfolio.

Kurzy měn - Doplňky pro web

Umístěte si na vaše stránky aktuální kurzy až 35 světových měn . Můžete si zvolit, které měny se na vašich stránkách mají zobrazovat. Aktualizace kurzů probíhá každé odpoledne, jakmile Česká národní banka (ČNB) vydá nový kurzovní lístek platný pro příští den.
HTML kód ke stažení zde.

Partners Financial Services