Kurz sdr (XDR)

Kurz sdr (XDR) střed

ČNB
30,877 Kč/XDR-0,10 %

SDR (XDR) - základní údaje

Název státuMMF
Název měnySDR
ISO kód měnyXDR
Dělení měny
Množství ke Kč1
SDR znamená "Special Drawing Rights" neboli Speciální práva čerpání. Jedná se o mezinárodní rezervní aktiva vytvořená Mezinárodním měnovým fondem (MMF) s cílem podpořit stabilitu mezinárodních směnných kurzů a poskytovat zemím členským MMF další formu rezervních aktiv vedle tradičních měn, jako je americký dolar nebo euro. Jsou tvořena vážením několika hlavních světových měn, včetně amerického dolaru, eura, japonského jenu, britské libry a čínského jüanu. Hodnota se pravidelně přepočítává na základě těchto složek a podle určeného kurzu.

Přepočet měn – měnová kalkulačka online

Graf kurzu sdr podle kurzovního lístku ČNB

Další mezinárodní měny

  • Co znamená zkratka SDR?

    Zkratka SDR znamená "Special Drawing Rights". Tato zkratka se používá celosvětově k označení těchto speciálních práv čerpání v rámci mezinárodního finančního systému. Speciální práva čerpání (SDR) jsou mezinárodní rezervní aktiva, která vytvořil Mezinárodní měnový fond (MMF) a slouží jako zvláštní aktivum pro země členy MMF. SDR mají hodnotu založenou na určitém koši hlavních světových měn, a to americkém dolaru, euru, japonském jenu, britské libře a čínském jüanu.

Související články na téma měny, sdr

Události uplynulého měsíce: září

6. 10. 2006 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Události uplynulého měsíce: září

Uteklo vám v září něco z našeho denního zpravodajství? Víte, co se událo v oblasti bankovnictví, daní, bydlení, investování a dalších? Jste si jisti, že jste nepropásli některou z povinností vůči státu? Nahlédněte do výběru zářiových událostí.

Jak se vedlo a povede světovým ekonomikám: září 2006

5. 10. 2006 | Robert Šíbl

Jak se vedlo a povede světovým ekonomikám: září 2006

Nálada na trzích se v září trochu uklidnila. Co se týče vývoje makroekonomických ukazatelů, lze s jistotou říci jen jedno: zpomalení přijde, načasování a hloubka je stále otázkou. Jak se vedlo americkému, evropskému a českému hospodářství? Jakým směrem se vydají a jak zareagují jejich měny?

Proč se nevyplatí kupovat euro

5. 10. 2006 | Tomáš Honěk | 4 komentáře

Proč se nevyplatí kupovat euro

Český investor má k dispozici nepřeberné množství podílových fondů. Ne všechny jsou však denominované v českých korunách. Má smysl investice do aktiv v cizí měně? Popř. do jakých ano a do jakých ne? Proč se může vyplatit investice do akciových fondů, zatímco do dluhopisových či peněžního trhu téměř jistě ne? Existuje důvod pro otevření eurového bankovního účtu u tuzemské banky?

Podílové fondy a riziko zpronevěry aneb co když to někdo ukradne?

3. 10. 2006 | Roman Stuchlík | 2 komentáře

Podílové fondy a riziko zpronevěry aneb co když to někdo ukradne?

Riziko zpronevěry je u investic do otevřených podílových fondů sníženo na minimum. Zásluhu na tom má oddělení majetku investora od majetku investiční společnosti. Šance, že se peníze "někde ztratí", se blíží nule. Čím to je? Co se stane, když se investiční společnost, broker či depozitář dostanou do ekonomických problémů? A jak je možné, že u některých obchodníků s cennými papíry lidé přišli o peníze?

Česká republika pod palbou čísel aneb rodná hrouda v kostce

27. 9. 2006 | Simona Ely Plischke | 18 komentářů

Česká republika pod palbou čísel aneb rodná hrouda v kostce

Z celé EU se u nás rodí nejméně dětí, z celé Evropy jsme nejtlustší a ze všech zemí světa se u nás vypije nejvíce piva. Vymíráme, stárneme, rozvádíme se a nebereme se. Také jsme 40. největší ekonomikou světa, 12. "nejžádanější" a 30. nejnavštěvovanější zemí na světě. Naše kupní síla dosahuje 28 % lucemburské, na 1 000 lidí u nás připadá 356 aut a každý pátý Čech je starší 60 let. Přinášíme vám jedinečný přehled statistických údajů z různých sfér života.

Akcie: hrozí nám náhlé odchody zahraničních investorů z regionu?

25. 9. 2006 | Pavel Sudek | 21 komentářů

Akcie: hrozí nám náhlé odchody zahraničních investorů z regionu?

Globální trhy v uplynulém týdnu ztrácely. V USA se sice hlavní indexy dotkly několikaletých maxim, nakonec ale týden uzavřely s mírnou ztrátou. O 0,1 % si pohoršil DJ Eurostoxx 50. Hlubší korekcí ale prošly všechny rozvíjející se trhy - od Latinské Ameriky až po střední Evropu. Náš region zasáhla politická nestabilita v Polsku a Maďarsku. Souhra politických událostí, deficitu rozpočtů a běžných účtů a slabé měny upozornily na rizika investování ve středovýchodní Evropě. Region prý nadměrně spoléhá na financování prostřednictvím zahraničních věřitelů.

Dluhopisy: také v ČR vzrostou sazby dříve

19. 9. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: také v ČR vzrostou sazby dříve

Událostí minulého týdne bylo páteční zveřejnění míry americké i evropské inflace. Vše tentokrát zůstalo bez překvapení a i dluhopisové trhy končily týden na úrovních, na kterých začínaly. Domácí situace se vyvíjí spíše ve vleku politických událostí, vyšší nárůst dluhopisových výnosů byl způsoben prohlášením viceguvernéra ČNB Singera, který naznačil dřívější utažení měnové politiky. Situace v regionu hlásí růst trhu v Polsku i Maďarsku.

Události uplynulého měsíce: srpen

1. 9. 2006 | redakce Peníze.CZ

Události uplynulého měsíce: srpen

Uteklo vám v srpnu něco z našeho denního zpravodajství? Víte, co se událo v oblasti bankovnictví, daní, bydlení, investování a dalších? Jste si jisti, že jste nepropásli některou z povinností vůči státu? Nahlédněte do výběru srpnových událostí.

Evropské akciové trhy v poločase roku 2006: střední a východní Evropa

23. 8. 2006 | Stanislav Volek | 5 komentářů

Evropské akciové trhy v poločase roku 2006: střední a východní Evropa

Loni se akciové trhy střední a východní Evropy hřály na výsluní zájmu. Letos se však odehrává zcela jiný příběh, i když to na počátku roku 2006 zprvu na výraznější změnu nevypadalo. První čtyři měsíce v roce mířily tyto trhy, obdobně jako jejich starší západoevropští bratři, stále vzhůru. Co se ale událo pak? A co tento region čeká v druhé polovině roku?

Levně posílat peníze do zahraničí a platit na netu? Moneybookers, PayPay či PayPal to umí!

18. 8. 2006 | Lukáš Marek | 21 komentářů

Levně posílat peníze do zahraničí a platit na netu? Moneybookers, PayPay či PayPal to umí!

Chcete za převod peněz do zahraniční zaplatit třeba jen půl eura místo stovek až tisíců korun, které požadují banky? Rádi byste kurz, kterým budou posílané peníze přepočítány do jiné měny, znali předem? Nebo vás jen zajímá, jak jednoduše a hlavně bezpečně platit na internetu? Elektronické peněženky typu PayPal, PayPay a Moneybookers jsou pro vás odpovědí. Co umí, jak fungují a za kolik?

Kurzy měn - Doplňky pro web

Umístěte si na vaše stránky aktuální kurzy až 35 světových měn . Můžete si zvolit, které měny se na vašich stránkách mají zobrazovat. Aktualizace kurzů probíhá každé odpoledne, jakmile Česká národní banka (ČNB) vydá nový kurzovní lístek platný pro příští den.
HTML kód ke stažení zde.

Partners Financial Services