Kurz sdr (XDR)

Kurz sdr (XDR) střed

ČNB
30,877 Kč/XDR-0,10 %

SDR (XDR) - základní údaje

Název státuMMF
Název měnySDR
ISO kód měnyXDR
Dělení měny
Množství ke Kč1
SDR znamená "Special Drawing Rights" neboli Speciální práva čerpání. Jedná se o mezinárodní rezervní aktiva vytvořená Mezinárodním měnovým fondem (MMF) s cílem podpořit stabilitu mezinárodních směnných kurzů a poskytovat zemím členským MMF další formu rezervních aktiv vedle tradičních měn, jako je americký dolar nebo euro. Jsou tvořena vážením několika hlavních světových měn, včetně amerického dolaru, eura, japonského jenu, britské libry a čínského jüanu. Hodnota se pravidelně přepočítává na základě těchto složek a podle určeného kurzu.

Přepočet měn – měnová kalkulačka online

Graf kurzu sdr podle kurzovního lístku ČNB

Další mezinárodní měny

  • Co znamená zkratka SDR?

    Zkratka SDR znamená "Special Drawing Rights". Tato zkratka se používá celosvětově k označení těchto speciálních práv čerpání v rámci mezinárodního finančního systému. Speciální práva čerpání (SDR) jsou mezinárodní rezervní aktiva, která vytvořil Mezinárodní měnový fond (MMF) a slouží jako zvláštní aktivum pro země členy MMF. SDR mají hodnotu založenou na určitém koši hlavních světových měn, a to americkém dolaru, euru, japonském jenu, britské libře a čínském jüanu.

Související články na téma měny, sdr

Globální akciové trhy v poločase roku 2006

2. 8. 2006 | Stanislav Volek | 11 komentářů

Globální akciové trhy v poločase roku 2006

Počátkem roku pokračoval na většině světových akciových trhů růst, ke kterému se později připojil i dosud nevýrazný trh ve Spojených státech. Stále více se však hovořilo o dalším zvyšování úrokových sazeb nejen v USA a v Evropě, ale napříč celým finančním světem. Převažoval názor, že toto pokračující krocení inflace by mohlo výrazně zbrzdit hospodářský růst a následně vyvolat celosvětovou recesi. Co bylo a co nás čeká?

Dluhopisy: budoucnost může být příznivá

25. 7. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: budoucnost může být příznivá

Za nejdůležitější událost, která nejvíce ovlivnila vývoj na dluhopisových trzích v minulém týdnu, lze označit středeční vystoupení guvernéra Fedu. Jeho umírněný projev o budoucím poklesu americké inflace a již probíhajícím zpomalení americké ekonomiky ještě podpořil čtvrteční zápis z červnového zasedání měnového výboru Fedu. Z toho těžily tamní dluhopisy.

Jak se vedlo a povede světovým ekonomikám: červenec

14. 7. 2006 | Robert Šíbl | 2 komentáře

Jak se vedlo a povede světovým ekonomikám: červenec

Po květnových propadech rizikových aktiv se na trhy opět vrátila lepší nálada. Americká ekonomika potvrdila domněnky budoucího ochlazení, v Evropě se zlepšuje trh práce i spotřeba domácností. V regionu se situace po volbách zklidnila, potvrzuje se trendový scénář robustního růstu české ekonomiky, prozatím bez inflačních tlaků. Co se událo a co nás po makroekonomické stránce čeká?

Fotbal a bohatství země: jak nakopnout ekonomiku

4. 7. 2006 | Simona Ely Plischke

Fotbal a bohatství země: jak nakopnout ekonomiku

Vydělá německý turistický průmysl na mistrovství světa ve fotbale přes jednu miliardu euro, nebo to budou "jen" desítky miliónů? Co přinese vítězství světového poháru "zlaté" zemi? Jaký ekonomický užitek z turnaje bude mít země, jejíž národní tým byl vyřazen v základní skupině nebo ve čtvrtfinále? A co přinesla z ekonomického hlediska zvýšená účast žen ve fotbale?

Jak se na dovolené vyhnout okradení

15. 6. 2006 | Kateřina Boušová | 3 komentáře

Jak se na dovolené vyhnout okradení

Chystáte se na dovolenou? Poradíme vám, jak si ohlídat kapsy, věci v hotelu či kempu nebo auto, ať už dny volna strávíte doma, nebo v zahraničí. Podíváme se i na situaci, když by vás přece jen okradli. Dozvíte se, kam se v cizině obrátit s žádostí o pomoc, kde sehnat náhradní doklady i peníze a zda se "proti krádeži" můžete pojistit.

Události uplynulého měsíce: květen

2. 6. 2006 | redakce Peníze.CZ | 1 komentářů

Události uplynulého měsíce: květen

Uteklo vám v květnu něco z našeho denního zpravodajství? Víte, co se událo v oblasti bankovnictví, daní, bydlení, investování a dalších? Jste si jisti, že jste nepropásli některou z povinností vůči státu? Nahlédněte do výběru květnových událostí.

Dluhopisy: maďarské trhy rostou, vláda chce zkrotit státní finance

10. 5. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: maďarské trhy rostou, vláda chce zkrotit státní finance

Opět se potvrdil předpokládaný růst výnosů na dluhopisových trzích. Střední Evropa vesměs zůstala bez domácích událostí, a následovala tak vývoj ve světě. ECB ponechala výši úrokových sazeb, tady také nic nového. V USA další ochlazení nemovitostního trhu zatím stále neoslabuje spotřebu domácností. Navíc stále silný trh práce potvrzuje předpovědi silného růstu americké ekonomiky.

Čeká dolar letos tvrdý pád?

5. 5. 2006 | Robert Šíbl | 12 komentářů

Čeká dolar letos tvrdý pád?

Americký dolar je stále světovou rezervní měnou, jeho vývoj proto ovlivňuje ekonomickou rovnováhu nejen USA. Zatímco v roce 2005 kurz dolaru spíše posílil, letos většina analytiků očekává tvrdý propad. Proč a jaké hlavní faktory ovlivňují kurz dolaru?

Ptejte se Bohuslava Sobotky!

28. 4. 2006 | Simona Ely Plischke | 58 komentářů

Ptejte se Bohuslava Sobotky!

Kategorické ne školnému a platbám u lékaře. Průměrná mzda nejméně 26 500 Kč. Porodné na první dítě 60 000 Kč, na druhé 90 000 Kč a na třetí 120 000 Kč, rodičovský příspěvek přes 10 000 Kč a vznik rodinných slevových karet. Pravidelné zvyšování důchodů nad rámec povinné valorizace a zachování průběžného důchodového systému. Majetkové daně i současná výše daňové kvóty zůstanou, ke snížení daňové zátěže tedy nedojde. S těmito a spoustou dalších slibů přichází před voliče ČSSD. Ministr financí čeká na vaše dotazy!

Ptejte se Vlastimila Tlustého!

26. 4. 2006 | Dana Chytilová | 76 komentářů

Ptejte se Vlastimila Tlustého!

Rovná daň pro každého? Snížení odvodů na sociální a zdravotní pojištění? Zrušení některých nepřímých daní? Vyrovnané veřejné rozpočty do 7 let od zavedení reforem? Toto a mnohé další slibuje Modrá šance občanských demokratů. Zeptejte se stínového ministra financí Vlastimila Tlustého na cokoli, co se týká ekonomické části volebního programu ODS.

Kurzy měn - Doplňky pro web

Umístěte si na vaše stránky aktuální kurzy až 35 světových měn . Můžete si zvolit, které měny se na vašich stránkách mají zobrazovat. Aktualizace kurzů probíhá každé odpoledne, jakmile Česká národní banka (ČNB) vydá nový kurzovní lístek platný pro příští den.
HTML kód ke stažení zde.

Partners Financial Services