Kurz sdr (XDR)

Kurz sdr (XDR) střed

ČNB
30,877 Kč/XDR-0,10 %

SDR (XDR) - základní údaje

Název státuMMF
Název měnySDR
ISO kód měnyXDR
Dělení měny
Množství ke Kč1
SDR znamená "Special Drawing Rights" neboli Speciální práva čerpání. Jedná se o mezinárodní rezervní aktiva vytvořená Mezinárodním měnovým fondem (MMF) s cílem podpořit stabilitu mezinárodních směnných kurzů a poskytovat zemím členským MMF další formu rezervních aktiv vedle tradičních měn, jako je americký dolar nebo euro. Jsou tvořena vážením několika hlavních světových měn, včetně amerického dolaru, eura, japonského jenu, britské libry a čínského jüanu. Hodnota se pravidelně přepočítává na základě těchto složek a podle určeného kurzu.

Přepočet měn – měnová kalkulačka online

Graf kurzu sdr podle kurzovního lístku ČNB

Další mezinárodní měny

  • Co znamená zkratka SDR?

    Zkratka SDR znamená "Special Drawing Rights". Tato zkratka se používá celosvětově k označení těchto speciálních práv čerpání v rámci mezinárodního finančního systému. Speciální práva čerpání (SDR) jsou mezinárodní rezervní aktiva, která vytvořil Mezinárodní měnový fond (MMF) a slouží jako zvláštní aktivum pro země členy MMF. SDR mají hodnotu založenou na určitém koši hlavních světových měn, a to americkém dolaru, euru, japonském jenu, britské libře a čínském jüanu.

Související články na téma měny, sdr

Fondy: hubený krátký týden

24. 4. 2006 | Petr Fejtek

Fondy: hubený krátký týden

Pondělí sice chybělo, ale necelá čtvrtmiliarda je přesto jen chudičkým čistým výsledkem. Opět se nejdřív muselo nahradit 160 miliónů, které opustily peněžní trh a dluhopisy. Jinak vše při starém, ve volbách by stále zvítězily smíšené fondy.

Češi nejsou na nové hypotéky zralí, říká Sadil

20. 4. 2006 | Kateřina Boušová | 15 komentářů

Češi nejsou na nové hypotéky zralí, říká Sadil

Proč je generální ředitel Hypoteční banky přesvědčen, že jsou hypotéky dostupné a proč není příznivcem nájemního bydlení? Jaké problémy způsobují dlouhé lhůty vyřízení vkladů do katastru nemovitosti hypotečním bankám? Budou hypoteční banky nabízet zpětnou či flexibilní hypotéku? Porostou úrokové sazby hypotečních úvěrů? Přinese nám kodex hypotečních bank něco užitečného?

Dluhopisy: sváteční nálada i na trzích

19. 4. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: sváteční nálada i na trzích

Americké výnosy do splatnosti překonaly po 4 letech hranici 5 % a dále rostou. Zatímco jsou současné podmínky v zemích eurozóny hodnoceny kladně, ukazatele ekonomických očekávání mírně zaostaly, a stály tak za mírným oslabením eura proti dolaru. Stále přetrvávají inflační rizika, globálně proto sazby i nadále rostou. Střední Evropu stále ovlivňují politické faktory, tedy volby v Polsku a Maďarsku.

Chytrá hypotéka od Broker Consulting: vychytralá a nefér prezentace

18. 4. 2006 | Roman Scherks | 87 komentářů

Chytrá hypotéka od Broker Consulting: vychytralá a nefér prezentace

Kombinaci kapitálové životní pojistky a hypotéky už jen málokdo nabízí jako něco výhodného. Není také třeba, na trhu je podobný stroj na provize: hypoteční úvěr a investiční životní pojištění. Zejména pak v podání společnosti Broker Consulting. Způsob, kterým její prodejce zachází s čísly, je do nebe volající, umně některé informace potlačuje, jiné zdůrazňuje a některé dokonce zamlčuje.

Události uplynulého měsíce: únor

3. 3. 2006 | redakce Peníze.CZ

Události uplynulého měsíce: únor

Uteklo vám v únoru něco z našeho denního zpravodajství? Víte, co se událo v oblasti bankovnictví, daní, bydlení, investování a dalších? Jste si jisti, že jste nepropásli některou z povinností vůči státu? Nahlédněte do výběru únorových událostí.

Zisky akciových trhů střední a východní Evropy v roce 2005

28. 2. 2006 | Stanislav Volek | 9 komentářů

Zisky akciových trhů střední a východní Evropy v roce 2005

Když akciové trhy střední a východní Evropy dopadly v létě 2002 na svá dlouhodobá dna, jen málokdo tehdy tušil, že nastává jejich spanilá jízda, která s menšími přestávkami pokračuje i na počátku tohoto roku. Podívejme se, jak se vyvíjely akcie, indexy a fondy investující do tohoto regionu a zda jsou jejich zisky již z větší míry za námi. Co čeká trh do budoucna? Potenciál jakých trhů ještě není vyčerpán?

S účtem do banky, nebo do kampeličky?

22. 2. 2006 | Dana Chytilová | 11 komentářů

S účtem do banky, nebo do kampeličky?

Hledáte správce vašich financí, u kterého byste měli platební styk téměř za babku, a to včetně internetového bankovnictví? Neomezujte výběr pouze na banky, ale porozhlédněte se i mezi družstevními záložnami. Porovnali jsme banky a kampeličky. U které záložny se běžný účet může opravdu vyplatit?

Česká ekonomika ve volebním roce: co čeká nás a naše kapsy?

24. 1. 2006 | Simona Ely Plischke | 2 komentáře

Česká ekonomika ve volebním roce: co  čeká nás a naše kapsy?

Průměrná mzda letos asi překoná 20 000 Kč. Díky silné koruně si budeme moci v zahraničí více vyhodit z kopýtka. Kolik za rok zaplatíme za euro či dolar? Co zdraží a co budeme nakupovat levněji? Schodek rozpočtů opět vzroste, nezaměstnanost klesne jen mírně. Jak s korunou zamává investice Hyundai? Co přední ekonomové očekávají od letošního vývoje českého hospodářství?

Peněžní trh má vždy smysl

12. 1. 2006 | David Urbánek | 12 komentářů

Peněžní trh má vždy smysl

I když nyní nepřináší fondy peněžního trhu po zohlednění inflace kladný reálný výnos, není důvod se jim vyhýbat. Stále plní svůj účel výhodné alternativní investice k bankovním účtům. Jsou investice na korunovém peněžním trhu při historicky nízkých sazbách ještě vůbec efektivní? Proč má pro investora mnohem větší smysl sledování reálné výkonnosti trhu než výše úrokové míry?

Kurzy měn - Doplňky pro web

Umístěte si na vaše stránky aktuální kurzy až 35 světových měn . Můžete si zvolit, které měny se na vašich stránkách mají zobrazovat. Aktualizace kurzů probíhá každé odpoledne, jakmile Česká národní banka (ČNB) vydá nový kurzovní lístek platný pro příští den.
HTML kód ke stažení zde.

Partners Financial Services