Kurz sdr (XDR)

Kurz sdr (XDR) střed

ČNB
30,669 Kč/XDR-0,67 %

SDR (XDR) - základní údaje

Název státuMMF
Název měnySDR
ISO kód měnyXDR
Dělení měny
Množství ke Kč1
SDR znamená "Special Drawing Rights" neboli Speciální práva čerpání. Jedná se o mezinárodní rezervní aktiva vytvořená Mezinárodním měnovým fondem (MMF) s cílem podpořit stabilitu mezinárodních směnných kurzů a poskytovat zemím členským MMF další formu rezervních aktiv vedle tradičních měn, jako je americký dolar nebo euro. Jsou tvořena vážením několika hlavních světových měn, včetně amerického dolaru, eura, japonského jenu, britské libry a čínského jüanu. Hodnota se pravidelně přepočítává na základě těchto složek a podle určeného kurzu.

Přepočet měn – měnová kalkulačka online

Graf kurzu sdr podle kurzovního lístku ČNB

Další mezinárodní měny

  • Co znamená zkratka SDR?

    Zkratka SDR znamená "Special Drawing Rights". Tato zkratka se používá celosvětově k označení těchto speciálních práv čerpání v rámci mezinárodního finančního systému. Speciální práva čerpání (SDR) jsou mezinárodní rezervní aktiva, která vytvořil Mezinárodní měnový fond (MMF) a slouží jako zvláštní aktivum pro země členy MMF. SDR mají hodnotu založenou na určitém koši hlavních světových měn, a to americkém dolaru, euru, japonském jenu, britské libře a čínském jüanu.

Související články na téma měny, sdr

Registrační pokladny: vítězství hlav nad mozkem

22. 7. 2005 | Zdeněk Holásek | 65 komentářů

Registrační pokladny: vítězství hlav nad mozkem

Začátkem července vstoupil v účinnost zákon o registračních pokladnách. Tato norma nejenom že nebude účinným nástrojem v boji proti daňovým únikům. Některé její pasáže jsou navíc skutečnými "skvosty", bohužel jedna z dalších nepříliš potěšujících ukázek tvořivosti našich zákonodárců.

První vysvědčení pro Novou Evropu

14. 7. 2005 | Simona Ely Plischke | 2 komentáře

První vysvědčení pro Novou Evropu

Exporty ČR do nových unijních států vzrostly v roce 2004 o 33 %, máme nejnižší obchodní deficit za poslední dekádu a slibně čerpáme unijní peníze. Ostudně pomalu ale přijímáme evropské právo. Jak jsou na tom jiní? Economist Intelligence Unit vydala zprávu "Rok poté: důsledky rozšíření EU". Podívejme se na ni.

Bankovní sazebníky? Aby se v nich čert vyznal!

1. 7. 2005 | Dana Chytilová | 13 komentářů

Bankovní sazebníky? Aby se v nich čert vyznal!

Ministerstvo financí chce, aby si klienti mohli přesně porovnat informace, které o svých službách banky poskytují. Náš průzkum ukazuje, že to je požadavek více než oprávněný. Bankovní sazebníky totiž budí dojem, že mají klienta odradit, aby raději žádné informace nezjišťoval.

Akcie svět: rozdíly mezi fondy přes 100 % za 5 let

16. 6. 2005 | Roman Stuchlík | 7 komentářů

Akcie svět: rozdíly mezi fondy přes 100 % za 5 let

Investovat do fondu zaměřeného na světové akcie (Global Equity) znamená koupit akcie zejména amerických a západoevropských firem. Ve srovnávacím indexu mají firmy z USA přes polovinu váhového podílu, třetinu pak firmy z Evropy. Rozvíjející se trhy jsou zastoupeny mizivým procentem.

K moři s kartou, šekem nebo hotovostí?

9. 6. 2005 | Dana Chytilová | 2 komentáře

K moři s kartou, šekem nebo hotovostí?

Chystáte-li se na dovolenou do zahraničí, promyslete si, čím budete platit. Cashem? Šekem? Kartou? Každý způsob má své výhody a nevýhody, proto je lepší nespoléhat pouze na jeden, ale zvolit jejich kombinaci.

Události uplynulého měsíce: květen

3. 6. 2005 | redakce Peníze.CZ

Události uplynulého měsíce: květen

Uteklo vám v květnu něco z našeho denního zpravodajství? Víte, co se událo v oblasti bankovnictví, daní, bydlení, investování a dalších? Nahlédněte do výběru květnových událostí.

Konečně on-line stavební spořitelna

18. 5. 2005 | Danuše Pecharová | 22 komentářů

Konečně on-line stavební spořitelna

Na první pohled příjemná grafika a přehledné uspořádání. To hlavní, za co si 'raiffeisenka' zaslouží pochvalu, je ale něco jiného. Je to skutečně on-line stavební spořitelna.

Kdy je měnové riziko zbytečné

11. 5. 2005 | Roman Stuchlík | 18 komentářů

Kdy je měnové riziko zbytečné

Skladba portfolia musí reflektovat tzv. referenční měnu investora. Blíží se doba, kdy ČR přejde na euro. Logická otázka tedy zní: investovat v korunách, nebo v eurech? Jak se vyhnout měnovému riziku? Ukažme si na příkladech, kdy se konzervativní investice do bezpečného dluhopisového fondu změní v nechtěnou spekulaci na vývoj měn.

Události uplynulého měsíce: duben

6. 5. 2005 | redakce Peníze.CZ | 6 komentářů

Události uplynulého měsíce: duben

Uteklo vám v dubnu něco z našeho denního zpravodajství? Víte, co se událo v oblasti bankovnictví, daní, bydlení, investování a dalších? Jste si jisti, že jste nepropásli některou z povinností vůči státu? Nahlédněte do výběru dubnových událostí.

Chcete zhodnotit peníze strukturovanými produkty?

26. 4. 2005 | Dana Chytilová | 1 komentářů

Chcete zhodnotit peníze strukturovanými produkty?

Stále více finančních institucí nabízí klientům možnost zhodnotit jejich vložené peníze třeba i 5% úrokem. Jak toho docílí? Co vlastně jsou takzvané strukturované produkty a které banky a za jakých podmínek je u nás nabízejí?

Kurzy měn - Doplňky pro web

Umístěte si na vaše stránky aktuální kurzy až 35 světových měn . Můžete si zvolit, které měny se na vašich stránkách mají zobrazovat. Aktualizace kurzů probíhá každé odpoledne, jakmile Česká národní banka (ČNB) vydá nový kurzovní lístek platný pro příští den.
HTML kód ke stažení zde.

Partners Financial Services