Kurz sdr (XDR)

Kurz sdr (XDR) střed

ČNB
30,669 Kč/XDR-0,67 %

SDR (XDR) - základní údaje

Název státuMMF
Název měnySDR
ISO kód měnyXDR
Dělení měny
Množství ke Kč1
SDR znamená "Special Drawing Rights" neboli Speciální práva čerpání. Jedná se o mezinárodní rezervní aktiva vytvořená Mezinárodním měnovým fondem (MMF) s cílem podpořit stabilitu mezinárodních směnných kurzů a poskytovat zemím členským MMF další formu rezervních aktiv vedle tradičních měn, jako je americký dolar nebo euro. Jsou tvořena vážením několika hlavních světových měn, včetně amerického dolaru, eura, japonského jenu, britské libry a čínského jüanu. Hodnota se pravidelně přepočítává na základě těchto složek a podle určeného kurzu.

Přepočet měn – měnová kalkulačka online

Graf kurzu sdr podle kurzovního lístku ČNB

Další mezinárodní měny

  • Co znamená zkratka SDR?

    Zkratka SDR znamená "Special Drawing Rights". Tato zkratka se používá celosvětově k označení těchto speciálních práv čerpání v rámci mezinárodního finančního systému. Speciální práva čerpání (SDR) jsou mezinárodní rezervní aktiva, která vytvořil Mezinárodní měnový fond (MMF) a slouží jako zvláštní aktivum pro země členy MMF. SDR mají hodnotu založenou na určitém koši hlavních světových měn, a to americkém dolaru, euru, japonském jenu, britské libře a čínském jüanu.

Související články na téma měny, sdr

Ještě chcete bydlet ve vlastním?

11. 4. 2005 | Simona Ely Plischke | 16 komentářů

Ještě chcete bydlet ve vlastním?

Podle posledních ukazatelů cen bydlení týdeníku The Economist je v současné době v mnoha zemích podstatně levnější bydlet v nájmu, než byt nebo dům koupit. Podívejme se, proč je tomu tak a jaký další vývoj lze očekávat.

Portfolio, které neprodělá

15. 2. 2005 | Petr Syrový | 33 komentářů

Portfolio, které neprodělá

Nechce se vám s přebytečnými penězi do banky? Radši byste si sami chtěli sestavit portfolio, které by vyneslo více než fondy peněžního trhu a zároveň "zaručilo", že neproděláte? Máme pro vás historií ověřený "recept". Dnešní menu: konzervativní portfolio.

Výhry a prohry globálních akciových trhů

14. 1. 2005 | Stanislav Volek | 2 komentáře

Výhry a prohry globálních akciových trhů

Rok 2004 je za námi, zhodnoťme jej z hlediska úspěšnosti akciových trhů. Jak si vedly globální trhy, tedy americké, evropské a východoasijské akcie? A jak ovlivnily české investory? Nahlédneme ale i do křišťálové koule a přiblížíme vám, co očekávat od roku letošního, tedy do jakých oblastí, měn a fondů směřovat své peníze.

Pomozte kapří šupině pořádnou novoroční investicí

31. 12. 2004 | PR článek | 22 komentářů

Pomozte kapří šupině pořádnou novoroční investicí

HSBC zahájila prodej další tranše 100% zajištěných fondů, tentokrát představila fondy hned tři. Ty svým investorům zajistí přinejmenším plnou návratnost investovaných prostředků a výplatu výnosu při splatnosti fondu, jeden z nich navrch vyplatí také minimální pevný výnos. Pro ty nejrychlejší je připraveno i bonusové zvýhodnění.

Jak se vaří strukturované produkty

13. 12. 2004 | Petr Vykoukal | 5 komentářů

Jak se vaří strukturované produkty

Zajištěné fondy či termínované vklady s proměnlivým výnosem jsou příkladem tzv. strukturovaných produktů. Jsou sestaveny z několika složek, které dávají navenek docela jednoduchý produkt. Podívejme se, jak vypadají "zevnitř", v jaké podobě jsou "vyráběny" pro český trh a kolik na nich banky vydělávají.

Jak se platí na zahraničním sněhu

30. 11. 2004 | Dušan Hradil | 2 komentáře

Jak se platí na zahraničním sněhu

I na zimní dovolené musíte nějak platit, a tak je dobré si před odjezdem promyslet, zda přibalíte platební kartu, cestovní šek nebo hotovost. Pokud se chcete vyhnout problémům a zbytečným výdajům, zvažte všechny klady a zápory.

Fondy: dobrá půlmiliarda

1. 11. 2004 | Petr Fejtek

Fondy: dobrá půlmiliarda

V uplynulém týdenním kole prohrál UNIS s AKATEM 1 : 8 a když hodnotíme soupeření kategorií, pak – byť jen na body – zvítězily zajištěné nad fondy peněžního trhu. 340 milionů do zajištěných fondů jistě hovoří jasnou řečí.

Je obchodování na měnovém trhu pro každého?

2. 9. 2004 | Jiří Tuvora | 13 komentářů

Je obchodování na měnovém trhu pro každého?

V minulých letech řada společností nabízela obchodování na měnovém trhu (FOREX) za využití finanční páky bez jakéhokoliv povolení jen na základě smlouvy o zprostředkování. "Brokeři" těchto firem přitom obchodovali s penězi klientů na jejich účtu, někdy i bez vědomí klienta. Nyní je situace jiná a lze tvrdit, že se i na poli měnových obchodů pro tuzemské investory blýská na lepší časy.

Servis 24 má novější kabát

1. 9. 2004 | Vendula Hilkovičová | 13 komentářů

Servis 24 má novější kabát

Česká spořitelna od srpna letošního roku nabízí svým klientům novou verzi internetového bankovnictví Servis 24. Přichází s převratnými změnami, nebo jen kopíruje to, co je u konkurence již běžné?

Fondy: odplulo půldruhé miliardy

23. 8. 2004 | Petr Fejtek | 1 komentářů

Fondy: odplulo půldruhé miliardy

Jako velryby, které v celém hejnu plují na mělčinu za smutnou perspektivou, vydalo se chrabré mužstvo smíšených a dluhopisových fondů do vln odlivu. V půli srpna tedy sílí přehlídka odkupů jako ztracených iluzí.

Kurzy měn - Doplňky pro web

Umístěte si na vaše stránky aktuální kurzy až 35 světových měn . Můžete si zvolit, které měny se na vašich stránkách mají zobrazovat. Aktualizace kurzů probíhá každé odpoledne, jakmile Česká národní banka (ČNB) vydá nový kurzovní lístek platný pro příští den.
HTML kód ke stažení zde.

Partners Financial Services