Kurz sdr (XDR)

Kurz sdr (XDR) střed

ČNB
30,669 Kč/XDR-0,67 %

SDR (XDR) - základní údaje

Název státuMMF
Název měnySDR
ISO kód měnyXDR
Dělení měny
Množství ke Kč1
SDR znamená "Special Drawing Rights" neboli Speciální práva čerpání. Jedná se o mezinárodní rezervní aktiva vytvořená Mezinárodním měnovým fondem (MMF) s cílem podpořit stabilitu mezinárodních směnných kurzů a poskytovat zemím členským MMF další formu rezervních aktiv vedle tradičních měn, jako je americký dolar nebo euro. Jsou tvořena vážením několika hlavních světových měn, včetně amerického dolaru, eura, japonského jenu, britské libry a čínského jüanu. Hodnota se pravidelně přepočítává na základě těchto složek a podle určeného kurzu.

Přepočet měn – měnová kalkulačka online

Graf kurzu sdr podle kurzovního lístku ČNB

Další mezinárodní měny

  • Co znamená zkratka SDR?

    Zkratka SDR znamená "Special Drawing Rights". Tato zkratka se používá celosvětově k označení těchto speciálních práv čerpání v rámci mezinárodního finančního systému. Speciální práva čerpání (SDR) jsou mezinárodní rezervní aktiva, která vytvořil Mezinárodní měnový fond (MMF) a slouží jako zvláštní aktivum pro země členy MMF. SDR mají hodnotu založenou na určitém koši hlavních světových měn, a to americkém dolaru, euru, japonském jenu, britské libře a čínském jüanu.

Související články na téma měny, sdr

Fondy: zase nudný týden

3. 5. 2004 | Petr Fejtek

Fondy: zase nudný týden

Třetinu roku jsme uzavřeli zcela běžným týdnem s 227 miliony čistých prodejů. Téměř 200 milionů přišlo do fondů peněžního trhu, necelých 100 milionů do zajištěných, zatímco stejných 100 milionů odešlo z dluhopisových fondů. Akciové strategie si připsaly již jen necelých 30 milionů korun.

Vstup do EU klientům bank příliš nepřinese

30. 4. 2004 | Kristýna Havligerová | 12 komentářů

Vstup do EU klientům bank příliš nepřinese

Vyplatí se po vstupu České republiky do EU otevřít si účet u některé ze zahraničních bank? Po prvním květnu u nás může začít podnikat jakákoli zahraniční banka. Můžeme se těšit na zostření konkurence?

Hvězdné války peněžních a smíšených fondů

12. 3. 2004 | Pavel Rudiš

Hvězdné války peněžních a smíšených fondů

Spolu s CRA Rating Agency jsme provedli roční vyhodnocení otevřených podílových fondů s domicilem v České republice. Víte, jak si v roce 2003 vedly fondy peněžního trhu a fondy smíšené?

Soumrak dluhopisů v roce 2003

4. 3. 2004 | Stanislav Volek | 5 komentářů

Soumrak dluhopisů v roce 2003

Loňský rok po dlouhé době solidních až výborných výsledků zklamal příznivce tuzemských dluhopisů a dluhopisových fondů. Podívejme se, jak si vedly některé fondy.

Dorazí vaše peníze na finanční úřad?

2. 3. 2004 | Simona Ely Plischke

Dorazí vaše peníze na finanční úřad?

Drobná chyba v údajích při platbě daně může vést k sankcím vyplývajícím z jejího pozdního odvodu. Připravili jsme pro vás podrobný návod pro poukazování peněz finančnímu úřadu, který využijete při platbě všech daní kdykoli v průběhu roku.

Návrat akciového býka III.

19. 2. 2004 | Stanislav Volek | 13 komentářů

Návrat akciového býka III.

Region střední a východní Evropy si v loňském roce vedl skvěle. Pojďme se podívat na detailní výsledky několika fondů.

Peníze.CZ mají nového akcionáře

28. 1. 2004 | Tomáš Prouza | 55 komentářů

Peníze.CZ mají nového akcionáře

Během několika málo měsíců vám Peníze.CZ představí další produkty a nově budovaná divize nabídne zajímavé služby finančním poradcům. Výrazně totiž rozšiřujeme svoji strategii.

Labyrint EU: nezabloudíme?

8. 1. 2004 | Jan Heřman | 3 komentáře

Labyrint EU: nezabloudíme?

Stojíme před prahem Evropské unie. Víme ale všichni, co nás uvnitř čeká? Jaké konkrétní dopady pocítíme, až práh překročíme? Odpovědět se pokoušíme unikátním cyklem článků o důsledcích vstupu ČR do EU. Seriál je určený zejména podnikatelům a firmám, zajímavé informace v něm ale jistě najde každý čtenář.

Kurzy měn - Doplňky pro web

Umístěte si na vaše stránky aktuální kurzy až 35 světových měn . Můžete si zvolit, které měny se na vašich stránkách mají zobrazovat. Aktualizace kurzů probíhá každé odpoledne, jakmile Česká národní banka (ČNB) vydá nový kurzovní lístek platný pro příští den.
HTML kód ke stažení zde.

Partners Financial Services