Kurz sdr (XDR)

Kurz sdr (XDR) střed

ČNB
30,669 Kč/XDR-0,67 %

SDR (XDR) - základní údaje

Název státuMMF
Název měnySDR
ISO kód měnyXDR
Dělení měny
Množství ke Kč1
SDR znamená "Special Drawing Rights" neboli Speciální práva čerpání. Jedná se o mezinárodní rezervní aktiva vytvořená Mezinárodním měnovým fondem (MMF) s cílem podpořit stabilitu mezinárodních směnných kurzů a poskytovat zemím členským MMF další formu rezervních aktiv vedle tradičních měn, jako je americký dolar nebo euro. Jsou tvořena vážením několika hlavních světových měn, včetně amerického dolaru, eura, japonského jenu, britské libry a čínského jüanu. Hodnota se pravidelně přepočítává na základě těchto složek a podle určeného kurzu.

Přepočet měn – měnová kalkulačka online

Graf kurzu sdr podle kurzovního lístku ČNB

Další mezinárodní měny

  • Co znamená zkratka SDR?

    Zkratka SDR znamená "Special Drawing Rights". Tato zkratka se používá celosvětově k označení těchto speciálních práv čerpání v rámci mezinárodního finančního systému. Speciální práva čerpání (SDR) jsou mezinárodní rezervní aktiva, která vytvořil Mezinárodní měnový fond (MMF) a slouží jako zvláštní aktivum pro země členy MMF. SDR mají hodnotu založenou na určitém koši hlavních světových měn, a to americkém dolaru, euru, japonském jenu, britské libře a čínském jüanu.

Související články na téma měny, sdr

Investiční hra: podzimní vítězové

10. 12. 2003 | Tomáš Prouza

Investiční hra: podzimní vítězové

Druhé kolo Investiční hry 2003 je úspěšně za námi. O vítězství bojovalo více než čtrnáct set investorů a vítěz vydělal ještě o procento více než vítěz říjnový. Bylo také potřeba zvolit úplně jinou strategii.

Která pojišťovna polapila do své sítě diplom?

5. 12. 2003 | Simona Ely Plischke

Která pojišťovna polapila do své sítě diplom?

Předposlední kolo soutěže Best Web skončilo a další královny internetových prezentací sejmuly závoj. Po desetidenním klání, kterého se účastnilo 16 pojišťoven, září dvě zlaté korunky. Komu padnou jako ulité a kdo do nich ještě musí dorůst?

Na měnových peřejích

30. 10. 2003 | Petr Fejtek | 18 komentářů

Na měnových peřejích

Obáváte se, že zahraniční měna, v níž je vyjádřeno vaše aktivum, se oproti koruně časem znehodnotí, a díky tomu klesne výnos vaší investice vyjádřený v domácí měně? Do kterých měn se vyplatí investovat?

Pomůže reforma snížit nezaměstnanost?

29. 10. 2003 | František Marek | 18 komentářů

Pomůže reforma snížit nezaměstnanost?

Vysoká cena práce v ČR je překážkou pro zaměstnávání lidí. Podnikatel má sice možnosti jak dát někomu práci tak, aby pro něj realizace zakázky neztratila smysl. Ne všechny, byť využívané, jsou ovšem legální.

Fondy: Akciový sen ještě žije

27. 10. 2003 | Petr Fejtek | 2 komentáře

Fondy: Akciový sen ještě žije

Je možný 30% růst akciového trhu za pouhé tři měsíce? Je a ani ten, kdo nevěří, nemusí nikam běhat. Kdo naopak neuvěřil našemu varování před dluhopisy, běží prodávat.

Investujte na sekeru

23. 10. 2003 | Petr Vykoukal | 10 komentářů

Investujte na sekeru

Jedním z mála dostatečně likvidních segmentů českého akciového trhu je tzv. SPAD na pražské burze. Obchodování na něm ale menším investorům komplikuje požadavek na minimální obchodované množství - lot, kde nejmenší vyžaduje alespoň milion korun. S využitím úvěru si ale ve SPADu můžete zaobchodovat už s 200 000 Kč.

Jasnovidec: Z plánované reformy zbude torzo

12. 9. 2003 | Prokop Diviš | 15 komentářů

Jasnovidec: Z plánované reformy zbude torzo

Zhruba do dvou let česká koruna poměrně výrazně oslabí, především proto, že chystaná vládní reforma veřejných financí v současné podobě neprojde. A to České republice zřejmě příliš dobrého nepřinese.

Zahraniční platby? Složitý a drahý špás!

13. 8. 2003 | Dušan Hradil | 27 komentářů

Zahraniční platby? Složitý a drahý špás!

Zjistit přesnou výši poplatku za poslání peněz do zahraničí či způsob jeho naúčtování je téměř nemožné. Nad výpisem se pak nestačíte divit – ne sto, dvě či tři sta, ale třeba i patnáct set korun na poplatcích za jeden převod.

Ruleta měnového rizika

5. 8. 2003 | Petr Fejtek | 17 komentářů

Ruleta měnového rizika

Naše peníze stále ve větším objemu míří do zahraničí. Částečně jde o typickou znouzectnost, jen okrajově o promyšlená rozhodnutí. Proč do ciziny? Protože doma to stojí za…

Kurzy měn - Doplňky pro web

Umístěte si na vaše stránky aktuální kurzy až 35 světových měn . Můžete si zvolit, které měny se na vašich stránkách mají zobrazovat. Aktualizace kurzů probíhá každé odpoledne, jakmile Česká národní banka (ČNB) vydá nový kurzovní lístek platný pro příští den.
HTML kód ke stažení zde.

Partners Financial Services