Kurz sdr (XDR)

Kurz sdr (XDR) střed

ČNB
30,669 Kč/XDR-0,67 %

SDR (XDR) - základní údaje

Název státuMMF
Název měnySDR
ISO kód měnyXDR
Dělení měny
Množství ke Kč1
SDR znamená "Special Drawing Rights" neboli Speciální práva čerpání. Jedná se o mezinárodní rezervní aktiva vytvořená Mezinárodním měnovým fondem (MMF) s cílem podpořit stabilitu mezinárodních směnných kurzů a poskytovat zemím členským MMF další formu rezervních aktiv vedle tradičních měn, jako je americký dolar nebo euro. Jsou tvořena vážením několika hlavních světových měn, včetně amerického dolaru, eura, japonského jenu, britské libry a čínského jüanu. Hodnota se pravidelně přepočítává na základě těchto složek a podle určeného kurzu.

Přepočet měn – měnová kalkulačka online

Graf kurzu sdr podle kurzovního lístku ČNB

Další mezinárodní měny

  • Co znamená zkratka SDR?

    Zkratka SDR znamená "Special Drawing Rights". Tato zkratka se používá celosvětově k označení těchto speciálních práv čerpání v rámci mezinárodního finančního systému. Speciální práva čerpání (SDR) jsou mezinárodní rezervní aktiva, která vytvořil Mezinárodní měnový fond (MMF) a slouží jako zvláštní aktivum pro země členy MMF. SDR mají hodnotu založenou na určitém koši hlavních světových měn, a to americkém dolaru, euru, japonském jenu, britské libře a čínském jüanu.

Související články na téma měny, sdr

Konec mincí na jedno použití

10. 7. 2003 | Michal Hazi | 9 komentářů

Konec mincí na jedno použití

Vyhráli jste v mariáši velké množství desetníků či dvacetníků? Máte doma v prasátku zásobu drobných, kterými se Vám nechtělo platit? Přestaňte trumfovat své návštěvy sbírkou hliníkových koleček a začněte pomalu uvažovat, jak se jich zbavit. Brzy totiž přestanou platit!

Fondy: dluhopisy padají, ale přesto táhnou

23. 6. 2003 | Tomáš Prouza | 17 komentářů

Fondy: dluhopisy padají, ale přesto táhnou

I když výkonnost dluhopisových fondů klesá a ty, které investují mimo ČR, utrpěly docela velký šok, prodej postavený na minulé výkonnosti funguje velmi dobře a peníze přitékají i před prázdninami.

Fondy: chudáci portfolio manažeři…

16. 6. 2003 | Tomáš Prouza | 1 komentářů

Fondy: chudáci portfolio manažeři…

Být portfolio manažerem je velmi výnosná práce, ale postupně se nad ní stahují mračna. Doby přemrštěných bonusů jsou již dávno pryč a časem bude ještě hůř. Nejvyšší čas, aby někteří portfolio manažeři začali šetřit…

A roste a roste a roste...

16. 6. 2003 | Petr Vykoukal

A roste a roste a roste...

Ačkoliv je českému leasingovému trhu již dlouho předpovídáno nasycení, stále se k němu ne a ne přiblížit. A letošní první čtvrtletí naznačuje, že loňský malý růst se zatím nestal pravidlem.

Jak na cestovní pojištění

11. 6. 2003 | Dušan Hradil | 3 komentáře

Jak na cestovní pojištění

Vybrat si správně cestovní pojistku není úplně banální věc. Skládá se totiž z několika částí, které nejsou pokaždé automaticky zahrnuty v základní nabídce. Přitom právě limity a doplňky mohou hrát významnou roli.

Pozor na levné pojistky

11. 6. 2003 | Dušan Hradil

Pozor na levné pojistky

Stačí mi na dovolenou ta nejjednodušší pojistka? Kolik vlastně stojí ošetření v zahraničí? A nebude po mně lékař v zahraničí chtít zaplacení ošetření v hotovosti? Na tyto a další otázky odpovídá šéf úseku cestovního pojištění Allianz Jaroslav Kratochvíl.

Na skutečnou reformu si musíme počkat

10. 6. 2003 | Vladimír Pikora | 18 komentářů

Na skutečnou reformu si musíme počkat

Navrhovaná reforma veřejných financí jde v zásadě správným směrem. Je ovšem připravována nesourodou vládou, která na mnoho věcí jen těžko hledá společný názor. A tak se z důkladné reformy stává spíše sada dílčích opatření.

A topůrko za dolar…

21. 5. 2003 | Petr Fejtek | 1 komentářů

A topůrko za dolar…

Sekeru za dva zlatý bychom asi koupili, ale i jen malé topůrko by nás přišlo na víc než 27 korun. Dolar propadá pod mnohaletá minima a nic nenasvědčuje jeho zotavení. Zeptali jsme se tedy několika expertů, co si myslí o budoucím vývoji.

Do družstva na sekeru

13. 5. 2003 | Petr Vykoukal

Do družstva na sekeru

Při hledání nového bytu narazíte na ten vytoužený 2+1 (3+1, dosaďte si cokoliv...), má však jednu vadu – je družstevní a vy ho chcete získat pomocí hypotéky. Dá se s tím něco dělat?

Válka v Perském zálivu - důsledky pro ekonomiku

20. 3. 2003 | redakce Peníze.CZ | 3 komentáře

Válka v Perském zálivu  - důsledky pro ekonomiku

Válka v Perském zálivu může velmi výrazně ovlivnit celosvětovou ekonomiku i dění na finančních trzích. O tom, jak výrazně případná válka ovlivní ekonomiku i finanční trhy, rozhodne její délka.

Kurzy měn - Doplňky pro web

Umístěte si na vaše stránky aktuální kurzy až 35 světových měn . Můžete si zvolit, které měny se na vašich stránkách mají zobrazovat. Aktualizace kurzů probíhá každé odpoledne, jakmile Česká národní banka (ČNB) vydá nový kurzovní lístek platný pro příští den.
HTML kód ke stažení zde.

Partners Financial Services