Kurz sdr (XDR)

Kurz sdr (XDR) střed

ČNB
30,669 Kč/XDR-0,67 %

SDR (XDR) - základní údaje

Název státuMMF
Název měnySDR
ISO kód měnyXDR
Dělení měny
Množství ke Kč1
SDR znamená "Special Drawing Rights" neboli Speciální práva čerpání. Jedná se o mezinárodní rezervní aktiva vytvořená Mezinárodním měnovým fondem (MMF) s cílem podpořit stabilitu mezinárodních směnných kurzů a poskytovat zemím členským MMF další formu rezervních aktiv vedle tradičních měn, jako je americký dolar nebo euro. Jsou tvořena vážením několika hlavních světových měn, včetně amerického dolaru, eura, japonského jenu, britské libry a čínského jüanu. Hodnota se pravidelně přepočítává na základě těchto složek a podle určeného kurzu.

Přepočet měn – měnová kalkulačka online

Graf kurzu sdr podle kurzovního lístku ČNB

Další mezinárodní měny

  • Co znamená zkratka SDR?

    Zkratka SDR znamená "Special Drawing Rights". Tato zkratka se používá celosvětově k označení těchto speciálních práv čerpání v rámci mezinárodního finančního systému. Speciální práva čerpání (SDR) jsou mezinárodní rezervní aktiva, která vytvořil Mezinárodní měnový fond (MMF) a slouží jako zvláštní aktivum pro země členy MMF. SDR mají hodnotu založenou na určitém koši hlavních světových měn, a to americkém dolaru, euru, japonském jenu, britské libře a čínském jüanu.

Související články na téma měny, sdr

První hospodářská krize v USA (1819/1820)

26. 4. 2002 | Stanislav Volek | 2 komentáře

První hospodářská krize v USA (1819/1820)

Zatímco Evropa v letech 1815 a 1816 strádala pod vládou deprese, prožívaly Spojené státy mohutný hospodářský rozkvět. Zvolna se však na finančním nebi objevovaly mraky, které ohlašovaly první vážnou hospodářskou krizi za velkou louží.

Co se skrývá za Trutnovskou výzvou?

24. 4. 2002 | Jiří Tuvora | 47 komentářů

Co se skrývá za Trutnovskou výzvou?

Za problémy podniků nestojí posilování koruny, ale podstoupení měnového rizika ze strany managementu podniků zaměřených z velké části na export, oponuje portfolio manažer finanční skupiny J&T Jiří Tuvora výzvě tuzemských průmyslníků.

Jak to bude se stavebním spořením

8. 4. 2002 | Jan Heřman | 9 komentářů

Jak to bude se stavebním spořením

V ČR je největší státní podpora stavebního spoření v Evropě, smlouvu uzavřelo nejvíce obyvatel v přepočtu na jednoho. Můžeme z toho usoudit, že změny u státního příspěvku jsou neodvratné? Největší boom zažijí spořitelny v následujících letech v oblasti úvěrů.

Za volebními hesly se skrývá realismus

4. 4. 2002 | Jakub Dusílek | 4 komentáře

Za volebními hesly se skrývá realismus

Reforma důchodového systému je možná vděčné téma pro nalákání voličů v předvolební kampani, avšak její realizace je nevděčná a tím pro politiky odtažitá.

Kolik stojí nejlepší přítel člověka?

3. 4. 2002 | Radka Kolínská | 51 komentářů

Kolik stojí nejlepší přítel člověka?

Pes se od vlka oddělil již před více než sto tisíci lety. Od té doby si nejlepší přítel člověka svého páníčka pěkně ochočil. Nyní slouží lidi psům a stojí to dost peněz.

Měnící se podoba zajištění

3. 4. 2002 | redakce Peníze.CZ

Měnící se podoba zajištění

Keith Nicholson, zodpovědný za oblast pojišťovnictví v KPMG ve Velké Británii, a Chris Swift, který obdobnou funkci vykonává ve Spojených státech, přední osobnosti oblasti pojišťovnictví v KPMG celosvětově, uvádějí své prognózy a doporučení změn ve sféře zajištění v důsledku událostí 11. září.

Akcie nahoru, akcie dolů a trápení nových fondů

2. 4. 2002 | Tomáš Prouza | 8 komentářů

Akcie nahoru, akcie dolů a trápení nových fondů

Akciové fondy dominují tabulkám fondů s nejvyšším týdenním růstem, ale jiné akciové fondy najdete i v přehledu fondů nejhorších. Jako by se vytratil jakýkoliv trend - a jediné, co zůstává, jsou dlouhodobá červená čísla dynamických fondů.

HodněVydařenéBludiště.cz

29. 3. 2002 | Leoš Bárta | 11 komentářů

HodněVydařenéBludiště.cz

Nemám rád weby, které jsou sterilní. Internetová prezentace HVB mezi takové rozhodně nepatří. Pomohou nebo uškodí internetové aktivity subjektu, kterému patří 4. místo na bankovním trhu v této zemi? Odpověď možná najdete v dalším kole soutěže Best Web 2002.

Kurzy měn - Doplňky pro web

Umístěte si na vaše stránky aktuální kurzy až 35 světových měn . Můžete si zvolit, které měny se na vašich stránkách mají zobrazovat. Aktualizace kurzů probíhá každé odpoledne, jakmile Česká národní banka (ČNB) vydá nový kurzovní lístek platný pro příští den.
HTML kód ke stažení zde.

Partners Financial Services