Kurz sdr (XDR)

Kurz sdr (XDR) střed

ČNB
30,669 Kč/XDR-0,67 %

SDR (XDR) - základní údaje

Název státuMMF
Název měnySDR
ISO kód měnyXDR
Dělení měny
Množství ke Kč1
SDR znamená "Special Drawing Rights" neboli Speciální práva čerpání. Jedná se o mezinárodní rezervní aktiva vytvořená Mezinárodním měnovým fondem (MMF) s cílem podpořit stabilitu mezinárodních směnných kurzů a poskytovat zemím členským MMF další formu rezervních aktiv vedle tradičních měn, jako je americký dolar nebo euro. Jsou tvořena vážením několika hlavních světových měn, včetně amerického dolaru, eura, japonského jenu, britské libry a čínského jüanu. Hodnota se pravidelně přepočítává na základě těchto složek a podle určeného kurzu.

Přepočet měn – měnová kalkulačka online

Graf kurzu sdr podle kurzovního lístku ČNB

Další mezinárodní měny

  • Co znamená zkratka SDR?

    Zkratka SDR znamená "Special Drawing Rights". Tato zkratka se používá celosvětově k označení těchto speciálních práv čerpání v rámci mezinárodního finančního systému. Speciální práva čerpání (SDR) jsou mezinárodní rezervní aktiva, která vytvořil Mezinárodní měnový fond (MMF) a slouží jako zvláštní aktivum pro země členy MMF. SDR mají hodnotu založenou na určitém koši hlavních světových měn, a to americkém dolaru, euru, japonském jenu, britské libře a čínském jüanu.

Související články na téma měny, sdr

Ve vlastních řadách

28. 3. 2002 | Jan Heřman | 18 komentářů

Ve vlastních řadách

Kvůli dealerským podvodům některé banky krachují, jiné dosahují miliardových ztrát. A když si myslí, jak dokonale jsou zabezpečeny, přichází trpké probuzení do reality. Zajímá vás, jak se před vlastními zaměstnanci chrání české finanční domy?

Pěkně nudný týden

25. 3. 2002 | Tomáš Prouza | 13 komentářů

Pěkně nudný týden

Portfolio manažeři minulý týden úspěchy zrovna nehýřili, ovšem nové peníze do fondů přichází dále. Většina ovšem bohužel teče do peněžního trhu - i když minulý týden to byla nejvýnosnější investice.

O Abrahamovi a jeho synu Izákovi II

22. 3. 2002 | Leoš Bárta | 20 komentářů

O Abrahamovi a jeho synu Izákovi II

Třetí medailový post na bankovním trhu zastává Komerční banka. Je její internetová podoba v něčem výjimečná? Jaké jsou její silné stránky? A je něco, za co by se měli tvůrci www prezentace stydět? Zúčastněte se spolu s námi třetího kola soutěže Best Web 2002!

Finanční krize v Anglii, Skotsku a Nizozemí (1772/1773)

22. 3. 2002 | Stanislav Volek | 1 komentářů

Finanční krize v Anglii, Skotsku a Nizozemí (1772/1773)

V letech 1772 a 1773 otřásla vážná finanční krize částí Evropy. Roznětkou této krize byl krach jedné významné a vážené londýnské banky. Vlivem těsné provázanosti finančních center v Londýně, Edinburghu a Amsterodamu se projevil dopad anglické krize brzy také ve Skotsku a Nizozemí.

Akcie v roce 2002, aneb FED a investice

21. 3. 2002 | Vavřinec Kryzánek | 4 komentáře

Akcie v  roce 2002, aneb FED a investice

V uplynulém roce FED snížil krátkodobé úrokové sazby o 475 bodů na jejich současnou aktuální úroveň 1,75%, hodnotu tak nízkou, že ji bylo možno naposledy spatřit začátkem 60. let.

Není všechno zlato, co se třpytí

20. 3. 2002 | Jan Heřman | 11 komentářů

Není všechno zlato, co se třpytí

Dlouhodobé výnosy z držby zlata jsou mizivé, nicméně i v případě tohoto drahého kovu můžete při trošce štěstí zbohatnout.

Za málo peněz málo muziky

18. 3. 2002 | Martin Pawinger | 45 komentářů

Za málo peněz málo muziky

Rozhodnutí vedení havířovského ČSAD odstranit kvůli platbám za šíření hudební produkce ze všech vozů rozhlasové přijímače znovu podnítilo debaty o smyslu a spravedlnosti těchto poplatků. Znamená naplňování autorského zákona, že se země ponoří do ticha, kde ani ptáček nezazpívá?

Taková normální rodinka…

15. 3. 2002 | Leoš Bárta | 20 komentářů

Taková normální rodinka…

…vás uvítá hned při vstupu do virtuálního světa druhé největší banky na našem trhu. Česká spořitelna má věru zvláštní prezentaci. Soutěž Best Web 2002 pokračuje…

Kurzy měn - Doplňky pro web

Umístěte si na vaše stránky aktuální kurzy až 35 světových měn . Můžete si zvolit, které měny se na vašich stránkách mají zobrazovat. Aktualizace kurzů probíhá každé odpoledne, jakmile Česká národní banka (ČNB) vydá nový kurzovní lístek platný pro příští den.
HTML kód ke stažení zde.

Partners Financial Services