Kurz sdr (XDR)

Kurz sdr (XDR) střed

ČNB
30,669 Kč/XDR-0,67 %

SDR (XDR) - základní údaje

Název státuMMF
Název měnySDR
ISO kód měnyXDR
Dělení měny
Množství ke Kč1
SDR znamená "Special Drawing Rights" neboli Speciální práva čerpání. Jedná se o mezinárodní rezervní aktiva vytvořená Mezinárodním měnovým fondem (MMF) s cílem podpořit stabilitu mezinárodních směnných kurzů a poskytovat zemím členským MMF další formu rezervních aktiv vedle tradičních měn, jako je americký dolar nebo euro. Jsou tvořena vážením několika hlavních světových měn, včetně amerického dolaru, eura, japonského jenu, britské libry a čínského jüanu. Hodnota se pravidelně přepočítává na základě těchto složek a podle určeného kurzu.

Přepočet měn – měnová kalkulačka online

Graf kurzu sdr podle kurzovního lístku ČNB

Další mezinárodní měny

  • Co znamená zkratka SDR?

    Zkratka SDR znamená "Special Drawing Rights". Tato zkratka se používá celosvětově k označení těchto speciálních práv čerpání v rámci mezinárodního finančního systému. Speciální práva čerpání (SDR) jsou mezinárodní rezervní aktiva, která vytvořil Mezinárodní měnový fond (MMF) a slouží jako zvláštní aktivum pro země členy MMF. SDR mají hodnotu založenou na určitém koši hlavních světových měn, a to americkém dolaru, euru, japonském jenu, britské libře a čínském jüanu.

Související články na téma měny, sdr

Úvěrový boom v Amsterodamu (1763)

15. 3. 2002 | Stanislav Volek | 1 komentářů

Úvěrový boom v Amsterodamu (1763)

Na rozdíl od burzovních krachů, dosud popsaných na těchto stránkách, které vstoupily do historických publikací i do učebnic ekonomie, jeví se tato spekulace méně známou, přestože postihla polovinu Evropy a poprvé se projevil její globální charakter.

ETA Hlinsko: kámen na krku První investiční

14. 3. 2002 | Tomáš Prouza | 8 komentářů

ETA Hlinsko: kámen na krku První investiční

Od krachu IPB se První investiční zmítá v řadě problémů. Stále není oficiálně vyjasněna její role ve skupině ČSOB a nemožnost aktivního působení na trhu vede ke ztrátě tržních pozic. Od počátku roku PIAS trápí i řada otazníků spojených s prodejem akcií ETA Hlinsko.

Euro a Češi

12. 3. 2002 | Tomáš Hampl | 4 komentáře

Euro a Češi

Ačkoliv je podle politiků vstup České republiky do Evropské unie na spadnutí, informovanost obyvatelstva o unii není nijak velká. Zatímco devět z deseti Čechů ví, že v USA se platí americkým dolarem, podstatně méně lidí tuší, jaké peníze používají evropské státy.

Linka je obsazena, volejte za chvíli!

11. 3. 2002 | Jan Heřman | 10 komentářů

Linka je obsazena, volejte za chvíli!

Stane-li se to několikrát po sobě, firma má smůlu. Dokonale však dokáže někdy otrávit i hlas na druhém konci drátu. Přinášíme test telefonní dostupnosti, který se tentokrát zabývá leasingovými společnostmi.

Pod našima okny…

8. 3. 2002 | Leoš Bárta | 9 komentářů

Pod našima okny…

"…keep passing the open windows…", zpívali kdysi legendární Queen, vzpomínáte? Jak trefné. Po letech totiž přichází naplnit smysl těchto slov na internetu největší banka na českém trhu. O navigaci, grafice, informacích a ještě o mnohém dalším bude dnešní hodnocení www prezentace ČSOB. Jinými slovy – vítejte v novém ročníku soutěže Best Web 2002!

Druhý dech Západoindické společnosti (1723-1725)

7. 3. 2002 | Stanislav Volek | 3 komentáře

Druhý dech Západoindické společnosti (1723-1725)

Vzpomínky na zhroucení projektu skotského finančníka se lidem ještě honily hlavou, když se na troskách Západoindické společnosti pozvolna rodila další spekulace. Francouzská politická scéna se během tří let po Lawově pádu příliš nezměnila. Za mladého krále Ludvíka XV. stále vládl Filip Orleánský a hora státního dluhu stále strašila francouzskou vládu.

Co se může stát s osobními údaji

7. 3. 2002 | Jan Heřman | 1 komentářů

Co se může stát s osobními údaji

Že najdete svou zdravotní dokumentaci, zůstatek bankovního účtu nebo výpis z trestního rejstříku vylepený na hlavním nádraží, je situace spíše z oblasti sci-fi. Jenže podle Úřadu na ochranu osobních údajů by k tomu mohlo teoreticky dojít.

Konec státní podpory?

6. 3. 2002 | Tomáš Prouza | 34 komentářů

Konec státní podpory?

V posledních dnech se často mluví o státní podpoře stavebního spoření a o jejím možném omezení. Stavební spoření ale není jediným finančním produktem, na který stát přispívá. Ale možná by neškodilo, kdyby si stát ve státních podporách udělal pořádek.

Jako na houpačce

4. 3. 2002 | Tomáš Prouza | 9 komentářů

Jako na houpačce

Minulý týden se akciové fondy pokusily dohnat ztráty z týdne předchozího. Fondy, především ty ve správě obou lídrů trhu, spokojeně přijímaly nové peníze investorů a překvapil snad jen ČSOB Invest.

Kurzy měn - Doplňky pro web

Umístěte si na vaše stránky aktuální kurzy až 35 světových měn . Můžete si zvolit, které měny se na vašich stránkách mají zobrazovat. Aktualizace kurzů probíhá každé odpoledne, jakmile Česká národní banka (ČNB) vydá nový kurzovní lístek platný pro příští den.
HTML kód ke stažení zde.

Partners Financial Services