Kurz sdr (XDR)

Kurz sdr (XDR) střed

ČNB
30,744 Kč/XDR0,24 %

SDR (XDR) - základní údaje

Název státuMMF
Název měnySDR
ISO kód měnyXDR
Dělení měny
Množství ke Kč1
SDR znamená "Special Drawing Rights" neboli Speciální práva čerpání. Jedná se o mezinárodní rezervní aktiva vytvořená Mezinárodním měnovým fondem (MMF) s cílem podpořit stabilitu mezinárodních směnných kurzů a poskytovat zemím členským MMF další formu rezervních aktiv vedle tradičních měn, jako je americký dolar nebo euro. Jsou tvořena vážením několika hlavních světových měn, včetně amerického dolaru, eura, japonského jenu, britské libry a čínského jüanu. Hodnota se pravidelně přepočítává na základě těchto složek a podle určeného kurzu.

Přepočet měn – měnová kalkulačka online

Graf kurzu sdr podle kurzovního lístku ČNB

Další mezinárodní měny

  • Co znamená zkratka SDR?

    Zkratka SDR znamená "Special Drawing Rights". Tato zkratka se používá celosvětově k označení těchto speciálních práv čerpání v rámci mezinárodního finančního systému. Speciální práva čerpání (SDR) jsou mezinárodní rezervní aktiva, která vytvořil Mezinárodní měnový fond (MMF) a slouží jako zvláštní aktivum pro země členy MMF. SDR mají hodnotu založenou na určitém koši hlavních světových měn, a to americkém dolaru, euru, japonském jenu, britské libře a čínském jüanu.

Související články na téma měny, sdr

Rekordní rok stavebního spoření

14. 2. 2002 | Jan Heřman | 3 komentáře

Rekordní rok stavebního spoření

Jak si loni vedly stavební spořitelny? Stále výborně, stejně jako rok předtím. Stavební spoření má uzavřené skoro polovina obyvatelstva. Letošní rok má být podobně úspěšný, v příštím však zlaté časy pravděpodobně skončí.

Hvězdné nebe v roce 2001

13. 2. 2002 | Tomáš Skřivánek

Hvězdné nebe v roce 2001

Ve spolupráci s CRA Rating Agency jsme provedli roční vyhodnocení scoringu otevřených podílových fondů s domicilem v České republice.

Tučné zisky na maďarských dluhopisech?

12. 2. 2002 | Štěpán Mikolášek | 11 komentářů

Tučné zisky na maďarských dluhopisech?

V posledních týdnech bylo napsáno mnoho komentářů, které se věnovaly atraktivitě trhů s dluhopisy u našich středoevropských sousedů. Trochu ve stínu Polska je podle mého Maďarsko, neprávem.

Šest set dnů manželství

8. 2. 2002 | Jan Heřman | 30 komentářů

Šest set dnů manželství

Právě tolik času bylo třeba na integraci dvou velkých bank. ČSOB teď prezentuje úspěšné převzetí IPB a přitom za ni ještě ani nezaplatila bývalým akcionářům. A co říkají na spojení klienti?

Konec zlatých časů stavebního spoření se odkládá

6. 2. 2002 | Jan Heřman | 31 komentářů

Konec zlatých časů stavebního spoření se odkládá

Státní podpora stavebního spoření si žádá stále více peněz ze státního rozpočtu. Loni představovala jedenáct miliard korun. Ministr financí říká, že je to příliš. Máme spěchat s uzavíráním smluv? Máme se bát, že stavební spoření už nebude tak výhodné jako dosud?

Pomsta stálým zákazníkům?

6. 2. 2002 | Martin Pawinger | 8 komentářů

Pomsta stálým zákazníkům?

Po novoročním zvýšení jízdného pro nahodilé cestující zdražily České dráhy od minulé neděle i jízdné zákaznické a komerční slevy. V průměru o sedm procent, ti nejvěrnější ale zaplatí i více než dvojnásobek.

Vážená redakce Peníze,

1. 2. 2002 | redakce Peníze.CZ

dnes jsem četla dopis Vaší čtenářky "Jak jsem hledala práci". Píšete, že byste uvítali další názory. Tak se tedy připojuji.

Regulace investic penzijních fondů

30. 1. 2002 | Tomáš Matoušek | 8 komentářů

Regulace investic penzijních fondů

Ve všech členských zemích OECD jsou investice subjektů účastnících se soukromého penzijního systému regulovány, ovšem stupně regulace se značně liší. Investice pojišťoven jsou obecně regulovány mnohem přísněji než investice penzijních fondů.

Kapitálové trhy v týdnu od 19.1. do 25.1.

28. 1. 2002 | David Petráček

Kapitálové trhy v týdnu od 19.1. do 25.1.

Uplynulý obchodní týden začal pro indexy Nasdaq Composite a Dow Jones poklesem, který se jim podařilo v následujících dnech vyrovnat. U Nasdaqu byl tento výkyv celkem velký, zatímco u DJIA šlo jen o mírnou korekci.

Kéž by FED byl pasivní

24. 1. 2002 | Vavřinec Kryzánek | 16 komentářů

Kéž by FED byl pasivní

To nejlepší, co by si investoři po celém světě pro rok 2002 mohli přát, je dlouhodobě pasivní Fed, pak by se totiž znovuoživení boomu z druhé poloviny devadesátých let stalo jistotou.

Kurzy měn - Doplňky pro web

Umístěte si na vaše stránky aktuální kurzy až 35 světových měn . Můžete si zvolit, které měny se na vašich stránkách mají zobrazovat. Aktualizace kurzů probíhá každé odpoledne, jakmile Česká národní banka (ČNB) vydá nový kurzovní lístek platný pro příští den.
HTML kód ke stažení zde.

Partners Financial Services