Kurz sdr (XDR)

Kurz sdr (XDR) střed

ČNB
30,877 Kč/XDR-0,10 %

SDR (XDR) - základní údaje

Název státuMMF
Název měnySDR
ISO kód měnyXDR
Dělení měny
Množství ke Kč1
SDR znamená "Special Drawing Rights" neboli Speciální práva čerpání. Jedná se o mezinárodní rezervní aktiva vytvořená Mezinárodním měnovým fondem (MMF) s cílem podpořit stabilitu mezinárodních směnných kurzů a poskytovat zemím členským MMF další formu rezervních aktiv vedle tradičních měn, jako je americký dolar nebo euro. Jsou tvořena vážením několika hlavních světových měn, včetně amerického dolaru, eura, japonského jenu, britské libry a čínského jüanu. Hodnota se pravidelně přepočítává na základě těchto složek a podle určeného kurzu.

Přepočet měn – měnová kalkulačka online

Graf kurzu sdr podle kurzovního lístku ČNB

Další mezinárodní měny

  • Co znamená zkratka SDR?

    Zkratka SDR znamená "Special Drawing Rights". Tato zkratka se používá celosvětově k označení těchto speciálních práv čerpání v rámci mezinárodního finančního systému. Speciální práva čerpání (SDR) jsou mezinárodní rezervní aktiva, která vytvořil Mezinárodní měnový fond (MMF) a slouží jako zvláštní aktivum pro země členy MMF. SDR mají hodnotu založenou na určitém koši hlavních světových měn, a to americkém dolaru, euru, japonském jenu, britské libře a čínském jüanu.

Související články na téma měny, sdr

Akcie: Špatné výsledky firem poslaly akcie dolů

13. 11. 2007 | Pavel Slavík | 1 komentářů

Akcie: Špatné výsledky firem poslaly akcie dolů

Pražská burza se dostala pod prodejní tlak. Index PX ztratil 4 % a zavíral na hodnotě 1 832,1 bodů. V průběhu minulého týdne třikrát oslabil o více než 1 %, růst zaznamenal index pouze v úterý.

V čem mají pravdu a v čem se mýlí odpůrci eura

12. 11. 2007 | Jan Jedlička | 40 komentářů

V čem mají pravdu a v čem se mýlí odpůrci eura

V Česku se čím dál hlasitěji ozývají odpůrci zavedení eura. Vadí jim třeba ztráta vlastní měnové politiky či hrozba inflace. Mají sice pravdu, ale česká ekonomika kvůli tomu nutně nemusí trpět. Negativa minimálně vyrovnají výhody, které euro přinese.

Jak zákoník práce komplikuje jednoduché

12. 11. 2007 | Táňa Chadrabová | 17 komentářů

Jak zákoník práce komplikuje jednoduché

Už téměř rok mohou zaměstnavatelé v Česku využívat jednu z novinek zákoníku práce, takzvaná konta pracovní doby. Zákonodárci je sice vychválili, „opomenuli“ ale upozornit na složitou administrativu, která řadu firem od využívání kont odrazuje.

Fondy: Další dějství akciového dramatu

12. 11. 2007 | Petr Fejtek | 2 komentáře

Fondy: Další dějství akciového dramatu

Prohloubení nejistoty na trzích se tentokrát projevilo v jasném vítězství smíšených fondů, které z celkových 600 milionů získaly plných 60 procen. Zajištěné fondy se musely spokojit se čtvrtmiliardou a přes 150 milionů překvapivě směřovalo do akciových fondů.

Sedm rad, jak investovat do akcií

9. 11. 2007 | redakce Peníze.CZ | 8 komentářů

Sedm rad, jak investovat do akcií

Řídit se při investování do akcií tradičními pravidly a poučkami se nemusí vždy vyplatit, upozorňuje analytická a investiční společnost Morningstar. Nesledujících sedm rad vás může inspirovat k novému přemýšlení o svých investicích.

Stát se chystá na velké předvánoční utrácení

8. 11. 2007 | Jan Pekař | 3 komentáře

Stát se chystá na velké předvánoční utrácení

Státní rozpočet za letošních prvních deset měsíců byl v nejvyšším přebytku, jaký rozpočty od ledna do října vykázaly za posledních 14 let. Přesto nakonec skončí v hlubokém deficitu, který se bude pohybovat kolem 3,4 procenta HDP.

Akcie: Sešup Zentivy kvůli varování před nízkým ziskem

6. 11. 2007 | Pavel Slavík

Akcie: Sešup Zentivy kvůli varování před nízkým ziskem

Pražská burza zakončila týden s červenou nulou. Navzdory tomu, že index PX vytvořil v úvodu týdne nový historický rekord, když zavíral na hodnotě 1 936,10 bodů.

Komu by Češi svěřili milion korun

2. 11. 2007 | Věra Tůmová | 15 komentářů

Komu by Češi svěřili milion korun

Pro odborníky je letos Bankou roku 2007 Komerční banka, pro laickou veřejnost je jednoznačně Nejdůvěryhodnější bankou Česká spořitelna. Banky prý inovují a zaměřují se na klienty. Že by se blýskalo na lepší časy?

Co dostanete navíc k povinnému ručení

1. 11. 2007 | Věra Tůmová | 15 komentářů

Co dostanete navíc k povinnému ručení

Kdo si hodlá sjednat povinné ručení, může se nechat zlákat od pojišťoven na leccos. Vybrat si může z násobků bonusů kvůli lepší sazbě či z palety dárečků. Od zrušení monopolu na povinné ručení konkurenční boj mezi pojišťovnami sílí, takže každým rokem přicházejí se zajímavější nabídkou.

CO SI O TOM MYSLÍTE: Vadí vám nejasný původ milionů některých politiků?

1. 11. 2007 | redakce Peníze.CZ | 31 komentářů

Ukládat do banky miliony a přitom pobírat sociální dávky je zřejmě v české politice normální. Běžné je zjevně i to, že politici placení z veřejných peněz nemíní vysvětlit, odkud mají jiné příjmy. Vadí vám to, nebo to považujete za něco, s čím je nutné se smířit? Napište své názory a přečtěte si zkušenosti ostatních čtenářů.

Kurzy měn - Doplňky pro web

Umístěte si na vaše stránky aktuální kurzy až 35 světových měn . Můžete si zvolit, které měny se na vašich stránkách mají zobrazovat. Aktualizace kurzů probíhá každé odpoledne, jakmile Česká národní banka (ČNB) vydá nový kurzovní lístek platný pro příští den.
HTML kód ke stažení zde.

Partners Financial Services